·416 syf.····Okunma: 26 Nisan 2025 21:31 Bitirmek için çok uğraştım ama bana eziyet çektirmekten öteye gitmedi, o yuzden son kısımları atlaya atlaya geçtim çünkü bu kitap yüzünden rs'ye girmek istemiyorum. Aslında iyi bir dark romance olabilirmiş ama kitap boyunca bir avuç ergen toplanıp ergen bir yazarın elinde mafyacılık oynuyor sadece , bunun cefasını okuyarak ben çekiyorum. Sadece kitap bile olsa bunları okumaya daha fazla devam edemem.
Konusu kısaca anlaşmalı evlilik, açıklamada bulabilirsiniz zaten. Baş karakterler Melody ve Liam, hayatımda gördüğüm en itici, en sinir bozucu, en kitabı yırtıp atmama sebep olan karakterler. Melody ye göre dünya bir tek onun etrafında dönüyor, o kadar itici bir karakterdi ki anlamak için okumanız gerekiyor ama asla bu eziyeti kendinize çektirmenizi istemem. Küçük dağları ben yarattım tavırlı, küstah, olgunlaşmamış biri. Yazar bunun üzerinden bir anti-kahraman yaratmaya çalışmış ama o kadar altı boş ki anlatamam. Kitabın adı acımasızlar ve yazar bize bunu kanıtlamak için sürekli Melody'ye masumları öldürtüyor. O kadar acımasız ki hamile kadını karnında bebeğiyle sırf kocasına şantaj yapmak için öldürdü, ama başka bir kadını da sırf dışlanıyor diye kıyamayıp eğiterek sağ kolu yaptı; polis memuru onları tehdit etti diye polis teşkilatını ateşe verdi ve onlarcasını öldürüp bir onlarcasını da yaralı bıraktı, ne kadar acımasız değil mi? Ama aynı zamanda o kadar merhametli ki yaralı polisin baş ucunda bekleyen kızını gördüğünde içi cız etti Melody'mizin. Kitap boyunca en acımasız benim, en çok insan öldüren benim, en duygusuz benim diye diye devam etti TAMAM SENSİN bıktım artık. Ben kötü karakter severim ama iyi yazılmış kötü karakter severim,bu ise yazılmış en kötü karakterizasyona sahip kişi. Ve 24 yaşında:D
Hayır yazarın ergenin teki olduğu da o kadar belli ki. 11 yaşındayken watpadden okurduk ya, yazarlar ana kadın karakter için onlarca aşk üçgeni oluştururlardı, bu benim en nefret ettiğim karakter tiplemesi ve bu kitapta da erkek sinek bile bu kızla sevişmek istiyor. Hatta yan karakterlerden biri dünya üzerinde cinsel organı çalışan her erkek bu kadınla yatmak ister gibi bir şey söylemişti, sebebi ise kızımızın çok acımasız olması. Ve onunla yatmak isteyen erkeklerden biri de kocasının evli kuzeni. Yazar utanmadan onun bakış açısından da bölüm yazmış ve biz adamın Melody'yi görünce nasıl da azgınlaştığını okuduk. Sonra onu sakinleştiren de arabada karısı oldu. Yani anlamıyorum, bu bölüm hangi mantıkla yazılmış? Senin karakterinin ne kadar da sonu gelmez bir seksiliğe sahip olduğunu okuduk zaten, evli erkeklerin bakış açısından okumak onu sadece sevimsiz gösteriyor.
Bir de erkek karakter Liam var. 27 yaşında ama dünkü çocuk. Kitabın başında evleneceğini öğrendiğinde beklentisi ev kadını bulma yönündeydi ama *acımasız* Melody'yi görünce hayal kırıklığına uğradı tabi, bu sefer de karım bana aşık olsun benim onu sevdiğim gibi o da beni sevsin diye ağlamaya başladı. Hiçbir erkek karakterden bu çocuktan nefret ettiğim kadar nefret etmedim şimdiye kadar. Resmen karısı onu sevsin diye vurulmuş numarası yaptı Allah'ım... ಠ﹏ಠ
Kitabın yazım dili de o kadar kötü ki. Hayır bir tek yazım dili olsa tamam diyeceğim, ya çeviri? Bazı cümleleri anlamak için üst üste okuyordum ama sonra değmez bu kitaba deyip bıraktım, iyi ki de bırakmışım. Her bölümün başında ünlü düşünürlerden -sanırım??? bazı özlü sözler var, cinayeti güzelleyen özlü sözler. Bunlar kitaptan daha kötüydü. Bir de yazarımızın bazı *akıllıca* saptamaları var ki Allah göstermesin, şöyle diyordu bir bölümde Melody ' çoğu insan aynaya bakmak istemez çünkü kusurlarını görmek istemezler, ama ben aynaya bakarım çünkü kusursuzum, çekiciyim, seksiyim, mükemmelim... Hayır kim dedi çoğu insan aynaya bakmak istemez diye??? Evet bazı insanlar bakmak istemeyebilir ama çoğu insan bakmak ister çünkü sevgili ergenus yazar senin düşündüğün aksine özgüven senin bok beyinli karakterinden ibaret değil. Çıldırtmayın.
Neyse ikidir okuduğum berbat kitaplar yüzünden berbat incelemeler yazıyorum. En nefret ettiğim inceleme tarzı benim şu yaptığım gibi kitabın özetini çıkaran yazılar. Umarım bu son olur da yine güzel kitaplar okuyup onları incelerim. Bu kitabı da size asla önermem. Ve son olarak bizim ülkemizde de bu tarz kitap var, Atespare serisi. İlk kitabını okumuştum ve en az bunun kadar berbat ve ona da 1 puan vermiştim galiba, söylemek istediğim şu ki, Atespare ye 1 puan verip buna 1 puandan 1 fazla bile verenler lütfen beni engelleyin. İkisi de birbirinin laciverti çünkü.