2018 35. kitabı
#etkinlik #AğustosBöcekleriVeKarıncalar #kitapçılgınları Kitap Yorumu: Ağustos Böcekleri ve Karıncalar Filminin Senaryo Kitabı benim için bir ilk oldu.. Hikayenin filmini izlemedim ancak filmin fragmanlarını izlemek de karakterleri tanımak adına yardımcı oldu tabii.. Gelelim hikayemizin konusuna... Babaları ölüm döşeğinde olan kardeşler onun için bir araya geliyor ve o son gecede kendilerini geçmişin hesaplaşması ve eleştirisi içinde buluyorlar.. Büyük abi Metin (baskı içinde büyümüş koyu bir dindar) , Abla Selma(aile baskısından kurtulmak için kaçıp evlenen mutsuz bir kadın), arada kalmış yokmuş gibi davranan ortanca abi Aziz ve babaya bakmakla yükümlü olan küçük kardeş Kemal... Hepsinin tek ortak noktası ise Miras!! Fakat işler mirasa gelmeden evvel; bugüne kadar konuşulmayan herşey; bazen öfke patlamaları ile bazen de tatlı hatıralar ile ortalığa saçılır... Aile içi iletişimsizligin bedelleri ödenmiştir onların hayatlarında.. Tüm kardeşler bundan payını almıştır.. Ve bir de yetmezmiş gibi ölmek üzere olan babanın, kardeşler tarafından hiç bilinmeyen bir evladı daha ortaya çıkar ve bundan sonra işler iyice kızışır... Hikayenin sonu ise bizi hiç ummadığımız bir finalle şaşırtıyor okumayanlar için sürpriz olsun diyorum Sonuç itibariyle ben kitabı begendim. Hepimizin kendimizden, ailemizden güncel bir şeyler yakalayabilecegimiz, düşündürücü ve etkili bir anlatım olmuş. Filmi de izlemek şart tabii
Kültür-Sanat
Ağustos Böcekleri ve KarıncalarErhan Tuncer · Titanic Yayınları · 201714 okunma