···Okunma: 27 Nisan 2025 17:57 Çiğdem Kılınç }{ Ezheran
Merhaba bugün sizlere kalemi ile yeni tanıştığım @cigdemgahbooks kaleminden #ezheran paylaşımı ile geldim.
Çirkini sevmeyi bilenlere...
Tema hemen dikkatinizi çekmiştir eminim,güzel ve çirkin hikayesinin bir versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Lakin bambaşkaydı bence ilk başta yazarın kalemini çok sevdim bunu kesinlikle belirtmeliyim. Akıcı olması yanında hikayenin işleyişi beni aldı götürdü. #ahirzamandamasallar1 olarak çıkan bu serinin diğer kitaplarını da şimdiden okumayı çok istiyorum. Bu kitap kalp gözünüzü açacak, bu hayatta nelere değer verip nelere değer vermememiz gerektiğini de bir çok sınav üzerinden öğrenmemizi sağlıyor. Hikayenin akışı maneviyatla birleşince okumak daha ayrı bir keyif verdi ve sonu gerçekten çok güzeldi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
İsterseniz daha fazla bekletmeden sizler için kısaca konusuna geçelim;
Adar Elbruz bir milletvekili oğludur, varlıklı bir aileden gelmektedirler. Yaşadığı yaşantının getirisi Adar'ın çevresinde oldukça popüler olmasını da sağlıyordu. Zaten tipi ve karakteri ile de oldukça dikkat çekici bir gençti. Bu kusursuz hayat bir gün tepetaklak oldu. Ailesine ait Elbruz dağına yaptıkları tırmanışın ertesi günü elinde çıkan bir sivilce zamanla tedavisi mümkün olmayan yaralara dönüştü. Kısa zamanda öyle bir hal aldı ki tüm vücudunu kapladı. Geçen günler zarfında önce arkadaşları ve çevresi sonra ailesi bile yanına yaklaşamaz oldu. En çok da bu üzdü. Bir müddet sonra babası Dağ Köşkü'ndeki eve gitmesini istedi yanında doktoruyla orada tedavi görecekti. Doktorun tedavisinde kullandığı çok özel 'Gül' bu bahçede yetişiyordu. Şifası olmasa da en azından acısı geçiyordu.
Günlerden bir gün yağmurlu bir havada bir yabancı Tanrı misafiri olarak kapılarını çaldı. Konaklamasına izin verdikleri misafir ertesi gün evden ayrılırken bahçeden bu nadide gülü biricik kızına götürmek için kopardı. Ve her şey böyle başladı yaptığı hatayı anlayan adam çalışarak özrünün kabulünü istedi. Kabul edildi ama yerine güzel kızını göndermişti.
Sevginin, merhametin, inancın, iyileştirici gücüne şahit olmaya var mısınız?
Ezheran ve Adar'ın bu güzel hikayesine davet ediyorum.