Puan vermedi·448 syf.··Beğendi
Hafıza Kaybı
Travma
Tutsaklar
Selam aşklarım
Bugün size 7 Tutsak 1 Ölüm serisinin ikinci kitabı olan "Düzenbaz" ile geldim! (İlk kitap: Oyunbaz)
🩶Bu seri... O kadar güzel, o kadar gerilim ve gizem dolu ki insan elinden bırakamıyor. Her bölümde, her sahnede kalbim ağzımda okudum.
Ölüm'ün verdiği görevler artık tamamen çığrından çıkıyor ve psikolojik olarak karakterleri, hatta bizi bile, inanılmaz zorlayan bir raddeye getiriyor.
🩶İtiraf etmeliyim, ilk kitapta Ölüm'ü çekici bulduğum için kendimden tiksinmiştim. Ama karakterlerin almak zorunda kaldıkları o zorlu kararları okumak, o kararların yıkıcı sonuçlarına şahit olmak... Gerçekten kolay değildi.
İşte bu kitabın beni en çok etkileyen yönlerinden biri de buydu: Duyguları iliklerime kadar hissettirmesi.
Özellikle tutsakların birbirine kenetlendiği sahnelerde gözlerim doldu, ağlamamak için kendimle savaştım...
🩶Ölüm’ün geçmişini okudukça ona üzülsem de, yaptığı şeyleri asla aklayamıyorum.
Yine de, onun Kıyı tarafını tanıdıkça içimde bir yerler cız etti. Ahsen ile olan bağlantısı ise bambaşka bir yara...
🩶Tutsaklar her ne kadar sürekli çatışsalar da, gerektiği anda birbirlerine destek olmayı başarıyorlar.
Bence her biri diğerinin eksik yönünü tamamlıyor ve ortaya tarifsiz bir bağ çıkıyor.
🩶Kitapta taciz, tecavüz, hor görülme ve zorbalık gibi çok ciddi konulara da yer verilmiş.
Üstelik bu travmalar öyle güçlü bir şekilde aktarılmış ki, okurken bir an durup,
"Acaba ben de birinin ruhunda böyle bir iz bıraktım mı?" diye düşünmeden edemiyorsunuz.
🩶Ve şimdi... 3. kitabı delicesine merak ediyorum!
Afra'nın hafızası yerine gelecek mi?
Hatırladığında neler olacak?
Ölüm’ün gerçek kimliği ne?
Kafamdaki binlerce soruyla sabırsızlıkla bekliyorum...
Son olarak şunu söylemeliyim:
Bu seri sadece bir gerilim kurgusu değil; aynı zamanda bir ruhu anlama yolculuğu.
Okurken yalnızca gizemi değil, taciz ve zorbalık yaşamış insanların hissettiklerini de derinden anlıyorsunuz.
Ve bu duyguları bu kadar gerçek geçirebilen bir seri, kesinlikle okunmayı hak ediyor.