2025 36. kitabı
“Alp Börü-Orun” İlk kitap “Öç”ten sonra macera kaldığı yerden devam ediyor. İlk kitapta Tulpar’ın ailesini katledenlere karşı duyduğu öfke ve intikam duygusu içinde kanla ve acıyla yoğrulmuş bir yolculuğa sürüklendiğini okumuştuk. Ve ilk kitapta Tulpar, öfkesine yenilen, intikamı adalet sanan ham bir delikanlıdır. Bu kitapta ise bireysel öfkenin yerini toplumsal sorumluluğa bıraktığını ve Tulpar’ın “alp” olmaktan “kutlu bir görev taşıyan bilge savaşçı”ya evrildiği görüyoruz. Artık onun davası sadece ailesiyle sınırlı değildir; halkı, kültürü, inancı için savaşmaya başlar. Tulpar’ın öyküsü, Orun’da daha derin bir anlam kazanıyor. Tulpar, halkını birleştirme ve koruma görevini üstlenen bir lider konumuna yükseliyor. Bu süreçte, Tulpar’ın içsel dönüşümü ve liderlik vasıflarının gelişimi işlenmiş. Ayrıca Tulpar’a verilen önemli görev, onu zorlu bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yolculuk sırasında karşılaştığı engeller, düşmanlar ve içsel çatışmalar, onun karakterini daha da güçlendiriyor. Tulpar’ın yolculuğu sırasında karşılaştığı semboller, efsaneler ve gelenekler, hikayeye zenginlik katmış. İnce ince işlenmiş bu ayrıntılar Türk mitolojisi ve kültüründen derin izler taşıyarak kültürümüze ait geçmişe bizleri davet ediyor. O yüzden bu seriye sadece bir macera romanı diyemeyiz. Bu seri, bir karakterin olgunlaşma sürecini ve kültürel değerlerin önemini anlatan derinlikli bir seri. Bozkır ruhu ve destansı atmosfer içinde ustaca kurgulanmış bu seriyi tarihsel kurgu ve destansı anlatı seven herkese gönül rahatlığıyla öneririm.
Orun 2Bekir Sevik · Yengi Yayınları · 202411 okunma