3 Aralık 2019
9786051981079
Ciltli

2022 26. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2022 10:41
"𝐵𝑢 𝑑𝑢̈𝑛𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛 𝑢̈𝑧𝑒𝑟𝑖𝑛𝑑𝑒𝑘𝑖 ℎ𝑒𝑟 𝑖𝑛𝑠𝑎𝑛 𝑏𝑖𝑟 𝑘𝑎𝑠̧𝑖𝑓𝑡𝑖𝑟." Rundell genç okurlarını, heyecan ve macera dolu bir keşfe çıkarıyor “kaşif” adlı kitabında. Fred ve arkadaşları ağaçların arasına çakılan uçaktan sağ çıkmayı başardı ama orman fazlasıyla büyük ve vahşi. Kurtarılma umudu yok, eve dönebilmek artık neredeyse imkânsız. Ama sanki birileri onlardan evvel bu yollardan geçmiş gibi... Sanki birileri daha önce buradaymış.. Kaşif, bir çocuk kitabı olsa da her ay bir ya da iki çocuk kitabı okumayı seviyorum. Çünkü onların kitaplarından da yetişkinler bir şeyler öğrenebilir ve ayrıca etrafımdaki gençlere, öğrencilerime gönül rahatlığıyla okuduklarımdan tavsiye edebiliyorum bu sayede. Kaşif, Çocuklara sorunlarla başa çıkabilmeyi, doğayı sevmeyi ve etraftaki her şeye ilgi ve keşif ile bakabilmeyi öyle güzel anlatmışki ben sonuna kadar ilgi ve merakla okudum kitabı. +10 yaş ve üzeri çocuklara hitap eden bu güzel kitabı mutlaka önce kendiniz okuyun ve daha sonra gençlerimize gönül rahatlığıyla hediye edebilirsiniz.
Kâşif
2024 33. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2024 00:00
Kitabı çok beğendim. 12 yaş üstü herkes mutlaka okumalı. Ben bayılarak okudum. Kitapta dört çocuğun Amazon Ormanları’ında hayatta kalmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Kitapta yardımlaşma ve dayanışma aşılanıyor.
Duygu ve Düşünce
2021 14. kitabı
Bir kitabı çocuk kitabı diye adlandırmayı sevmiyorum. Sanki o kitaplar yetişkinlere hiçbir şey vermezmiş gibi. Çocukların da okuyabileceği kitap, demek bana daha uygun geliyor. İstanbul’da bir kitap
2023 2. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2023 23:59
Hepimiz birer kâşifiz ve bu kitapla keşfedilecek ne çok şey olduğunu öğreniyoruz. Katherine Rundell bu kitapla takip edeceğim yazarlar arasına girdi.
2024 44. kitabı
Çocuklar için yazanlar çoğunlukla olay odaklı ve sürekli olayların peşi sıra olduğu bir kurguyu tercih ediyorlar. Çocukların heyecanını ve temposu hep canlı kalsın diye sanırım. Katherine Rundell kitaplarından ilk kez okuyorum ve ilk 150 sayfasında sürekli oradan oraya giden 4 çocuk okudum. Uçakları düşmüş pilot ölmüş ve ne yapacakları konusunda fikir yürüten 4 çocuk. bu kısımlar bana çok sıkıcı geldi. Sonra çocuklar Kaşif ile karşılaşıyor. Tabi ki çocukların sürekli soruları ile yavaş yavaş tanıyoruz esrarengiz kaşifimizi. Benim için ise kitap işte o bölümlerde ivme kazanmaya başladı. Kaşif 'sizin buradan kurtulmanızı sağlarım ancak tek koşulum var buradan kimseye söz etmeyeceksiniz.' diyor. Çocuklardan bazıları kabul ediyor bir tanesi ise 'kesinlikle olmaz' diyor. Dönünce bir yer keşfetmiş olacağım Times dergisine en genç kaşif olacağım tadında bir şeyler söyleyince kaşifmiz kızıyor ve uzaklaşıyor. Tekrar yolları kesişiyor ve birbirilerini detaylı tanıma süreci okuyorum. Çocuklar ile hiç bağ kuramadım , karakter betimlemeleri üzgünüm ama yetersiz. Kaşif ise oldukça detaylı anlatılmış, giysi detayları, yüzüğü, yanındaki evcil akbabası ile canlandırabiliyorum zihnimde. Ve Kaşif balık tutmayı, bazı gizemli güzelliklerin gizemli kalması için verdiği emeği ve uçak kullanmayı öğretiyor çocuklara. Kitabın mesajını sevdim; Kaşif olmak için ormanda olmanıza gerek yok. dünya üzerindeki her insan kaşiftir keşfetmek dikkat etmekten başka bir şey değildir. dünyanın sizden isteği budur dikkat etmek. kitaptan beklentim daha yüksekti ama yazarın diğer kitaplarına da şans vereceğim.
2022 49. kitabı
Okunma: 07 Mart 2022 15:11
"Bu dünyanın üzerindeki her insan bir kaşiftir." Kitabı kızımdan ödünç aldım. Evet bir çocuk kitabı ama unuttuğumuz çocuk dünyasını hatırlamak adına özellikle anne, baba ve öğretmenlerin çocuk kitabı okuması gerektiğini düşünüyorum. Kitap düşen bir uçağın içindeki dört çocuğun macerasını anlatıyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
2022 30. kitabı
Yolunda gitmekte olan bir uçağın düsmesi sonucu hayatta kalan bir gurup çocuğun ormanda başlarından geçen macera. Yıllar sonra tekrar görüşüp sorad tekrar kaşifi ziyarete gitmeleri.
2020 11. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2020 23:04
Katherine Rundell ilk başta Gökyüzü Çocukları isimli kitabıyla tanıştığım ve sonrasında “bu kadının beyninden daha neler çıkar acaba?” heyecanıyla takip ettiğim bir çocuk kitapları yazarı. Şimdiye
2025 6. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2025 21:26
Bu yazardan okuduğum ilk kitap. Baş karakterler çocuk fakat bir çocuk kitabı kadar öğretici ve basit bir kitap değil. Olaylar ve dil gayet keyifli ve sürükleyici ilerliyor. Ben okurken sıkılmadım. Olaylar yer yer sertleşebiliyor. Baş karakterler küçük çocuklar oldukları için bazı tavırları canımı sıkmadı değil :D Kitapta bulunan kâşif karakteri gerçekte yaşamış bir insanmış ve hakkında çekilen bir film de bulunuyormuş. En kısa zamanda izleyeceğim. Kitap tavsiyemdir.
2020 2. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2020 19:03
Kitabın uygun olduğu yaş grubu yazar ya da yayın evi tarafından belirlenmemiştir. Ben bu kitabın seslendiği yaş grubunun +12 yaş olduğunu düşünüyorum. Kitap kapağının tasarımı ilgi çekici, okuma
Çocuk Edebiyatı

Katherine RundellYazar · 4 kitap
Katherine Rundell, İngiliz yazar ve akademisyendir. 2023 Waterstones Yılın Kitabı seçilen Impossible Creatures'ın yazarıdır. Ayrıca 2015 yılında hem Waterstones Çocuk Kitabı Ödülü'nü hem de En İyi Hikaye dalında Blue Peter Kitap Ödülü'nü kazanan ve Carnegie Madalyası'na aday gösterilen Rooftoppers'ın da yazarıdır. Oxford'daki All Souls Koleji'nin üyesidir ve Start the Week, Poetry Please, Seriously... ve Private Passions gibi BBC Radio 4 programlarında uzman konuk olarak yer almıştır. Rundell'ın diğer kitapları arasında, 2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde hafifçe revize edilmiş bir biçimde Cartwheeling in Thunderstorms adıyla yayımlanan ve 2015 Boston Globe–Horn Book Kurgu Ödülü'nü kazanan The Girl Savage (2011), The Wolf Wilder (2015) ve 2017 Costa Kitap Ödülleri'nde çocuk kitabı ödülünü kazanan The Explorer (2017) bulunmaktadır. 2022 yılında yayımlanan Super-Infinite: The Transformations of John Donne adlı kitabı Baillie Gifford Ödülü'nü kazanarak , bu ödülü kazanan en genç yazar oldu. 2024 yılında Rundell, Britanya Kitap Ödülleri'nde yılın yazarı seçildi .