2020 2. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2020 19:03
Kitabın uygun olduğu yaş grubu yazar ya da yayın evi tarafından belirlenmemiştir. Ben bu kitabın seslendiği yaş grubunun +12 yaş olduğunu düşünüyorum. Kitap kapağının tasarımı ilgi çekici, okuma isteği uyandırabilecek ve kitabın içeriğine uygun bir şekilde tasarlanmıştır. Kitabın içerisinde resimler, sadece bölüm başlarında süsleme olarak kullanılmıştır. Sonuca bakılırsa resimler yetersizdir. Yazıların puntosu yaş grubuna uygun, sayfa sayısı 355’dir. Ancak ben sayfa sayısını yaş grubu açısından fazla buldum. Kitap, çocuğun ilgisini çekecek, okuma isteğini devindirecek niteliktedir. Çocuk gerçekliğine uygun olarak kurgulanmış ve çocuklara yaşantı kazandıracak bir kurguya sahiptir. Kitap, çocuğun cesaret, merak, özgürlük ve sevgi gereksinimlerini karşılayabilecek niteliktedir. Yetişkinlerin çocuklara davranışlarına da değinen kitap, ebeveynler için de yararlı olacaktır. Çocukların özgür olma isteğini ve kendi başlarına bir şeyler yapabilme becerilerini devindiren kitap, özerk benlikli bireyler yetiştirmek için yardımcı olacaktır. Öğretici ve öğüt veren yaklaşımdan genellikle uzak durulmaya çalışılsa da birkaç öğretici ve öğüt verici ileti sunulmuştur. Ancak asıl verilmek istenen iletiler, yazınsal kurguyla örtük ileti şeklinde verilmiştir. Kitap çocuğun anlam evrenine uygundur. Ancak dil ve anlatımında, az da olsa, yabancı sözcükler bulunmaktadır. Yaşam deneyimine katkı sağlayacak ve zenginleştirecek niteliklere sahiptir. Kitapta cinsel roller üzerinden bir ayrım söz konusu değildir. Kitabın ele aldığı çevre düşünülür ise çocuğa, doğa ve hayvan sevgisini aşılayacak ve onlara saygı duymak gerektiğini benimsetecektir. Ben bu kitabın çocuğa tavsiye edilebileceğini düşünüyorum. Kitapta bulunan birkaç hata, seslendiği yaş grubu göz önünde bulundurulursa sorun teşkil etmeyecektir.
Çocuk Edebiyatı
KaşifKatherine Rundell · Domingo Yayınevi · 2019167 okunma