Herkese Merhaba
Bugün sizlere Gencoy Sümer kaleminden Bir Yaz Günüydü kitabının yorumu ile geldim
Nisan ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 128 sayfalık bir kitap🩵
"Bazen en beklenmedik anlarda, en yakınımızdaki insanlar en büyük sırları saklardı."
Gencoy hocamın kaleminden okuduğum ikinci kitabı. Yine polisiye ve gizem türünde ustalığını konuşturmuş
Kitapta 6 öykü yer alıyor bunlar;
•Bir Yaz Günüydü: Bir grup gencin aralarındaki yüzme iddialaşması nasıl sonlanmış olabilir ? Ya da nasıl başlamıştı diye sorabilir miyiz?
•Akşam Yemeği: Gazetelerin Zehirli Midye Vakası diye adlandırdığı olayın iç yüzünü okuduğunuzda çok şaşıracaksınız.
•Vasiyetname: Bir döneme damgasını vuran bir sanatçının sırlarla dolu ölümünü okumaya hazır mısınız?
•Mektuplar: Bir hançer koleksiyonu olan kuyumcunun bir hançer ile ölümünün gizemini başkomiser Mitat ve yardımcısı Ayhan açığa çıkarabilecek mi?
•Uyku: Uyku problemi yaşayan bir adam sizce en kötü ne yapabilir ki?
•Çekmecedeki Çikolata: Yazar olan Nesrin yan komşularında yaşanılan ani ölümün ardından dedektiflik oynayarak ölümün sır perdesini aralayabilecek mi?
•Öykülerin her biri birbirinden bağımsız, farklı kurgulara sahip, cinayetler, hırsızlıklar, kayıplar, şantajlar gibi çeşitli suç türlerinden, ilk bakışta sıradan gibi görünen olayların ardında çözülmesi gereken karmaşık sırlar ve suçların olduğu gizemli öyküler yer alıyor.
•Öyküler sonuna kadar merak içinde bırakmayı başarıyor ve sonunda şaşırtan sürprizler ve ters köşeler de bizleri bekliyor.
•Her bir öykü bulmaca çözer gibiydi. Kurgu ve gizemi zekice hazırlanıp, sürükleyici ve merak uyandırıcıydı.
•Polisiye ve gizem türünde, akıcı ve sade anlatıma sahip, sürekli katil kim? sorusunu sorduruyor.
Yazarımızın kalemine sağlık🩵
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ