Ruthless People Serisi 1

Ruthless People
Ciltli

2025 40. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2025 21:31
Bitirmek için çok uğraştım ama bana eziyet çektirmekten öteye gitmedi, o yuzden son kısımları atlaya atlaya geçtim çünkü bu kitap yüzünden rs'ye girmek istemiyorum. Aslında iyi bir dark romance olabilirmiş ama kitap boyunca bir avuç ergen toplanıp ergen bir yazarın elinde mafyacılık oynuyor sadece , bunun cefasını okuyarak ben çekiyorum. Sadece kitap bile olsa bunları okumaya daha fazla devam edemem. Konusu kısaca anlaşmalı evlilik, açıklamada bulabilirsiniz zaten. Baş karakterler Melody ve Liam, hayatımda gördüğüm en itici, en sinir bozucu, en kitabı yırtıp atmama sebep olan karakterler. Melody ye göre dünya bir tek onun etrafında dönüyor, o kadar itici bir karakterdi ki anlamak için okumanız gerekiyor ama asla bu eziyeti kendinize çektirmenizi istemem. Küçük dağları ben yarattım tavırlı, küstah, olgunlaşmamış biri. Yazar bunun üzerinden bir anti-kahraman yaratmaya çalışmış ama o kadar altı boş ki anlatamam. Kitabın adı acımasızlar ve yazar bize bunu kanıtlamak için sürekli Melody'ye masumları öldürtüyor. O kadar acımasız ki hamile kadını karnında bebeğiyle sırf kocasına şantaj yapmak için öldürdü, ama başka bir kadını da sırf dışlanıyor diye kıyamayıp eğiterek sağ kolu yaptı; polis memuru onları tehdit etti diye polis teşkilatını ateşe verdi ve onlarcasını öldürüp bir onlarcasını da yaralı bıraktı, ne kadar acımasız değil mi? Ama aynı zamanda o kadar merhametli ki yaralı polisin baş ucunda bekleyen kızını gördüğünde içi cız etti Melody'mizin. Kitap boyunca en acımasız benim, en çok insan öldüren benim, en duygusuz benim diye diye devam etti TAMAM SENSİN bıktım artık. Ben kötü karakter severim ama iyi yazılmış kötü karakter severim,bu ise yazılmış en kötü karakterizasyona sahip kişi. Ve 24 yaşında:D Hayır yazarın ergenin teki olduğu da o kadar belli ki. 11
Ruthless People Serisi #1
2024 46. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2024 16:54
Merhabaa Mafya konulu bir kitap ve tabii ki yine ben. Şaşırdık mı? Şaşırmadık. Bu seri 3 kitap ve hepsi birbiriyle bağlantılı başrollerimiz hep aynı İtalyan Melody Nicci Giovanni ve İrlandalı Liam Alec Callahan. Ay başrolleri de söylemişken hemen kitabın konusuna geçeyim. Şu an boş yapacağım bir şey bulamadım(*^^*) İtalyan mafyalar arasında en güçlü aile Giovanniler. İrlandalı mafyalar arasında en güçlü aile ise Callahanlar. Orlando -Melody'nin babası- bu zamana kadar aileyi yöneten kişiydi ama daha sonrasında Orlando çok hastalanıyor ve işleri arka planda Melody yönetiyor ama insanlar Giovannileri hâlâ Orlando yönetiyor sanıyorlar. Orlando ölüm döşeğinde olduğunun farkında ve kendi dilinde imparatorluğunu kızına devredecek. Bu imparatorluğu yönetirken kızının yalnız kalmasını istemiyor. Bu yüzden de Sedric -Liam'ın babası- ile konuşup Melody'nin Liam'la evlenmesine karar veriyorlar. Sedric Liam'a evleneceğini söylediğinde Liam en başta kabul etmiyor ama daha sonrasında evlenmesinin ona sağlayacak faydaları düşününce evlenmeye karar veriyor. Babası Liam'a Melody ile ilgili bilgilerin olduğu bir dosya veriyor fakat o dosyanın içinde Melody'nin fotoğrafı olmadığı için yüzünü öğrenemiyor. Liam, Sedric, Neal ve Declan-Liam'ın kardeşleri ya da abileri tam emin olamadım- Orlando ile bu konuyu daha detaylı konuşmak, kesin bir karara varmak, Melody ve Liam'ın yüz yüze tanışması için Orlando'nun evine gidiyorlar. Liam Melody'nin fotoğrafını görmediği için çok çirkin, özgüvensiz, kolay biri olarak görüyor. Liam işe gidip mafya işlerini yürütürken Melody de evde oturup onu bekleyecek diye düşünüyor ama daha sonrasında Melody ile tanışınca onun yönetilebilecek bir kadın olmadığını fark edince tüm planları alt üst oluyor. Kitabın bir kısmı Melody ve Liam'ın birbirlerine
2020 19. kitabı
Böyle mafyalı,cinayetli kitaplara bayılıyorum okurken büyük zevk aldığım kitaplar kendileri hele bu Acımasızlar kitabı beni konusuyla direk kendine bağımlı yaptı elimden bırakamadım kitabı. Mafya aileleri, işlenen cani ve acımasız cinayetler ve bunların arasında olmazsa olmaz tutku ve şehvet duygusu süperdi ya hiç bitmesin istedim :D gelelim konumuza biri İtalyan diğeri İrlanda'lı olan mafya babaları yıllar önce kendi aralarında anlaşma hazırlayıp iki ailenin güçlerini birleştirebilmek için çocuklarını evlendirme kararı alırlar ve böylece Melody ve Liam evlenmek zorunda kalırlar. Daha önce birbirlerini hiç görmeyen ve tanımayan bu ikisi trajik bir olayla tanışırlar daha ilk sayfalardan Melody'nin ne kadar acımasız olduğunu okuyoruz Tanrım kadın Liam'dan bile beter acımasızlık konusunda ki bu acımasızlığını Liam'a karşı da uyguluyor maalesef :D oysa ki Liam daha tanışmadan önce Melody'i her gün alışveriş ve makyaj yapan, bacak bacak üstüne atıp dergi okuyan ev kadını sanırken karşısında herkesin korktuğu bir mafya patronu buluyor :D İlk başlarda herkese kök söktüren Melody, Liam'ı tanıdıkça törpüleniyor tabi sadece Liam'a karşı ve bu iki ailenin ortak düşmanları var onlarda Valerolar. Liam, Melody ve ailenin diğer erkek üyeleri düşmanlarına karşı bir sürü strateji ve canice planlar yapıp uyguluyorlar. Bu esnada bir sürü mücadele ediyorlar işin içine polisler, hükümet, halk herkes giriyor ortalık kan gölüne dönüşüyor resmen. Ailenin kendine olan bağlılığı ve birine bir şey olduğunda tüm ailenin bir anda nasıl kenetlendiğini ve acımadan insanları öldürdüğünü görüyoruz bu cidden çok güzel bir şey. Liam ve Melody arasında vıcık vıcık bir aşk yok ama aralarında ki tutku sizi etkiliyor kitabın sonlarına doğru hiç tahmin etmediğim güzel bir haber alıyoruz ve ben resmen
2023 12. kitabı
Ezeli rakip olan Amerika’nın büyük mafya ailesinin liderleri olan Liam ve Melody yıllar önce ailelerinin isteğiyle yapılan anlaşmada evlenmeyi kabul ediyorlar. Bu evlilik hem İtalyan ve İrlandalı aileler arasındaki düşmanlığın sona ermesinin, hem de ellerindeki gücü arttırmalarının tek yoludur. Evlilikleri istedikleri gücü ellerine verdiği gibi düşmanlarını da arttırdı. Liam, evleneceği kadının patron olduğundan habersiz, Melody evleneceği adamı yönetebileceğini düşünürken işler istedikleri gibi gitmiyor. Liam ve Melody kendi aralarında anlaşmayı sağladıktan sonra ise karşılarında kimse duramıyor. Bol aksiyonlu, kanlı, birazda yetişkin içerikli bir kitap. Olaylar çok akıcı ve okurken sıkmıyor. Serinin 2. Kitabını merakla bekliyorum. Eğer bu tarz kitap okuyacaksanız kaçırmayın derim.
2022 912. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2022 15:05
Kitap hakkında ne desem bilemiyorum. Ne iyi ne kötü nötr kaldım şahsen. Çatır çatır adam öldürüyorlar valla önüne gelen herkesi resmen. Kötü adamları öldürmelerine tamamım ama masum, suçsuz birinin de öldürülmesi ne bilim yani. Sırf adamın ağızından laf almak için hamile birini öldürülmesi bilemedim şimdi. Bu zamana kadar okuduğum mafya kitaplarında bu tür olayla karşılaşmadığım için pek bir şey de diyemiyorum. Eğer masum biri yerine kötüleri öldürüyor olsalardı okurken zevkle okurdum. Karakterlere gelecek olursakta Liam'ı sevemedim kendinden daha otoriter ve acımasız birini görünce aşağılık kompleksi'ne girdi. Konuk olduğu yerde kızdan üstün gelmeye çabalaması, kızın çalışanlarına emir vermesi hele bir de daha evlenmeden ne bilim. Bir de sevmediğim şeyse bütün ailenin bakış acıyla da yazılmıştı nedense sevemedim ben. Ah neyse okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar.
2019 371. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2019 10:23
Spontai içerir.. Kitap mafya kitabı olmasına rağmen, trajikomik bir kitaptı. Beğendin mi? Kesinlikle. Ama kitap seri imiş. Ve tam da öyle bir yerde insanı heyecanla bıraktı. Acaba ne olacak? Hayatımda ilk defa İngilizce bilmediğim için üzüldüm. Eğer biliyor olsaydım. Alıp okurdum:) Karakterler o kadar karikatür ki adam öldürürken ,işkence yaparken ciddiye alamıyorsunuz, gülüp duruyorsunuz. Kitabı okurken beli bir yerden sonra olayların içine öyle bir dahil oluyorsunuz ki sayfaları ne hızla çevirdiğinizi anlayamıyorsunuz. Özellikle kitabın sonlarına doğru büyük bir keyifle okudum. Melody karakterini ayrı bir sevdim. Güzel, güçlü ve bir o kadar da acımasız olması dışında çok da eğlenceli bir karakteri var. Liam ise; ailenin lideri olmak için evlendiği Melody'e daha görür görmez aşık olur. Liam'ın hayalinde ki eş Melody gibi değildir. Ama Melody'e tutulmaktan kendini alamaz ve Onun kendisini sevmesi için kendini bile vurdurtacak kadar çıldırmış durumlara gelir. Yanlış duymadınız. Evet kendini vurdutturdu. İyi okumalar.....
Muazzam..
2020 11. kitabı
Okunma: 25 Mart 2020 12:02
Bu tür kitapları zaten seviyorum. Ama kitabı okumadan önce yorumlara bakmıştım ve gerçekten kötü yorumlar vardı. Bence kitap harika ve kötü yorumları hak etmiyor kesinlikle. Sadece sıkıntı olan çok yazım ve imla hatası vardı. Ama hiçbir şekilde kitabın akıcılığını bozmadı. Çünkü kitap okunmaya değer gerçekten. Fakat kitap çok merak uyandıran bir yerde bitti. 2. Kitabına hala nasıl ulaşacağımı bilmiyorum biraz araştırma yapmam gerekiyor sanırım. Kitabın sonu son değil resmen kitabın başlangıcı gibi bir yerde sona erdi. Tek kelimeyle muhteşemdi..
AcımasızlarJ. J. McAvoy · Ephesus Yayınları · 2019816 okunma
Mafyalığın da bir onuru gururu var
2023 51. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2023 00:00
Benim birkaç incelememi okuyan herkes bilir ki benim asla olaysız bir kitaba başladığım daha olmamıştır , hepsi bir olayın sonucu . Bu kitapta öyle oldu , rafları öylesine gezerken bir baktım yazar kısmında J.J.McAvoy yazıyor ben de kitabın yazarını James McAvoy sandım , bildiğimiz İngiliz Aktör olan . Çok da sevdiğim bir oyuncudur " aaaaa kitabı mı varmış" diye atladım hemen . Eve gelince bi baktım başka bir hanımefendi yazmış kitabı. Tabi başta bir hayal kırıklığı yaşadım , fırlattım kitabı bi köşeye ama sonra sıra ona da geldi işte bugün. Sizi bir dizi önemsiz detaya boğduğuma göre şimdi daha önemsiz bir detaydan yani kitabın içeriğinden bahsedelim. Okumaya lise yıllarında , daha fenası ortaokul yıllarında başlayan her çaylak işe gençlik romanlarıyla başlar . Zamanla diğer eserlerle farkına varıyorsunuz ama işte bu kitapların yeri sizde ayrı oluyor . Zaman zaman böyle kitapları okuduğum için kendimi okurluktan aforoz etmem gerektiğini düşünsem de biraz da günceli yakalamalıyım diyerek kendimi teselli etmenin yolunu buluyorum . Güncel tarafta pek kayda değer bir şeyler yok sevgili okur dostlarım merak etmeyin, en azından bu cephede. Ben okudum ama siz okumasanız da olur , devamını da okuyacağım çünkü bilirsiniz ki merak illet bi dürtü . İçerik olarak ise bilinen mafya kurgusu. Aşina olduğumuz üzere tabi ki bir İtalyan'ımız var , ama kadın kontenjanından girmiş kendisi . Bir de İrlanda'lı bir mafyamız var o da çekici yeşil gözlü erkek kontenjanımızdan yer bulmuş kendisine . Top koşturduğumuz saha ise tabi ki ABD . Çok güçlü ve sadece birbirinin rakibi olabilecek Callahan ve Giovonni ailelerinin ellerinde iki güzel parça olan Liam ve Melodi evlilik yoluyla "şirketlerini" birleştirerek güçler ayrılığı ilkesine son vermek için iş başında . Başta nefret ve iş
2022 90. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2022 19:53
İrlandalılar ve İtalyanlar bir süre önce bir ittifak kurmak için çocuklarını evlendirmeye karar verir. İrlandalı Liam, babasının işini devralmaya hazırlanıyor ve Melody, İtalyanların Don'u Orlando Giovanni'nin tek çocuğu. Orlando'nun kanserden ölmekte olduğunu çok az kimse biliyor, bu yüzden Melody, 18 yaşından beri İTALYAN fucking MAFYA'yı yönetiyor. bu kitap hakkında gerçekten bitirdiğim kitaplar hakkında düşündüğümden daha fazla düşüncem var. mafya hakkında bir kitap yapacaksanız lanet araştırmanızı yapın aq. bu türde yazan bazı yazarlar organize suçun çok gerçek bir şey olduğunu, yaşam tarzını falan sırf kendi hikayelerini desteklemek için yalan yanlış bi şekilde yazmalarına dayanamıyorum. yanlış anlamayın mafya değilim:d ama çok fazla true story belgesel ve dizi izleyen biri olarak diyorum; her mafyanın prensibi var. çocuk öldürmemek, aileye dokunmamak, masum insanlara karışmamak gibi gibi. ama bu ne? pat pat giriyorlar. dürüst olmak gerekirse okuduğum en kötü kadın karakter. insanlar onyn güçlü, zeki, bağımsız, acımasız bir patron olarak görüyor. ama tam tersi. olgunlaşmamış. tam bir pskopat. ben pskopat karakter severim onda sorun yok ama melody de bi şeyler eksik derinlik ve insanlık gibi. şimdi kız sadece 24 yaşında. ve o italyan don. patron yani. yazar bunun nerede kabuö edilebilir olduğunu düşünüyor? bütün karakterler çok genç ve suç dünyası yönetiyorlar? benim 24 yasında cb olmam daha olasıydı. bunun bir mafya için imkansız ve aşağılayıcı olduğunu görmek imkansız değil. 24 yaşında bir KADIN italyan patronu oluyor. ve kimse bir şey demiyor öyle mi? irlanda çetesi de tam bir kardashianlar gibi organize edilmiş. bok gibi çok rezil. melody hamile bir kadını kasten öldürdü. tamam. ama bu imkansız. italyanlar kadına, çocuğa ve tanrıya çok değer verirler bu
2020 17. kitabı
ACIMASIZLAR / J.J. MCAVOY Amerika’nın iki büyük mafya ailesinin geçmişte imzaladıkları bir anlaşma üzerine İrlanda mafya lideri Liam Callahan ve İtalya mafya lideri Melody Giovanni evlenmek zorunda kalıyor.Aralarındaki büyük savaşı bu şekilde bertaraf edeceklerine inanan ailelerin babaları bu yolu seçiyor.Bu evlilikten doğan birlikteliğin tek bir lideri olması gerekirken iki sert, acımasız ve güçlü karakterin birbirini ezme rekabeti işin içine giriyor ve ortalık kan gölüne çevriliyor.Birbirleri dışında birde dış düşmanlara karşıda verilmesi gereken bir savaş vardır. •••• Kitabı kesinlikle sevemedim.Karakterlerin davranışları çok abartılıydı.Anlatımı ise beni oldukça itti.Kadın karakterini yüceltmek uğruna erkek karakter fazla ezildi.Ki yansıtılmak istenen erkek karakter acımasız güçlü kimseye eyvallahı olmayan astığım astık kestiğim kestik bir tip olmasına rağmen kadının karşısında çok pasif kaldı.Dengeli bir şekilde yapılabilir ki en azından kendi fikrim dışarıdan bakılınca oldukça iğreti durduğudur.Birde rahatsız olduğum bir durum var.Kitabın adı olan “acımasızlar” satır aralarında o kadar çok kendini tekrar ediyor ki sonunda “anladık acımasızsınız en cani en canavar sizsiniz tamam anladık kabul” diye isyan ettim.Karakterlerin iki lafından bir buçuğu acımasız olduğunu ifade etmek.Bu karşınızdaki birinin sürekli bir özelliğini överek sizinle sohbet etmesi gibi bir durum ki cidden gerçek hayatta bile sıkılırken birde kitapta böyle karşılaşmak bunalttı.Kitaptaki her erkek karakterin eşleri olup onları sevmelerine rağmen Melody karakteriyle de birlikte olma hayali kurmaları ise kesinlikle iğrençti.Bu kadın kardeşlerinin, kuzenlerinin karısı birde... Kitabın ikincisi çıkmış ve almayı düşünmüyorum.Hitap ettiği kitleler muhakkak vardır.Emeğe saygımda sonsuz ama benim