Selamlarr
Bir köpekseverin en iyi dostunu anlama rehberi olan "Köpek Dili" ile geldim size.
Köpeğinizin ne anlatmak istediğini anlayamıyor musunuz? İşte bu rehber buna yardımcı olmak için. Hem de resimli. Resimler sayesinde köpeklerin hareketlerini daha iyi anlayabilirsiniz. Köpeği olmayanlar da sokakta denk geldikleri bir köpeği anlayabilmeleri için kullanabilirler.
Selamlama, Gözler, Duruş, Ağız, Kulaklar, Kuyruk gibi bölümlere ayrılmış. Her bir bölüm ayrıntılı olarak, resimler ile ifade edilmiş.
Mesela baş ve göğüs aşağı inmiş, kulaklar öne doğru hareket ediyor, gözler dik dik bakıyor, tüm vücut öne doğru sürünüyorsa köpeğimiz aşırı odaklanmış ve kovalamaya hazır demektir.
Vücut sinmiş veya geriye yaslanmış, kuyruk alçak veya kıstırılmış, ağız hırlıyor veya dişleri görünüyor, kulaklar geriye yatıksa köpek burada korkmuş ve savunmacı durumunda. Savaşmaya yada kaçmaya hazır.
İleriye doğru hamle, ağız hırlıyor, dişler görünüyor, tüyler kabarıksa sinirli ve patlamaya hazır demek.
Tüm bunlar ve daha fazlasını kitapta bulabilirsiniz. İçinden aşı ve ilaç takvim kartı da çıkıyor.
Köpeklerimize patronluk taslamayı bırakıp bunun yerine onlara, sinyallerini gördüğümüzü ve saygı duyduğumuzu gösterdiğimizde - nazik ve arkadaş canlısı köpeklerin yaptığı gibi - köpeklerin gerçekten sevdiği bir iletişim yaratırız!
@halkkitabevi
@nesnelkitap