8 Nisan 2025
Lapis Yayıncılık

2025 75. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2025 00:38
#onyıl -AŞKIN NUR KARATAŞ Beni bilirsiniz böyle içimi sıcacık yapan, çıtır çerez, kafamı dağıtan ama aynı zamanda etkileyen hikayelerin kölesiyimdir. Tabi bu hikayeler genelde spor temalı romantikler ve smut detayları oluyor Aşkın’ın kalemini mafya hikayeleri ile tanıyıp çok sevmiştim. Her kitabını ise bayılarak okumuştum bugüne dek. Bu sefer On Yıl kitabıyla mafya romantizmi değil de bir spor romantizmi bize sunacağını duyunca, acaba nasıl olur nasıl daha tatlı romantizm yazar diye düşünüyordum. Nitekim yine yanıltmadı çok keyifli su gibi bir hikaye okudum hemde bayılarak. Peki şimdi soruyorum size ilk aşkınızı hatırlıyor musunuz? Bence çoğu kişi iz bıraktıysa eğer hatırlar. Lilian da hatırlıyor hemde iliklerine kadar. Kasabanın statüsü yüksek ailelerinden olan yargıcın kızı kendisi. James ise katilin oğlu diye yaftalanan alt tabakadan. İkisi zengin kız fakir oğlan klışesi ile aşık olmuş gibi görünsede Onların ki çocukluk aşkı işte. Aradan on yıl geçiyor Lilian lisede babası onun hukuk okuması için baskı yapıyor. James ise babasının ölümüyle annesi tarafından kasabadan götürülüyor. Taki on yıl aradan sonra kasabaya yeniden dönene dek. Çocukluk aşkları lisede yeniden bir araya geliyor ve görünmez bir bağla, aşkla birbirlerine bağlanıyorlar. Ama geçmişin izleri kapanmıyor ve acımasız yargıç Lilian ve James’in birbirlerine uygun olmadığını düşünürek onları ayırıyor fakat bu ayrılık zorunlu isteksiz çünkü Lilian’ı, James ile,onun geleceği ile tehtit ediyor. Yine bir on yıl ayrı düşüyor bizim aşıklar. Ve artık ikiside birer yetişkin. Lilian başarılı bir boşanma avukatı. James ise dünyaca ünlü futbol yıldızı. İkiside yollarına devam etmiş gibi görünse de asla birbirlerine olan aşklarını yok sayamıyorlar. Tabi on yıl aradan sonra yeniden karşılaşana kadar farkında
2026 33. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 00:00
Buradan Lily başta olmak üzere bazı kitap karakterlerini seslenmek istiyorum sırf biri ile kan bağınız var, aile olmanız demek o kişi masum demek değildir. Evet, yine ailelerden çekmeye devam ediyorum. Aşkın Nur Karataş ile tanışma kitabım olan 10 Yıl kesinlikle bir Türk yazardan çok çeviri bir kitap okuyormuşum hissi veriyordu. Ki bu yazar hakkında çokça duyduğum bir şeydi. Yazarın bu kitabı işlerken bir altyapı oluşturduğu, araştırma yaptığı belliydi. Zaten bu sebepten hiçbir şekilde okurken garip hissetmedim. Kalemi de gayet akıcıydı. Ana karakterlere gelirsek Aşkın Nur acaba Harry Potter hayranı mı çünkü baş karakterlerin isminin Lily ve James olması gözümden kaçmadı. Neyse konudan sapıyoruz. Lily karakteri beni gerçekten çok sinir etti hadi ilk durumda ne gibi bir şeyin içinde olduğunu anladığım için ona hak verdim ama ikincisinde... Koskoca avukat olmuşsun bir kendine gel dedim çoğu yerde. James ise hikayenin haklı tarafı olsa da bazı yerlerde bunu yanlış şekilde ele aldı ne yazık ki. Ama çaresizliğine de apayrı üzüldüm.
2025 32. kitabı
Ben geldimmmm ve tabiki güzel bir spor romantizmi ile geldim beklediğimin dışında bir kitaptı ve bir ley diyeyim mi mükemmeldi. Okurken çok keyif aldım ama arkadaşlar kitaba başlarken sinirinizi bir köşeye bırakın çok fenasal şeyler var çünkü. Erkek karakterimize bayıldım zaten kıza olan bu sevgisi beni benden aldı peki on yıllar boyunca beklemesi orası zaten ayrı bir konu dağlara taşlara sığmaz yani arada belki bir şeyler olmuştur ama bu da onun sinirine bağlı diyelim. İntikam almak isterken bile kızımıza hiç kıyamaması zaten ayrı bir konu oradan da benden ayrı bit puan almış olabilir. Neyse ki biz aramızı düzelttik ve güzel ve mutlu bir son yaladık diyorum efenimm. Kitapta +18 mevcuttur burada bilgilendirmesini bırakmadan geçmeyeyim. Şimdiden keyifli okumalar.
2025 34. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2025 08:30
Yaaaaa diye erime moduna geçiyorum a dostlar O kadar güzel bir kurgusu vardı ki okurken içinizi sıcacık yapıyor resmen. Yazarın çoğu kitabını okumuş biri olarak en nahif kurgusu diyebilirim "On Yıl" için. Bakın ben spor romantizm sevmem ama çok güzel işlemişti. Ayrıcaaaa bu kadının yurtdışında çok satanlar da olması lazım çünkü resmen yabancı bir kalem gibi yazıyor. Karakterler, olay örgüsü, olayın geçtiği yerler okurken asla bir Türk yazardan çıkmış diyemezsiniz. Hatun döktürüyor beee Şimdi gelelim konumuza; Lilian, ailesinin en küçük ve en umursanmayan çocuğudur. Yedinci yaş gününde herkesten uzakta bir çocuk gözüne çarpar ve ona pastasından bir dilim ikram eder. James de ona doğum günü diye en sevdiği oyuncak arabayı hediye eder. Ve çocukluk aşkı bizi bulur. Ta ki James ertesi gün annesi tarafından başka bir şehire götürülene kadar. Yıllar geçer aradan ve lise son sınıfı Lilian' ın okulunda okumak için geri döner. Görür görmez de Lilian' ı tanır. Eee ilk aşk kolay unutulmasa gerek. Lise de bir ilişkiye başlayan ikilimiz bir sebepten ötürü tekrar bir ayrılığa maruz kalırlar. Ama bu sefer James terk edildiği ve kalbi kırık bırakıldığı için nefret doludur. Kader bu ya her on yıl da bir, bir şekilde karşılaşan ikilimiz ikinci on yılda da yüzyüze gelirler. Ama Lilian' in güzel giden bir ilişkisi vardır. James ise onu başka bir adamla görmeye dayanamaz ve sürekli baştan çıkarır ki kendine hala karşı koyamadığını, hala onu sevdiğini görsün ister. Başarır da gerçekten Lilian ilişkisini bitirir ve tekrar bir şansı olur bebeklerimin. Geçmişteki ayrılıklar ortaya dökülür, bilinmeyen sırlar açığa çıkar. Gerçekten James tam bir kitap karakteri arkadaşlar gerçekte var olması imkansız. Öyle güzel, öyle vazgeçilmez hissettirerek seviyor ki okur olarak eriyorsunuz. Bayıla bayıla
2025 31. kitabı
Merhabalarrrrr Bugün size @asknnurkaratas kaleminden #onyıl ile geldim. Tavsiye üzerine aldığım ve keyifle okuduğum bir kitaptı. Spor romantizm, çocukluk aşkı yani ilk aşk intikam arzusu tekrar aşka dönüşüyor. Film tadında seyirlik bir kitap istiyorum diyorsanız. Tam bizlik. Lilian 7. Doğum gününde herkes tarafından dışlanan James e bir dilim pasta görmesiyle başlar herşey. Çocuk kalbi ile ilk aşkları olurlar birbirlerinin. Bir süre sonra James kasabadan taşınır görüşemezler. Ta ki lilian abisinin futbol maçına gidene kadar. Sahaya yabancı birisi girer ve hemen birbirlerini tanırlar. Yıllar sonra tekrar yolları kesişir. Lilian ve James in. Bir süre devam ettirirler ilişkilerini ama lilianın babası Jamesi kasabadan gönderir. Önlerine bir nevi taş koyup yine engeller. Tek suçlu lilianın babası değil aynı zamanda James'in abisine suçlu benim gözümde. 10 yıl sonra lilian başarılı bir boşanma avukatı olur Sevgilisi spor muhabiri Andy ile 4 yıllık bir ilişkisi vardır. Andy ünlü futbolcu James Redford ile röportaj yapmak ister. Nasıl olursa lilianın James le eski arkadaş olduğunu öğrenip yardım ister. Andy ve Lilian ın Katıldıkları bir davette James ile yolu kesişir. Kader bir kez daha onlara yüzleşmek için şans verir. İkiside her şeyin geçmişte kaldığını düşünsede aslında öyle değildir. Jame Aşkın Nur Karataş s in lilian a olan aşkı intikam duygusunu bastırıyor olsada bu yoldan dönmeye niyeti yoktur. James in sevgisi korumacılığı yaklaşımını çok sevdim ben. . Lilianın babası James e son derece karşı çıkar sizde sebebi nedir? Cevap bekleyen sorular, Bir çok sırlar, ortaya çıkması gereken konular var.... Eğer gözlerime on saniyeden fazla bakarsan ömrümün sonuna kadar severim seni.
Aşk
2025 27. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2025 12:31
Selam kitapseverleeer. Bu gün sizlere kalemiyle #kont kurgusu ile tanıştığım daha sonra kopamadığım #aşkınnurkarataş ‘ın #onyıl kitabı ile geldim. Bir günde bitirdim diyebilirim. Çünkü sanki yabancı çeviri okuyormuş hissiyatı vardı kitapta. Elimden bırakmak istemedim sonra baktım ki kitap bitmiş hep merak ettim çünkü neler olacak diye. Gelelim konusunaaa.. Lilian Hamilton; Oturdukları bölgenin saygın sayılı ailelerinden , ailenin en küçücüğü ve en umursanmazı olan bir kızdır. Saygın aile dediğime bakmayın asla burnu havada değil merhametli, yardımsever ve insan canlısıdır. 7 yaşında sitenin parkında ona bir doğum günü yaparlar. O sırada gözü sarı saçlı bir çocuğa ilişir. Alt tabakadan olduğu için onu dışlarlar ama Lily ona pasta götürmeye gider. Hatta arkadaşı uyarır o bizden değil ve bir katilin çocuğu diye. Çocukla tanışırlar ve pasta karşılığında çocuk ona en sevdiği oyuncak arabasını yani 91 model bir Mustang hediye eder. O günden sonra bir daha asla yolları rastlaşmaz taa ki 10 sene sonraya kadar.. James; Annesi başka bir adam için evi terkeder , babası katil ilan edilip kodese atıldıktan sonra abisinin de yaşının küçüklüğü nedeniyle velayeti anneye verilir ve 10 yıl onunla yaşamak zorunda kalır. İçindeki siniri atması için onu futbola yazdırırlar. Artık kendini bildikten sonra Lily’nin yaşadığı hatta okuduğu okula geri döner. O kadar iyi futbol oynuyordur ki okulun takımına seçilir. Artık insanlar o fakir gözüyle bakmaz hatta ona özenirler. Kızlar deli divane olur peşinde ama onun gözü Lily’dedir. Delice bir aşk yaşarlar. Taa ki üniversite seçimleri gelene kadar.. Lily bazı sebeplerden dolayı James’i terk eder. Sizce bir 10 yıl sonra tekrar karşılaşmak durumunda kalırlarsa neler olur? Merak ettiyseniz sizi şöyle alalım..
2026 51. kitabı
Okurken içinizi sıcacık yapacak bir kasaba kurgusu arıyorsanız kesinlikle o kitap bu kitap diyorum Lilian'ın babası tanınan bir yargıçtır ve haliyle varlıklı bir aileden geliyordur. James ise tam tersi alt tabakadan olup babası katildir. İkisinin yolları Lilian'ın yedinci yaş günün de kesişisir. Lilian doğum gününü kutlarken James ise onları uzaktan izliyordur. Fakir ve babasının katil olması gerekçesi ile onu dışlıyorlardır ama Lilian doğum günü pastasından bir parçasını onu götürerek hikayelerinin başlamasına sebep olur. James'in babasının ölümü sonrasında annesi onu alıp götürür. Yolları on yıl sonra James'in kasabaya dönüp aynı liseye gitmeleri ile kesişir. Çocukluk aşkları tekrardan alevlenir ve bu sefer sevgili olurlar. Aralarındaki bağ ve çekim o kadar güzeldi ki bayıla bayıla okudum Statü farklılıkları onlar için bir sorun değilken Lilian'ın babası için sorundur. Bir türlü rahat vermedi çocuklara ve en son ayrılmalarına sebep olur. On yıl sonra tekrardan yolları kesişir. Lilian ünlü ve işinde başarılı bir boşanma avukatı olmuştur. James ise dünyalarca ünlü futbol yıldızıdır. Aşklarını görmezden gelmeye çalışsa da ikili birbirlerinin hiç unutamamışlardır ve aşkları her fırsatta tekrardan alevleniyordur. Doğru düzgün oturup konuştuktan sonra sorunlarını halledip yollarına tekrardan devam ediyorlar. Ama sanmayın ki bunlar böyle doğru düzgün devam ediyor. Tekrardan aralarına ayrılık giriyor. Bir an gerçekten hiç kavuşamayacaklar sanmıştım (Ama neyseki kavuşuyorlar) Kitapta en nefret ettiğim kitap Lilian'ın babasıydı. Sürekli herkesin hayatına karışıp onun istediği kişiler olmaları için direnip durdu. Ve James'in babasının suçsuz yere hapse girmesinin sebeplerinden biri de kendisi bu arada. Lilian'ada bazı kısımlarda çok sinir oldum ama neyseki sonlara doğru aklı
2025 32. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2025 16:19
Merhaba! Bugün sizlere "On Yıl" kitabıyla geldim. Kitabın konusunu ilk gördüğüm an “Bu kitap kesinlikle benim olmalı!” dedim çünkü spor-romantizm türüne bayılıyorum. Ve gerçekten de bayılarak, büyük bir keyifle okudum. Konu: James ve Lily'nin on yıla yayılan hikayesi, başlayan tanışıklıklarının zaman içinde nasıl evrildiğini, aralarındaki iniş çıkışları, tutkulu aşkı ve büyüyen duyguları anlatıyor. James profesyonel bir sporcu olma yolunda ilerlerken, Lily de kendi güçlü duruşunu sergiliyor. Aralarındaki bağın on yıl boyunca nasıl sınandığını ve yeniden filizlendiğini okumak hem duygusal hem heyecan vericiydi. Karakterler arasında öyle güzel bir uyum ve çekim vardı ki... Okurken sanki ben yaşıyormuşum gibi hissettim. James... Sana kelimenin tam anlamıyla bayıldım. Pes etmeyen, vazgeçmeyen, sevdiği kadın için her şeyi göze alabilen bir adam. Keşke herkes senin gibi olabilse... Lily, güçlü duruşunla seni de çok sevdim. Ancak bazı hareketlerini kesinlikle tasnif edemiyorum. Belki aşk insana bazen hata yaptırır, ama yine de bu hareketleri doğru bulmadım. Tek eleştirim, bazı +18 sahnelerin daha az olmasını dilerdim. Bu, kitabın duygusal yoğunluğunu daha da ön plana çıkarabilirdi. Yine de genel anlamda konusu, duygusu, karakterleriyle çok etkileyici bir romandı. Spor-romantizm türünü seviyorsanız, On Yıl’a mutlaka şans vermelisiniz!
2025 66. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2025 19:19
Lilian, yedinci yaş gününde kenarda tek başına oturan bir çocuk görmüş ve ona bir dilim pasta ikram etmiştir. İkisi de birbirine o gün aşık olmuşlardır. Ancak adının James olduğunu öğrendiği çocuğu o günden sonra bir daha görmemiştir. Lilian, on yedi yaşına geldiğinde ise okulun futbol takımına yeni gelen çocuğun on yıl önce tanıştığı James olduğunu fark etmiştir. Aradan geçen yıllara rağmen ikiside birbirini unutmamış ve James dışlanan çocuk olmaktan çıkıp, okulun popüler çocuğuna dönmüştür. Ve ikisi sonunda sevgili olmuşlardır. Lakin gelecek planları yaptıkları sırada bir trajedi yaşanmış ve Lilian James'i terk etmiştir. Yıllar sonra Lilian, yirmi yedi yaşında başarılı bir boşanma avukatı olmuştur. Dört yıldır beraber olduğu spor muhabiri Andy ile mutlu bir hayat kurmuştur. Ancak Andy, ünlü futbolcu James Redford'un Lilian'ın arkadaşı olduğunu öğrendiğinde bir röportaj ayarlaması için Lilian'ı ikna etmeye çalışmıştır. Ve Lilian sonunda bir davette onu görmüştür. James, Lilian'dan yıllar boyunca nefret etmiş ve bu karşılaşmayı minik bir intikam planına dönüştürmüştür. Ancak daha öncesinde başka birinden intikam alması gerekmektedir. Spor romantizmi benim çok severek okuduğum türlerden.Çoğu yerde sanki yabancı bir yazarın kitabını okuyormuş gibi hissettim. Lilian ve James aradan ne kadar zaman geçerse geçsin asla birbirlerini unutamadılar.Lilian gençliğinde çok şey yaşamak zorunda kalmış ve babası tarafından hayatı çoğu zaman manipüle edilmişti.Yalnızlığının tek ortağı abisi Elliot'tu. James ise verilen bir karar ile çok yanlış yerlere itilmiş bir karakterdi. Lakin bir şekilde kendini kurtarmayı başardı.İkisinin arasındaki uyum ve aşk beni bu hale getirdi.Özellikle de James'in minik kıskançlıkları...Her şey rayına otursa da Lilian'ın son kısımlarda yaptığı şeyler
2025 39. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2025 00:08
Aşkın Nur Karataş #onyıl Buyrun, Lilian ve James’in hikayesine konuk olalım Lilian yaşadığı kasabada statüsü yüksek bir aileye mensup. Babası Yargıç Hamilton, Lilian’da dahil diğer çocuklarının kendisi gibi saygın bir işe sahip olmasını istiyor ve bu yönde eğitiyor. Fakat bir insanı ne kadar şekillendirmeye çalışırsan çalış kalbin bu konuda söz dinlemeyen bir organ olduğunu unutuyor. Lilian’ın yedi yaş doğum gününde herkesin dışladığı bir çocuğa pasta vermesi hayatının aşkını bulmasına sebep oluyor. James bir katilin oğlu ve toplum tarafından bu sebeple dışlanıyor. Annesi tarafından alınıp kasabadan uzaklaştırılıyor ve aradan on yıl geçiyor. Artık bu ikili birer genç. Ve James yeniden kasabaya dönüyor. Karşılaştıkları ve birbirlerini hiç unutamadıklarına dair itirafları sonrası o aşkı yeniden buluyorlar. Öyle bir aşk ki aradan ne kadar zaman geçerse geçsin bağlılıkları asla kopmamış. Fakat bunun yanında geçmişin izleri hala olduğu yerde durduğu ve silinmediği için Yargıç Hamilton, Lilian ve James’in birbirlerine hiç bir anlamda uygun olmadıklarını düşündüğünden Lilian’ı James’in geleceği için tehdit ederek ayrılmalarına sebep oluyor. Ve bu ayrılığın sonunda yeniden bir on yıl daha geçiyor. Lilian D.C de tuttuğunu koparan, kendini her anlamda ispatlayan başarılı bir boşanma avukatı. James ise dünyaca ünlü bir futbolcu. Her ikiside kariyer anlamında zirveleri yaşarken aşka dair inançlarını neredeyse kaybetmişlerdi. Ta ki yeniden karşılaşıp, önce birbirlerine nefretlerini sonrada aşklarını itiraf edene kadar. Peki defalarca ayrılmalarına sebep olan o acımasız gerçek ve bilmedikleri sırlar onların yeniden başlamasına izin verecek mi? Yazarın kalemiyle yeni tanışmış biri olarak bayıldığımı söyleyebilirim. Öyle keyifle okudum ki sayfalar nasıl akıp gitti farketmedim.

Aşkın Nur KarataşYazar · 12 kitap
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunudur. Kızı ve eşiyle birlikte iş hayatını İstanbul'da sürdürüyor.