2017
Domingo Yayınevi
9786051980126

feo, kurtlar ve kış. o güzel mi güzel, karla kaplı kış.
2024 107. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2024 22:30
uzun zamandır merak ettiğim bir kitaptı bu. okumuş olan ve beğenen çok kişi görüyordum, ayrıca kar ve kurtlar en sevdiğim şeylerden ikisi. aldığım gibi okudum o yüzden. öncelikle kitabı beğendim. direk söyleyeyim yani, çok keyif alarak okudum ve tavsiye ederim. birkaç eksiği vardı tabii (bazı olayların çok kısa kesildiğini düşünüyorum, mesela sondaki olaylar çok üstünkörü anlatılmış bence ama çocuk kitabı olarak geçtiği için yazarın basit bir anlatım kullanmayı seçmesini anlıyorum) ama bunlara rağmen yine de okurken çok mutlu oldum, kitabı okurken kışı ne kadar özlediğimi fark ettim. konusuyla, havasıyla tam bir kış kitabı zaten. ama sonbaharda okudum diye pişmanlık duyacak halim yok, yazın okusanız bile hissedersiniz o atmosferi :D yazar karakterleri daha çok çocuklara yönelik bir kitap için gayet iyi tasarlamış, özellikle kurtların bile kendilerine ait bir kişiliği olmasını sevdim. feo’yu, ilya’yı, hepsini çok çok sevdim. diyaloglar doğaldı, betimlemeler yeterliydi ve sonlarda verilen mesaj da çok hoşuma gitti. direniş, isyan ve haksızlığa karşı çıkma konusu çok güzel aktarılmış. o resimlerin güzelliği peki… soğuk fırtınaları tasvir eden resimler insanın nasıl olur da içini bu kadar ısıtabilir aklım almıyor. illüstrasyonlar ve minik doodle’lar kitaba gerçekten çok hoş bir hava katmış. daha ne diyim… baya beğendim ya. benim için 10’luk bir kitap olamadı ama bana hissettirdiği o sıcak his ve kitabı birlikte okuduğum kişi için 9’u hak ediyor diye düşündüm. işte böyle… bir şeyden daha söz etmek istiyorum, bu kitabı BoğulanBalık ile okuduk! birlikte kitap hakkında sohbet etmek çok güzeldi, daha nice beraber okumalara, seviyorum seni zey <3 hepiniz bol bol su için, sağlıcakla ve kitapla kalın :3
Edebiyat & Roman
Feo ve KurtKatherine Rundell · Domingo Yayınevi · 2017427 okunma
Cadı, kurtlar ve bir balet :)
2024 37. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2024 00:00
Feo ve İlya mı demeliyim yoksa siz mi gerçek isminizi açıklamak istersiniz kurt vahşileştiricisi ve balet? Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki kitabın bu kadar minnoş ve güzel olmasını beklemiyordum. Çocuk kitabı okumayı çok severim bu yüzden de bu kitabı oldukça fazla merak ediyordum. Hayvanlara bayılırım. Kurt, kaplan, penguen, mirket ve dahası... Hatta hayvan konulu film/dizi izlemeyi de çok seviyorum bu yüzden de kitabın ilgimi çekmesinin bir diğer kısmı ise hayvanların olmasıydı. Kitabın konusu isyan, halkın kalkınması vb. Nazi Almanyası döneminde yaşanan birçok karmaşaya benziyor. Kitapta özellikle son kısmın biraz üstün körü anlatılmasına üzüldüm çünkü bu kadar hazırlıktan sonra bir şeyler bekliyordum. Mariana'nın çıktıktan sonra "nasıl oldu bu! İnanamıyorum! Aferin size!" Karşı bir tavır sergileyeceğini sanıyordum ama o benim sandığım kadar abartı bir tepki vermedi. Hangisi güzel olan bilmiyorum sanırım hangi şekilde olursa olsun severdim. Aslında bir yandan olmamasını anlıyorum yani Üstün körü anlatılmasıyla ilgili çünkü bir çocuk kitabı ve muhtemelen bu olayı ayrıntıyla anlatsa pek hoş olmazdı. Ama birçok kişinin, hayvanın ölümünü okuduktan sonra kitabın sonunda da öyle bir şey okumayı bekledim. En azından hafif bir kılıç dövüşü, bıçak dövüşü falan. Yine de bu halini sevdim. Kurtları, Mariana'yı, Feo'yu, İlya'yı, Aleksey'i ve daha birçok karakterle gerçekten bağ kurdum ve onları sevdim. Yani karakterlerin duyguları, yaşadıkları ve karakteristik özellikleri bence çok güzel yansıtılmıştı. Kurt vahşileştiriciliği olsun, İlya'nın aslında asker olmak istememesi fakat o dönemde bunun zorunlu olduğundan dolayı gitmesi ve hayalinin dans etmek olması o kadar güzeldi ki... Bana önceden izlediğim "Billy Elliot/Dans Etmenin Sırrı" filmindeki Billy'i hatırlattı.
2018 7. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2018 10:07
Yayın evinin kitap üzerindeki etkisi gerçekten çok büyük. Kitabın atmosferinin güçlü olması ve okuyucuyu içine çekebilmesi için elinden geleni ardına koymamış Domingo Yayınları. Gerçi dümdüz basılsa da bu hikayenin içine kapılmamak elde değil. Zalim güç, kuvvet ve arkası kesilmeyen baskının önüne geçebilecek yegane şey inançtır, sevgidir ve dostluktur. Bu saydıklarım sonucu oluşan bağ koparılamayacak kadar kuvvetlidir. Hayvan dostlarımızı ne kadar sevdiğimizi düşünün, bir de şöyle düşünün; onlar bizleri daha çok seviyorlar, daha farklı bir şekilde bağlılar. Kendimizden ne kadar emin olursak olalım bizim kalplerimiz onlarınkiler kadar saf ve temiz değil. Bazı hayvanlardan da korkuyoruz. Nedeni de şu; vahşiler. Peki, vahşi olmak bir hayvan için kötü bir şey mi? Vahşi olan bir hayvan bizlere zarar mı verecek, bunu mu düşünüyoruz? Bir hayvan için vahşi olmak, doğal olmaktır, içgüdülerini hissedebilmektir. Hislerimiz asla hayvanlar kadar yoğun olmamıştır, içgüdülerimiz de öyle. Onların hayatlarına devam etmesi bu unsurlar sayesindedir, suçlayamayız, yargılayamayız. Bir hayvan sizi seviyorsa, bu onun vahşi içgüdüleriyle ilgilidir, evcilleştirilmesiyle değil. Katherine Rundell kurtların hislerinin ne kadar yoğun olduğunu birinci elden tecrübe etmiş bir yazar. Kitabının teşekkürler bölümünde de bundan bahsediyor zaten. Kitabın ne kadar doğal hislerle yazıldığını da anlamış bulunuyoruz. Feo ve Kurt, bizlere neden insan olduğumuzu hatırlatan bir kitap. Şefkatli, sevgi dolu, cesur ve inançlı olmamızı öğütlemek için kurulmuş bir hikaye. En önemlisi de, minik dostlarımızı anlamamız, onlara hayatımızda yer vermemiz gerektiğini bilen bir hikaye. Unutmayın; hayvanlar insanlardan korkmaz, insanlardan korkmayı onlara biz öğretiriz.
2022 42. kitabı
Bir başkaldırı romanı ile karşınızdayım bugün... Feo ve Kurt'la ilgili tek sorun çocuk romanı olduğu iddia edilmesine rağmen çocuklar için uygun olmaması. Onun dışında gayet severek okuduğum, güzel bir maceraydı diyebilirim. Özgürlüğe, vicdana, dostluğa, gayrete ve daha pek çok kavrama yer veriliyor kitapta. Akıcı bir dille kaleme alınan eserde, annesi ile birlikte kurt "vahşileştiriciliği" yapan Feo'nun yaşadıklarını okuyoruz. Feo ve annesi evcillestirilmis kurtlara yeniden avlanmayı, ulumayı ve vahşi olmayı öğretir. En çok da insanlara güvenmemeyi. -- Spoiler - - Bu kitapta aklımda yer eden sahnelerden birinde kasabada bir kontesin giysi dolabını darmadağın ettiği için evden kovulan evcillestirilmis bir kurt, Feo'ya geldiğinde pati vermeyi, ölü taklidi yapmayı ve daha benzer pek çok davranışı yapmaktadır. Bu durum Feo'yu üzer, çünkü bir kurdun özü bu değildir. Kurtlar küçük, uysal köpekler değildir. Özü unutturulan her can için annesi ile birlikte mücadele eden Feo'nun evi bir gün İmparatorun en acımasız generallerinden Rakof tarafından basılır. Rakof bundan sonra onlara gelecek kurtları öldürmelerini emrettiğinde Feo ve annesinin huzurlu günleri son bulacak, onlar için bambaşka bir macera başlayacaktır. ---------------- Kitabı mutlaka okuyun diyemem, o kadar müthiş değildi. Yersiz övgünün haksız eleştiri kadar kötü olduğunu bu yüzden savunuyorum hep. Bu kitap için öyle mükemmel yorumlar okudum ki... Ayrıca içinde sıkça barındırdığı şiddet ve cinayet sahnelerinden dolayi ben çocuklara uygun olduğunu düşünmüyorum. Çocuk kitabi havasında yazılmış yetişkinlere yönelik bir kitap. Bu türü seviyorsanız bir şans verebilirsiniz. İşte bu kitaptan sizler için seçtiğim birkaç alıntı : "Insanlar dünyanın düzeninin kurulu olduğunu, değiştirilemeyeceğini söylüyorlar ama
2023 7. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2023 18:47
Uzun zamandır okudum hiçbir kitaptan zevk almıyordum. Bu kitap ilaç gibi geldi gerçekten. Kabul ediyorum mükemmel bir kitap değildi. Bazı yerlerde anlatım konusunda eksikler olduğunu düşünüyorum ama yine de fazla puan kırmak istemedim. Çünkü insanların baskıcı yönetime karşı gösterdiği ayaklanmanın ve isyanın olduğu kitapları seviyorum. Bu yönden bu kitap biraz Liste ye birazcık daha Açlık Oyunları serisine benziyor açıkçası. Kapak ve cilt tasarımına bayıldım. Keşke benim kitabım olsa dediğim bir kitaptı. Hoş ve tatlı bir kitaptı üzerine konuşacak fazla bir şey yok. Ana fikirse sorunlara ve size karşı yapılan zorbalıklara, haksızlıklara boyun eğmek yerine onlara karşı koymanız gerektiği.
2025 21. kitabı
Okunma: 21 Mart 2025 05:19
"Bir zamanlar, bundan yüz yıl kadar önce, fırtına gibi hiddetli ve kapkara bir kız vardı. Rus'tu. Saçları, gözleri ve tırnakları her zaman karaydı ama hiddeti sadece mutlaka gerektiği anlarda ortaya çıkardı. O da gayet sık olurdu zaten. Adı, Feodora'ydı." Sayfa: 5 Feo ve annesi, ormandaki bir kulübede sessizce hayatlarını sürerler. Zengin insanların evcil kurtlarını vahşileştirerek doğaya salarlar. Bir gün askerler, kurtların, hayvanlarına zarar verdiğini söyleyerek Feo'nun annesini tutuklarlar. Kıl payı kaçmayı başaran Feo, annesini bulmak için kurtlarıyla birlikte çetin bir maceraya çıkar. Bu esnada yepyeni dostluklar kurar ve annesini bulmaya çalışırken çok sevdiği bir dostunu kaybeder. Her şeye rağmen başlattığı devrim, insanlığın sonu mu olacak? Yoksa herkesin kurtuluşu mu olacak?.. Çok severek okuduğum, çocuk kitabı gibi görünen ancak çok derin anlamlara sahip olan harika bir kitap. Akıcı bir dili ve yalın bir anlatımı var. Feo kadar cesur ve kararlı küçük bir kızı okumak gerçekten çok güzeldi. Yaşadıkları ne kadar zor olsa da pes etmeden ilerlemesi, adaletsizlik karşısında durması ve elinden geleni yapması bence hepimiz için ders niteliğindeydi... Keyifli okumalar dilerim...
2025 6. kitabı
"Feo ve Kurt", Katherine Rundell'in yazmış olduğu bir çocuk romanı aslında. Kitap, kurt vahşileştiricisi olan bir anne kızın evine General Rakof adında bir askerin gelip hayatlarını altüst etmesini anlatıyor. Anne tutuklanır, kız elindeki üç kurt ile annesini kurtarmak için mücadeleye girişir. Koca bir Rus ordusuna karşı küçük bir kız ve üç kurt yeterli değildir elbette, onu destekleyen başkaları da çıkar ve anne nihayetinde hapishaneden kurtulur. Çok tatlı ve hoş bir kitaptı. Kitabı okurken Rusya'nın soğuğunu ve karları hissedebiliyorsunuz. Ben okurken keyif aldım. İncelememi şu alıntıyla bitirmek istiyorum; "Kurtlar çocuklar gibidir. Dünyaya uslu durmaya gelmezler."
2024 10. kitabı
Okunma: 19 Mart 2024 13:16
Her ne kadar çocuklar için yazılmış bir kitap ise de mutlaka yetişkinler tarafından da okunmalı. Kitabın kahramanı "Feo" nun yaşamında karşılaştığı zorluklara / zorbalıklara rağmen pes etmemesini, savaşmasını, insanların da inancını kazanıp birlikte hareket edince kötülüğün kazanmasının mümkün olmayacağının hikayesini büyük bir keyifle okudum. Toplum içerisinde kötülerin iyileri ezdiği durumları ama buna izin vermemenin de mümkün olduğunu "Feo" sayesinde öğreniyoruz.
2025 2. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2025 16:57
Feo bir kurt vahşileştiricisi… kendisi de kurtlar kadar özgür ve cesur bir kız. Kitap her ne kadar çocuk kitapları içinde sınıflandırılsa da ben 15 yaşından önce okutmazdım. Nedeni ise çok duygusal. Ben bile okurken yüreğimi dizginlemekte zorlanırken çocuklar ne hisseder diye düşünüyor olmam. Okurken içim acıdı. Fakat sonu güzeldi. Akıcı, konusu güzel, heyecanlı bir kitap. Okurken keyif aldım ve iki günde tamamladım diyebilirim.
Duygu ve Düşünce
Feo ve Kurt
2026 20. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2026 12:17
Zulmün, baskının ve haksızlığın karşısında boyun eğmeyen ,zorbalığa direnen ve kafa tutan kitapları çok seviyorum. Feo ve kurt tam da böyle bir kitap. kitabı alırken bu kadar beğeneceğimi düşünmemiştim .aylarca kitaplığımda kaldı.fakat elime aldıktan sonra bırakmak istemedim. Feo ve annesi kurt vahşileştiricisi. evcilleştiriilmiş kurtlara yeniden vahşi olmayı öğretiyorlar. general Rakof bir gün Feo’nun hayatını altüst eder ve annesini hapse atar. Feo bu haksızlık karşısında üç kurt ile birlikte direniş başlatır .tabii ki yalnız değildir. muhteşem bir kitap

Katherine RundellYazar · 4 kitap
Katherine Rundell, İngiliz yazar ve akademisyendir. 2023 Waterstones Yılın Kitabı seçilen Impossible Creatures'ın yazarıdır. Ayrıca 2015 yılında hem Waterstones Çocuk Kitabı Ödülü'nü hem de En İyi Hikaye dalında Blue Peter Kitap Ödülü'nü kazanan ve Carnegie Madalyası'na aday gösterilen Rooftoppers'ın da yazarıdır. Oxford'daki All Souls Koleji'nin üyesidir ve Start the Week, Poetry Please, Seriously... ve Private Passions gibi BBC Radio 4 programlarında uzman konuk olarak yer almıştır. Rundell'ın diğer kitapları arasında, 2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde hafifçe revize edilmiş bir biçimde Cartwheeling in Thunderstorms adıyla yayımlanan ve 2015 Boston Globe–Horn Book Kurgu Ödülü'nü kazanan The Girl Savage (2011), The Wolf Wilder (2015) ve 2017 Costa Kitap Ödülleri'nde çocuk kitabı ödülünü kazanan The Explorer (2017) bulunmaktadır. 2022 yılında yayımlanan Super-Infinite: The Transformations of John Donne adlı kitabı Baillie Gifford Ödülü'nü kazanarak , bu ödülü kazanan en genç yazar oldu. 2024 yılında Rundell, Britanya Kitap Ödülleri'nde yılın yazarı seçildi .