·280 syf.····Okunma: 21 Nisan 2025 13:58 Her yaştan okuru büyüleyici anlatımıyla içine çeken bir klasik: Gizli Bahçe.
Sırlarla örülü taş duvarların ardında, rüzgârın bile fısıltıyla konuştuğu eski bir malikane… İşte Mary’nin kaderi, tam da böyle bir sabah, sessizliğin içinde yeniden yazılır. Küçük yaşına rağmen kibirli ve buyurgan halleriyle etrafındakilerden uzaklaşmış, sevgisizlik içinde büyümüş bir çocuktur Mary. Bir sabah uyandığında, yalnızca sessizlik karşılar onu. Etrafındaki herkes çekip gitmiştir; kimse onu ne aramış ne de ardında bırakılmış bir sözle hatırlamıştır. Subaylar tarafından bulunduğunda, artık öksüz ve yetimdir.
Ancak asıl yolculuk, İngiltere’nin sisli kırlarındaki o gizemli köşkte başlar. Mary, yalnızca yeni bir hayata değil, kalbinin de derinliklerine doğru bir keşfe çıkar. Giderek solmuş hayatların arasında, kimsenin dokunmadığı bir bahçeye dair anlatılan fısıltılar, onun içindeki merakı uyandırır. Zamanla bu bahçe, yalnızca taş duvarların değil; acıların, pişmanlıkların ve unutulmuş sevgilerin arasından da filizlenecek bir umut olur.
Gizli Bahçe, bir çocuğun değişimi üzerinden sevginin, dostluğun ve doğanın iyileştirici gücünü anlatan zamansız bir hikâye. Mary’nin kendini, kuzenini ve hatta eniştesini değiştirişini soluksuz bir merakla takip edecek; sayfalar ilerledikçe siz de o gizli bahçeye açılan anahtarı aradığınızı fark edeceksiniz.