Gizemli Suç Öyküleri

Herdem Kitap
Sıralamalar

2025 57. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2025 15:34
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Türkiye Polisiye Yazarları Birliği'nin kurucu üyesi olan yazarın kalemiyle tanışma kitabım. Bu kitapta polisiye kurgu ile yazılmış altı öykü ile karşılaştım. Her bir hikayesi birbirinden güzel, okuma keyfi veren, merak ve heyecan duygusunu dorukta yaşatırken "acaba?" dedirten öyküler. Öykülerin her birinin arkasında ise haliyle karanlık bir sır var. Yazar kitaptaki öykülerinde bir cinayet davasını çözmekle kalmıyor biz okurlarına da empati kurma fırsatı sunuyor. Bazı karanlık sırlar aydınlatılmalı mı yoksa fali meçhul olarak kalmaya devam mı etmeli. Vicdan, mantık ikileminde biz olsak ne yapardık. Sıcak bir yaz günü boğularak ölen bir adamın ölümünün ardında nasıl bir sır olabilirdi? Kendi hançeri ile öldürülen kuyumcunun katili acaba kimdi? Akşam yemeğinden sonra zehirlenme vakası ile ölen Haldun Bey'in ölümü ardındaki sır ne olabilirdi? Bazı davalar çözülmemeli mi acaba? Yazarın dup duru, akıcı ve okurken kendimşzi öykünün içersinde hissettiren bir anlatımı var. Polisiye kurgu karda her ne kadar tercihim romandan yana olsa da her biri bir roman kıymetinde olan öykülerin olduğu bu kitabı sevdim ve polisiye seven dostlarıma da tavsiyemdir.
Semra
#engelsizokurlaokuyoruz #biryazgünüydü #gencoysümer #book #nisan #reklamdeğiltavsiye #Polisiye #edebiyat #öykü
2025 64. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2025 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere
kaleminden
Bir Yaz Günüydü
kitabının yorumu ile geldim Nisan ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 128 sayfalık bir kitap🩵 "Bazen en beklenmedik anlarda, en
2024 31. kitabı
"Derin bir eziklik, koyu bir acı doldurdu içimi. Geçmişin gölgeleri her yanıma yayıldı, boğazıma yumruk olup düğümlendi. Başlangıç ve son diye bir şey yoktu. Bunu artık anlamıştım. Yazgılarımızın kesiştiği çizgilerdi önemli olan." #alinti Davranış biçimlerimiz, çoğu zaman karşımızdakinin hareketine göre sekilllense de, bazen kantarın topuzunu kaçırabildigimizi anlatan birbirinden güzel 6 polisiye öyküden oluşuyor kitap. Hepsi birbirinden akıcı, hepsi birbirinden merak uyandırıcı. Hepsinin arkasında karanlık bir sır. Yazar sadece bir cinayet ve çözümünü değil aynı zamanda empati duygusunu da bırakıyor avuçlarımıza. Özellikle "Vasiyetname ve Çekmecedeki Çikolata," öykülerinde "Ben olsam ne yapardım?" sorusu takılıyor aklıma. Şimdi ben size soruyorum; Sizi sevmediğini bilginiz ama sizin aşık olduğunuz birinin cinayetini, bir çocuğun küçük bir gözdağı vermek için yaptığı küçük oyunun cinayete varan sonucunu ya da çocuğunun ameliyatı için annesinin işlediği cinayeti bilseniz susar mısınız? Bu karanlık sırlar gün yüzüne çıkmalı mı, yoksa dehlizlerde kalmaya devam mı etmeli? Bir çırpıda okuyacağınız bu güzel eserin sahibi #gencoysumer aynı zamanda Türkiye Polisiye Yazarları Birliği'nin kurucu üyesi. Kalemiyle tanismayanlar için bu güzel bilgiyi de buraya bırakıyorum. #gerimgerimgeriliyoruz demeyi seven her okura tavsiye ediyor, keyifli okumalar diliyorum. #biryazgunuydu #herdemkitap #herdemvakti
Polisiye / Gerilim
2025 47. kitabı
. . Öykü okumayı çok severim ama içerisinde polisiye cinayet varsa ben daha ne isterim Yazarın kalemini bilenler çok sevdiğini yazmış bende hemen tanışmak istedim. . Kitap altı öyküden oluşuyor hepsi de polisiye hikayeler ,her öykü de katili arıyoruz. . Genel olarak tüm öyküleri sevdim ve katilleri çoğunda tahmin edemedim ki böyle olmasını daha çok seviyorum. Kitabı elinize aldığınızda iki saatte okunuyor zaten,dili yalın uzatmadan aktarmış. Ama genel olarak ben kitabı kısa ve ince buldum biraz daha ayrıntılı çok da değil ama biraz daha gizem ve derinlik olabilirdi diye düşünüyorum. Tabii bu benim düşüncem ama kitap genel olarak güzel ,suçlulukları yakalamak ister katil kim diye merak ederek okumak isteyenlere tavsiyemdirHangi öykü beni en çok etkiledi derseniz valla hepsi kiminde şok oldum,kiminde katile istemeden hak verdim üzüldüm
·250 syf.·
2025 73. kitabı
Bir Yaz Günüydü : " İnsan doğasının olduğu her yerde dram da vardır. " Agatha Christie
2024 132. kitabı
BİR YAZ GÜNÜYDÜ Gizemli Suç Öyküleri
2025 51. kitabı
Gencoy Bey ne yazsa okurum dediğim yazarlar arasına girdi. Özellikle polisiye türünde oldukça başarılı bir yazar. Daha önce kendisinden okuma yapmıştım ancak ilk defa öykü türünde bir eserini
2025 14. kitabı
Sizlere su gibi akan bir eser önermeye geldim. Altı Öykü’den oluşan bir kitap; -Bir yaz günüydü, Akşam yemeği, Vasiyetname, Mektuplar, Uyku, Çekmecedeki çikolata.. Bir yaz günüydü, polisiye tutkunlarının gözdesi olabilir. Ben gerçekten aşırı derecede polisi okumayı seviyorum okurken kendimi nasıl kaptırdığımı farkına bile varmıyorum. Bu kitap da gizem ve suç tutkunlarına heyecan verici bir okuma vaad ediliyor. Ben çoğu öykülerin sonunu tahmin edemedim gerçekten güzel kurguyla yazılmış ve okurken de inanılmaz akıcı, sade bir dil kullanılmış. Eserimizi tahmini bir buçuk günde okudum. Her öykü kendi içerisinde ayrı bir gizeme sahipti, okurken her şeyden şüphe duyuyorsunuz. Şüphelerin peşinden giderken kitabımızın nasıl ilerlediğini anlamıyorsunuz. Gerçekten bu da insana inanılmaz bir zevk veriyor. Güzel bir okumaydı biraz daha uzun olmasını tercih ederdim tadı damağımda kaldı. Ters köşelerle dolu, gizemli öyküler okumak istiyorsanız bu eseri mutlaka okumalısınız.
2025 73. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2025 12:19
Merhabalar @gencoy_sumer 'in kaleme aldığı "Bir Yaz Günüydü" eseri ile karşınızdayım.
2025 15. kitabı
Bir Yaz Günüydü Gencoy Sümer Gizemli suç öyküleri... Gencoy Sümer'den okuduğum ikinci kitapta beni vay be dedirtti. Kalemini çok sevdim, polisiye tutkum gizemle harmanlandı ve iki günde kitabı yuttum resmen. Kitapta altı farklı öykü var. Bir Yaz Günüydü Akşam Yemeği Vasiyetname Uyku Çekmecedeki Çikolata Beni en etkileyen öykü aslında hepsiydi. Kısa ama gizem dolu satırlarda katili aramak ayrıca katili anlamaya çalışarak geçirdiğim dakikalar muhteşemdi. Yazardan okuduğum lanetli ev kitabı beni etkilemişti ama bu öyküleri daha bir sevdim. Kitap kısa olsada anlatım akıcı ve can alıcıydı. Her bir öykü beni içine çekip katil kim sorusunu sorduttu. O yüzden Gencoy Sümer ne yazarsa okurum. Polisiye - gizem sevenlere tavsiye ederim. @gencoy_sumer @herdemkitapyayin
#engelsizokurlaokuyoruz #kitaplariyikivar #biryazgünüydü
Dilek Nazlıoğlu kitap  yazarı
Dilek Nazlıoğlu kitap yazarı

Gencoy SümerYazar · 6 kitap
Filyos’da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’nden sonra İTÜ İşletme Mühendisliği Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. Polisiye Durumlar internet sitesini kurdu. Türkiye’nin ilk dijital polisiye dergisi Dedektif’i yayımladı. İlk polisiye romanı Feneryolu Cinayetleri 2017 yılında yayınlandı.