2023 88. kitabı
2017’de; bu yıl benim için ön yargıları yıkma, yani yeni ve farklı yazarlarla tanışma yılı olduğundan “bir zahmet alayım da okuyayım” artık diyerek o yılın içerisinde okuyup bitirdiğim kitabım. . “Italo Calvino’nun Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu adlı yeni romanını okumaya başlamak üzeresin. Rahatla. Toparlan. Zihnindeki bütün düşünceleri kov gitsin. Seni çevreleyen dünya bırak belirsizlik içerisinde yok oluversin. Kapıyı kapasan iyi olur; öte yanda mutlaka çalışmakta olan bir televizyon vardır. Hemen seslen ötekilere: “Hayır, televizyon seyretmek istemiyorum!” Sesini yükseltmezsen duymazlar seni. “Kitap okuyorum, rahatsız edilmek İstemiyorum!” Öykü içinde öykü barındıran bir edebi oyun demeliyim. . Sevdiğiniz bir yazarın son çıkan kitabını elinize alıyorsunuz büyük bir heyecanla ve okumaya başlıyorsunuz. Bir süre okuduktan sonra bir dizgi hatası olduğunun farkına varıyorsunuz. Doğru olan basımı edinmeye çalıştığınızda sizi yarım kalan sayısız öyküyle dünya turuna çıkarıyor ve bir maceraya atılıyorsunuz. Üstelik kitabın kahramanı ise sizsiniz... Diyeceklerim bu kadar :) Keyifli okumalar
İnceleme
Bir Kış Gecesi Eğer Bir YolcuItalo Calvino · Yapı Kredi Yayınları · 20153,605 okunma