2025 58. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2025 20:19
Polisiye kurgu okumayı sevenlerdenim, bu kitap ise son zamanlarda karşılaştığım en iyi polisiye kurgu kardan viriydi. Okurken kendimi öylesine içerisinde hissettim ki; bir taraftan olay sonuçlansın, dava kapansın derken, diğer taraftan da kitap bitmesin istedim... Bana güzel haber o zaman. Çünkü kitap serinin ilk kitabı ve devamını da okuyacağım. Geçmişle bugün arasındaki yok sayılamaz bağlar, hiç kimsenin tamamen masum olmadığı gerçeği, pişmanlıklar ve sevdikleri insan uğruna başka insanlara bile zarar verme noktasına gelen hatalar. Kitapta olay ve zaman örgüsü ustalıkla kurulmuş. Bağlantılar yerli yerinde sunuluyor okuyucuya. Açık, akıcı bir bir anlatımı var ve merak ve heyecan duygusunu yoğun bir şekilde yaşatan okuma deneyimi sunuyor. Ester emekli bir öğretim üyesidir ve polisiye bir roman yazmaya başlar. Kiracısı Julie 'nin bıçaklanarak öldürülmesi veyüzüne çakı ile çizilmiş resim ile yazma aşamasında olduğu romanın gerçek hayatta yaşanıyor olduğu gerçeğiyle yüzleşir. Biz okuyucukar ise henüz Ester 'in bile tahmin etmediği bu romandaki gelişmeleri okuyoruz. Ester ve Julie 'nin geçmişe dönük benzer bir yaşanmışlıkları sırmarı vardır. İkisini benzeştşren bu sır ve kitaptaki diğer karakterlerin de onlarla ilişki ve bağlantıları ile oluşan olay örgüsü, cinayetler ve işlenen suçlar. En büyük şüphelinin aslında en masum olan olması. Kristofer 'e çok üzüldüm doğrusu. Jeppe ve Anette pek anlaşamıyor olsalar da onlar iyi bir ikili. Öngörüleri ve zekaları ile olayları çözüyorlar. Polisiyenin yanında aslında kitap ciddi bir sosyal içerikli bir roman. Kontrolsüz, ergen cinsel ilişkiler sonrasında dünyaya gelen yurtlarda, koruyucu ailelerde yetişen çocukların zorlu hayatları, yaşadıkları tranvaları ve kiminin suç makinesi hâline dönüşmesini de okuyoruz Polisiye kurgu okumayı seven dostlarıma öneririm. Serinin devamı için de takipte kalın.. Üzüntülerini içlerinde taşıyarak yaşayan insanlar ya da başlarından büyük zorluklar geçmiş insanlar, kolay ve mutlu hayatlar sürmüş olanlara göre daha ilginçtir #books #nisan #reklamdeğiltavsiye
KiracıKatrine Engberg · The Kitap Yayınları · 2021280 okunma