2025 28. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2025 14:41
Öyküler ~ Edgar Allan Poe Hayaller ve gerçekler yarışır. Hayaller hep önde gider ama her zaman gerçekler kazanır. Merhaba sevgili kitapseverler, Edgar Allan Poe’nun öykülerinin bazılarını ilk kez değil ama yeniden okudum bu defa. Geveze Yürek’in takıntılı kalp sesinden, Amontillado Fıçısı’ndaki intikam soğukluğuna, Kızıl Ölüm’ün Maskesinin kıyametvari alegorisinden Kara Kedi’nin boğucu suçluluğuna kadar içlerinde hem psikolojik derinlik hem de gotik tedirginlik taşıyan mücevher gibi metinler. Her biri kendi içine çöken, gotiği kelimelerin aralığına işleyen öyküler. Poe’nun yarattığı dünyalarda zaman hep gece gibi akıyor. Ve insan, en çok kendi karanlığından korkuyor. Altın Böcek’teki gizem, Şişeden Çıkan Mektup’taki imkânsızlık hissi ya da Morg Sokağı Cinayetleri’nin polisiye başlangıçları… Hepsi bir tür ruhsal yankı gibi kaldı bende. İçindeki karanlıkla yüzleşen herkesin dönüp dönüp okuyacağı bir kitap bu. Çünkü bazı metinler okurun kalbine sadece korku değil, sorgulama da eker. Poe okurken ışıkları biraz kısın Kendinizle baş başa kalın Herkese keyifli okumalar dilerim, sevgiyle
ÖykülerEdgar Allan Poe · Epsilon Yayınevi · 1998393 okunma