Ahir Zamanda Masallar 1

Çiğdem Kılınç
16 Aralık 2024
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2025 21. kitabı
Güzel ve Çirkin, iyi ile kötü sevmeyi bilenle hiç sevilmemiş olan hepiniz bu hikayeyi hoş geldiniz. Bu hikaye mi kibrin ,paranın ,kalabalığın ,kalbi kararmani olduğu bunlara bakarak insanları değerlendirmemek gerektiğini asıl güzelliğin yürekte olduğunu keşfedeceğiniz bir hikaye bırakacağım size..Adar babası gibi siyaset bilimine önem veren Hatta onun yolundan gitmeyi hedefleyen paralı pullu, yakışıklılığı ile çevresi geniş olan delikanlı bir çocuktur. E tabii o kadar paranın pulun içinde bir Dağları olmasın mı arkadaşlarıyla kendi Dağına kamp yapmaya gider kimi yolda pes eder kimi yarı yolda pes eder. Adar inatla Dağın tepesine çıkar size o manzarayı göstereceğim bunu gördükten sonra başka bir şey istemeyeceksiniz der. Adar dağın zirvesine çıkar kampını yapar aşağıya inerken elin üzerine küçük bir sivilce gibi bir şey oluşur .işte Ondan o sivilceden sonra Adar'ın hayatı tamamen değişir. Çünkü artık o bir sivilce değildir o tüm vücudunu kaplayan içinden irin Akan ve günlerce ona eziyet eden yaralara dönüşmüştür Artık kimse onu çevresinde istemiyordur .Herkes ona vebalı diye bakıyordu.Babası da onu kendi dağlarının oradaki Gül köşküne Herkesten uzak olsun ayaklarımızın altında dolanmasın diye gönderir. Salih Efendi şehirden dönerken çok yağmur yağar ve yolunu kaybeder. Adar'ın köşkünde misafir olur sabah uyandığında kızının kendini merak ettiğini artık gitmesi gerektiğini düşünür. Tabii kaç gündür haber vermediği için kızının kendisine kızgın olduğunu biliyordur. Tam Bahçeden çıkarken Adar'ın iyileşmesi için yapılan kremler de kullanılan güllerden birini kopartır .Adar bunu görür ve ona hırsız bunun bedelini ödeyeceksin der.Salih Efendi'nin Geçmişi de çok temiz değildir. Kızını korumaya ihtiyacı vardır ve Adar'ın yanında kendisi yerine kızının çalışmasını teklif eder
2025 Okuma Raporları
2025 137. kitabı
EZHERAN Ahir Zaman Masalları 1 "Çirkini sevmeyi bilenlere..." Herkese Selamlarrr... Bugün sizlere kalemi ile yeni tanıştığım bir yazarımızın kitabi ile geldim. Bu kitap ilk gördüğüm günden beri beni kendisine çekiyor gel beni oku diyordu yani merak ediyordum. Başta kapağı sonra ismi okuyunca da içeriği ile kendini bağladı. Okuduğum kurgulardan farklı ve özgündü. Verdiği mesajlar çok güzeldi. Hele ki maneviyatı yüksek kitaplar okumayı sevenler için gerçekten çok güzel bir içeriğe sahip. Ben bu kitapta eski zamanlarıma gittim zira başımdan bir hastalık geçmişti o zamanlar 12 yaşındaydım. Neyse onlara fazla girmek istemiyorum ama bu durumu yaşadım. Şimdi hiç yaşamamış gibi gelse de daldım sayfalar arasında düşündüm hele merhem sahnelerinde neyse neyse bu benim hikayem değil. Adar ve Ezheran'ın hikayesi haydi size onlardan bahsedeyim. Adar Elbruz zengin bir ailenin oğludur. Babası siyaset ile ilgilenip onun da ilgilenmesini ister. Ve annesi istemese de onun izinden gider. Çevresi tarafından da çok sevilen eğlenceli bir o kadar da kibirli olan Adar arkadaşları ile sık sık kamp kurup tatil yaparken kendilerine ait bir dağ olduğunu söyler. Elbruz Dağına tırmanışa giderler arkadaşları vazgeçse de o inadından vazgeçmeyip tırmanır. O eşsiz manzarayı görür ama ne olursa oradan indikten sonra olur. Ellerinde yaralar çıkmaya başlar, yayılır ve çevresi ondan uzaklaşmaya başlar. Ne yazık ki babası da itibari için uzaklaştırir. Ve o dağ yamacında olan evlerine gider. Aradan geçen 3 yılda doktorunun bulduğu şifa ile herkesten gizlenip yaşar. Doktor şifayı çok özel olan güllerde bulur. Ta ki Ezerhan gelene kadar.
2025 9. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2025 23:19
Selam Ezheran Güzel ve Çirkin masalından esinlenilerek yazılmış ama bambaşka bir boyut kazandırılmış. Ana karakterimiz Adar… Genç, zengin, yakışıklı, popüler ve çevresindekiler tarafından sevilen biri. Ama tüm bu imkanlara rağmen içinde bir huzursuzluk taşıyor. Sürekli sorgulama içinde. Bir gün sahip oldukları dağa arkadaşlarıyla tırmanmak için gidiyorlar.Arkadaşları vazgeçse de o zirveye ulaşıyor. Ancak dönüşünden sonra vücudunda yaralar çıkmaya başlıyor. Herkes onun vebalı olduğunu düşünerek bir bir ondan uzaklaşıyor. Hatta babası bile kendi itibarını korumak uğruna onu eski bir köşke gönderiyor. Yanına bir doktor ve çalışanlar bırakıyor ama Adar tamamen içine kapanıyor. Yalnızca geceleri ya da sabaha karşı dışarı çıkıyor çünkü görenler ondan korkuyor. Bir gece köşke bir adam geliyor. Yardım ediliyor, ağırlanıyor. Adam ertesi sabah kimseye rahatsızlık vermeden evine gitmek için kalkıyor çıkacakken bahçedeki nadir güllerden birini kızına götürmek için koparıyor. Bu güller aslında Adar’ın yaralarına merhem olan özel çiçekler. Adar öfkeyle tepki verince, adam yaptığı hatanın bedeli olarak kızını köşke hizmet için göndermek istiyor. Ama aslında kızını bir şeylerden korumaya çalışıyor. Adar bunu anlayınca teklifi kabul ediyor. Kızın adı Ezheran. Çalışanlar onu seviyor. Adar onu aslında daha önce görmüştü bir gün kız onun arazisine düşüp bayılmıştı. Ama Adar, yaralı halini göstermemek için hep ondan uzak duruyor. Çalışanlar ikisini yakınlaştırmak için uğraşırken sonunda Ezheran onu görüyor.Ezheran, diğer insanlar gibi Adar’ı yargılamıyor. Zamanla aralarında bir bağ oluşuyor. Adar artık saklanmak zorunda hissetmiyor. Bu kitapta Adar’ın içsel yolculuğuna, isyanla başlayan hayatına Ezheran’ın nasıl dokunduğuna tanıklık ediyoruz. Yazarın kalemi oldukça etkileyici ve
2025 21. kitabı
Kitabı çok severek okudum. Gerek geçmişi yadeden yanı gerek hafif islami düşünüş şekliyle bence insanı boğmak yerine hakikaten bir masal okuyormuş hissiyatı veren bir kitaptı. Bazı yazım hataları yüzünden bir puancık kırdım basımı daha kaliteli olabilirdi. Bunun dışında BAYILDIM.
2025 70. kitabı
ÇİĞDEM KILINÇ~EZHERAN~ Selam.Bugün sizlere çok severek okuduğum #ezheran kitabı ile geldim.Kitap benim aynı zamanda yazarın kalemi ile de tanışma kitabım oldu.Yazarın kaleminin akıcılığını ayrı kurguyu ayrı sevdim.O kadar güzeldi ki maneviyatında yer aldığı okurken beni içsel bir yolculuğa çıkaran okuma oldu.Bir çirkin ve güzel hikayesi gibi gözükse de çok çok daha derin bir etkisi vardı.Ezheran’ın o saf ve temiz inancı,Adar’ın kendini buluşu,yürekten gelen inancın nasıl güzel sonuçlara yol açtığını okumak güzel bir doyum oldu. #ahirzamandamasallar1 çok güzeldi ve umarım devamı da gelir.Yazarın kaleminden yeni kurgular okumayı çok isterim.Bu türde okuma yapmayı severlere kitabı şiddetle tavsiye ediyorum. Adar Elbruz;millet vekilinin biricik oğlu.Yakışıklı,zengin,hayat dolu ve çevresi tarafından çok sevilen,her ortamda aranan genç bir delikanlıdır.Onun için hayat çok üst seviyede güzeldir.Arkadaşları çevresinde pervane durumdadır.Ama bu mükemmellik bir gün yerle bir olur.Adar bir gün arkadaşlarını,ailesine ait olan Elbruz Dağı’na kampa getirir.Olanlar da burada olur kamp sabahı Adar’ın elinde bir sivilce çıkar.İlk başta bu sivilceyi çok önemsemese de kısa bir süre sonra bu sivilce vücudunun her yerinde irinli yaralara dönüşür.Tüm araştırmalara tüm tedavi yöntemlerine rağmen bu yaralara bir türlü şifa bulunamaz.O şimdi herkesin etrafında pervane olduğu adam değil,herkesin kaçtığı birine dönüşür.Etrafında hiç arkadaşı kalmaz.Buda yetmezmiş gibi ailesi de onu dededen kalma dağ köşküne gönderir.Adar’ın en çok yıkanda bu olur. Ezheran;annesini hiç tanımamış,babası ve Bibi nineysiyle kırsal bir mezrada kendi halinde yaşamakta olan genç bir kızdır.En büyük hobisi kitap okumaktır.Allaha inancı ve tevekkülü yüksek,masum biridir.Babasının sakladığı sırlar yüzünden ne yazık ki
2025 59. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2025 17:57
Çiğdem Kılınç }{ Ezheran Merhaba bugün sizlere kalemi ile yeni tanıştığım @cigdemgahbooks kaleminden #ezheran paylaşımı ile geldim. Çirkini sevmeyi bilenlere... Tema hemen dikkatinizi çekmiştir eminim,güzel ve çirkin hikayesinin bir versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Lakin bambaşkaydı bence ilk başta yazarın kalemini çok sevdim bunu kesinlikle belirtmeliyim. Akıcı olması yanında hikayenin işleyişi beni aldı götürdü. #ahirzamandamasallar1 olarak çıkan bu serinin diğer kitaplarını da şimdiden okumayı çok istiyorum. Bu kitap kalp gözünüzü açacak, bu hayatta nelere değer verip nelere değer vermememiz gerektiğini de bir çok sınav üzerinden öğrenmemizi sağlıyor. Hikayenin akışı maneviyatla birleşince okumak daha ayrı bir keyif verdi ve sonu gerçekten çok güzeldi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. İsterseniz daha fazla bekletmeden sizler için kısaca konusuna geçelim; Adar Elbruz bir milletvekili oğludur, varlıklı bir aileden gelmektedirler. Yaşadığı yaşantının getirisi Adar'ın çevresinde oldukça popüler olmasını da sağlıyordu. Zaten tipi ve karakteri ile de oldukça dikkat çekici bir gençti. Bu kusursuz hayat bir gün tepetaklak oldu. Ailesine ait Elbruz dağına yaptıkları tırmanışın ertesi günü elinde çıkan bir sivilce zamanla tedavisi mümkün olmayan yaralara dönüştü. Kısa zamanda öyle bir hal aldı ki tüm vücudunu kapladı. Geçen günler zarfında önce arkadaşları ve çevresi sonra ailesi bile yanına yaklaşamaz oldu. En çok da bu üzdü. Bir müddet sonra babası Dağ Köşkü'ndeki eve gitmesini istedi yanında doktoruyla orada tedavi görecekti. Doktorun tedavisinde kullandığı çok özel 'Gül' bu bahçede yetişiyordu. Şifası olmasa da en azından acısı geçiyordu. Günlerden bir gün yağmurlu bir havada bir yabancı Tanrı misafiri olarak kapılarını çaldı. Konaklamasına izin verdikleri misafir ertesi gün
2025 23. kitabı
Merhaba bugün okuyup çok beğendiğim kalemi ile bu kitap sayesinde tanıştığım Ezheran yorumu ile geldim. Asıl çirkinlik cemalde değil, kemaldedir; surette değil, sirettedir. Adar: Genç yakışıklı babası gibi siyasete meraklı onun yolunda siyaset bilimleri bölümü okuyan parası havası kibri olan deli kanlı bir gün arkadaşlarına kendisine ait dağları olduğunu söyler ve oraya tırmanmayı teklif eder ve kamp yapmaya giderler belli bir tırmanıştan sonra arkadaşları pes eder ama adar sonuna kadar gitmeye kararlıdır ve tırmanışı tamamlar dönüş yolunda elinde çıkan oluşan küçük bir yara tüm hayatını kaderini değiştirir. Elinde oluşan yara bir süre sonra tüm vücuduna yayılır ağrıları acıları görüntüsünün farklılığı onu başka bir Adar aline getirir. O artık kimsenin yüzüne bile bakmak istemediği çevresinin bir bir ondan koptuğu babasının bile tahammül etmediği biri haline gelmiştir hiç bir tedavi işe yaramaz ve ailesinden uzakta kendine ait dağlarının olduğu güllerle dolu köşke gönderilir. Kendine ait ona gönülden bağlı bir kaç yardımcısı ile birlikte insanlardan uzak yaşamaya başlar . Yağmurlu bir günde zor durumda olan yaşlı bir adam gül köşküne misafir olur ertesi gün oradan ayrılırken bahçede gördüğü güzel güllere dayanamaz ve onlardan birini koparır asrın hatasını yaptığında işte o zaman fark eder Adar için hayat olan o gül yaşlı adam için sıradan bir çiçektir Adar'ın tepkisi karşısında şok olur " İnsanlar neden bu kadar nankör! İstediğin her şeyi aldığın hâlde neden bir başkasına ait olana gözünü diktin ? Bu suça verilen ceza ise kızı Ezheran'ın 1 ay boyunca bu köşkte çalışmasıdır. Ezheran: Hem güzel hem vicdanlı inançlı genç kızımızın bu eve gelişi her şeyi kökünden değiştirir. Özellikle Adar'ın insanlar hakkındaki fikirlerini başına gelen şeylerin isyan ederek
2025 14. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2025 02:19
Ruhumun ilaci kitaplar Ezheran Ezheran Çiğdem Çiğdem Kılınç Merhaba size tekrar güzel bir kitap yorumu ile geldim. Kitabımızda sabırla beklemek,dua etmek , güzel ahlak ve hayvan sevgisine bolca yer verilmiş. Ben her karakteri ayrı ayrı sevdim . Ama en çok Adar'ın köpeklerini insanlara büyük huzur veriyor sadakatlari öyle güzel ki Kitapta anlıyoruz ki derdi verende alanda (Allah c.c) dost sadece iyi günde değil kötü günlerinde de yanında olandır. Kitap çok güzel kesinkle okuyun Adar 28 yaşında bir adam . Bir kaç yıl önce arkadaşları ile gittiği bir kamp gezisinde çok güzel zaman geçirir. Gece olunca herkes çadırına çekilir. Adar sabah uyandığında elinde sivilce şeklide bir yara görür. Başta önemsemez ama zaman geçtikçe yara yüzü de dahil bütün vücuduna yayılır. Artık bunun bir lanet olduğunu düşmeye başlar. Öyle bir hastalık ki derdi dermanı nerde bilinmez . En sonunda kendini bir dağa dedesinin köşküne hapseder . Elbette yanlız değil köşkde hizmeliler de var . Bir gün kapılarını bir adam çalar adama aş,yatak veriler sabah adam sessizce köşkden ayrılır ama elinde öyle kıymetli bir şey vardır ki Adar bunun peşine düşer. Ezher güzeller güzeli bir genç kız bir köyde yaşlı bir kadinla yaşar . Babası sık sık uzaklara gider ama Ezheren de dahil kimse nereye gidiyor bilmez . Birgün babası çat kapı gelir ondan bir bedel ödemesini ister . Dağda köşkde bir ay hizmetçilik yapacaktır . Sorgusuz sualsiz babasının emrini kabul eder. Bu yol çok çetin ve bir imtihan Ezheran bu sınavı geçebilecek mi ? Gittiği sırlı köşkde onu neler bekliyor? Adar tekrar sağlığına kavuşacak mı ? Eline emeğine sağlık yazarım
2025 18. kitabı
Merhabalar Ezheran kitabi ile geldim. @cicekkizlarokuyor grubuz ile beraber keyifli bir okuma oldu bizim için. Çiğdem Kılınç kalemiyle tanışma kitabım oldu Ahir Zamanda Masalları 1 ve bu son olmayacak akıcı ve duygu veren kalemi var yazarın etkisinde kaldığım bir o kadar anlamlı üstünde düşündüren sahnelerin olması iç güzellik ve maneviyatın önemi ve duygu veren bir aşk hikayesi okumak istiyorsanız bu kitap tam size göre. Güzel ve çirkin uyarlaması okumayı sevenleri buraya alalım. Adar 28 yaşında genç yakışıklı varlıklı bir aile çocuğuydu gezmeyi eğlenmeyi çok seven birider. Arkadaşları ile katıldığı dağ gezisinde elinde ufak bir sivilce çıkar ilk bunu önemsemez sonrasında bu giderek artmaya başlamıştır bütün vücudunu yaralar ile dolmuştur bu maalesef uygulanan bütün tedaviler olumsuz sonuçlanır. Artık hayattan umudu kesmiştir arkadaşları yavaş yavaş ondan uzaklaşmış ve en kötüsü artık aileside onu istemiyordu. Adar için bu artık bir lanettir. Dedesinden kalma gözlerden uzak dağ köyüne gider orada köşke yerleşir yaşamaya başlar. Ezheran küçük yaşta annesini kaybetmiş babası ile beraber yaşıyordu babası sık sık ortalıkta kaybollunca köyün yaşlı bilge kadını yanında kalır ondan birçok konuda tecrübe kazanır. Salih yağmurlu bir gecede Adar'ın yaşadığı köşke gelir yardım ister onu eve alır. Yardımcıları yemek verirler bir gece kalması için oda verirler sabah kalkan adam evine gideceği zaman bahçede çok değişik bir gülü görür onu kızına götürmek için koparır. Gül hemen elinde solar o gülü Adar tedavisi için özel yetiştirilir onunla özel bir merhem hazırlıyordu doktoru acılar içinde kıvranan adam görünce deliye döner anlık Salih ona yanında bir ay çalışma teklifinde bulunur Adar ne kadar istemesede öfkesine hakim olamaz. Salih yerine kızı Ezheran gelir. Herkesin vebalı
2025 24. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2025 00:00
Tüm vücudu yaralarla kaplı adeta bir canavara benzeyen birini sevebilir miydin? Adar, bir zamanlar zengin, yakışıklı, etrafında herkesin dört döndüğü başarılı bir genç adamdır. Bir gün ailesinin çiftliğinin bulunduğu kasabadaki dağa arkadaşlarına gösteriş yapmak için tırmanır. Ve o günden sonra hayatı bir daha eskisi gibi olmaz. Adar’ın elinde çıkan küçük bir yara zamanla çoğalır yüzü dahil bütün her yerini kaplar. Üstelik bu yaralar acı verici ve genç adamı adeta bir vebalı gibi gösteren yaralardır. Babasının tanınmış bir iş adamı olması nedeniyle onu insanlardan uzak tutmak için çiftliğe gönderirler. Adar, hem ailesi tarafından terk edildiğini hem de bir lanete yakalandığını düşünür ve hayata küser. Ezher, kasabada yaşayan güzel ve akıllı bir kızdır. Babasının sakladığı sırlar nedeniyle dikkatli yaşamak zorundadırlar. Bir gün yolu Adar’ın malikanesine düşer ve tam ayrılacağı sırada dayanamayarak bahçedeki siyah güllerden birini koparır. Bunu gören Adar çok öfkelenir, çünkü bu güller onun tedavisi için kullanılan tek şeydir. Adar, adamın borcunu ödemesi için yanında çalışması gerektiğini söyler. Peşlerinde birilerinin olduğu ve Ezher’e zarar verme ihtimalleri olması nedeniyle babası bu evde Adar tarafından kızının korunabileceğini düşünür. Ve Ezher’in kendi yerini orada çalışmasını teklif eder. Böylelikle Ezher kasabalının korktuğu ve hakkında türlü hikayelerin anlatıldığı genç adamın yanında çalışmaya başlar. Evde başka çalışan birçok insan vardır ve hepsi de Adar’ı çok severler. Ancak Adar, Ezher’e iyi davranmaz. Ezher’in varlığı ise hayatından vazgeçmiş bu adama yavaş yavaş şifa olmaya başlayacaktır. Göze son derece çirkin görünen Adar ile güzeller güzeli Ezher tüm bu zorlukları aşabilecekler midir? Güzel ve Çirkin masalı en sevdiğim hikayelerdendir. Yıllarca

Çiğdem KılınçYazar · 1 kitap
Çiğdem KILINÇ 1995 yılında Adıyaman'da doğmuştur. İlköğretim ve Lise öğrenimi de yine Adıyaman'da tamamlamıştır. Ardından Siirt Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümden mezun olmuştur. İlk kitabı Nun olup sonra ki kitapları Mim ve Vav'dır.