2025 75. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2025 00:38
#onyıl -AŞKIN NUR KARATAŞ Beni bilirsiniz böyle içimi sıcacık yapan, çıtır çerez, kafamı dağıtan ama aynı zamanda etkileyen hikayelerin kölesiyimdir. Tabi bu hikayeler genelde spor temalı romantikler ve smut detayları oluyor Aşkın’ın kalemini mafya hikayeleri ile tanıyıp çok sevmiştim. Her kitabını ise bayılarak okumuştum bugüne dek. Bu sefer On Yıl kitabıyla mafya romantizmi değil de bir spor romantizmi bize sunacağını duyunca, acaba nasıl olur nasıl daha tatlı romantizm yazar diye düşünüyordum. Nitekim yine yanıltmadı çok keyifli su gibi bir hikaye okudum hemde bayılarak. Peki şimdi soruyorum size ilk aşkınızı hatırlıyor musunuz? Bence çoğu kişi iz bıraktıysa eğer hatırlar. Lilian da hatırlıyor hemde iliklerine kadar. Kasabanın statüsü yüksek ailelerinden olan yargıcın kızı kendisi. James ise katilin oğlu diye yaftalanan alt tabakadan. İkisi zengin kız fakir oğlan klışesi ile aşık olmuş gibi görünsede Onların ki çocukluk aşkı işte. Aradan on yıl geçiyor Lilian lisede babası onun hukuk okuması için baskı yapıyor. James ise babasının ölümüyle annesi tarafından kasabadan götürülüyor. Taki on yıl aradan sonra kasabaya yeniden dönene dek. Çocukluk aşkları lisede yeniden bir araya geliyor ve görünmez bir bağla, aşkla birbirlerine bağlanıyorlar. Ama geçmişin izleri kapanmıyor ve acımasız yargıç Lilian ve James’in birbirlerine uygun olmadığını düşünürek onları ayırıyor fakat bu ayrılık zorunlu isteksiz çünkü Lilian’ı, James ile,onun geleceği ile tehtit ediyor. Yine bir on yıl ayrı düşüyor bizim aşıklar. Ve artık ikiside birer yetişkin. Lilian başarılı bir boşanma avukatı. James ise dünyaca ünlü futbol yıldızı. İkiside yollarına devam etmiş gibi görünse de asla birbirlerine olan aşklarını yok sayamıyorlar. Tabi on yıl aradan sonra yeniden karşılaşana kadar farkında değiller. Şimdi ikiside birbirlerine karşı acımasız ve nefret dolu görünüyorlar yersen O aşkı unutmak yok saymak ne mümkün. Aradan yıllar geçsede yollar ayırsa da biraraya geldiklerinde yeniden küllerinden doğuyorlar fakat yine aralarında engeller pürüzler çıkıyor. Tutku ve engellerle dolu bu aşkı yeniden alevlendireceklermi göreceğiz.
On YılAşkın Nur Karataş · Lapis Yayıncılık · 202555 okunma