2025 25. kitabı
"Gün gelecek bütün Türkler çıldıracak. İşte o vakit Tanrı Türk'ü değil, düşmanlarını korusun... Serinin son kitabında da macera kaldığı yerden devam ediyor. İkinci kitapta Tulpar Oğuz Kağan'a götürdüğü bitiği sonrası Börülerin başına yüzbaşı olmuş Hulagu'dan intikamını almıştı.İntikam sırasında bir çok arkadaşını uçmağa göndermiş bir çoğu da yaralı olarak dönmüştü.Bunlardan biri de kardeşim dediği Pars'tı. Ağır yaralı olarak dönem Pars şükür ki toparlamış üstüne evlenmiş birde çocuğu olmuş.Tulpar Hulagu'dan intikam alırken ilk çocuğu dünyaya gelmişti bu kitapta ikinci çocuğu da olmuş.O artık bir kız bir erkek babası. Tulpar Leylek obasında sevdikleriyle güzel zamanlar geçirirken bir taraftan da Oğuz Kağan'dan gelecek haberi bekliyordu.Yıllar sonra bekledikleri haber gelir.Atalarımızdan hileyle alınan Türk topraklarını Çin'lilerin elinden alma zamanı.O gece toy kuruldu tüm oba yediler içtiler sohbetler ettiler ama bir taraftan da kalpleri buruktu.Sabah şafak sökerken Tulpar ve arkadaşları diğer obalardan gelecek olan Börü'lerle denilen yerde buluşmak için yola çıktılar. Buluşma yeri Büyük duvarın yakınlarındaki kara yış'ta toplandıklarında birlikte omuz omuza cenk ettikleri arkadaşlarını kaç bahardır görmeyen börülerde bayram havası oluştu. Hulagu'dan intikam alırken Yüzbaşı olarak görev alan Tulpar bu görevinde Binbaşı olarak görev alamaya başladı.Sabırla beklenen zaman geldi çattı.Çin imparatorluğunun en güçlü ordusu olan Ejderhalar ilk hedefte. Çin imparatoru Kuo Çang'ın oğlu Dafu'nun ise büyük bir hedefi vardı.Babasının gözüne girip tahta geçmek.İmparator Kuo bunu kabul etmezse ortadan kaldırarak tahta geçecekti.Bunun olmaması için ilk olarak komutan Jie'yi de oyununa dahil ederek Ejderhalar'ın başına geçirilen Dafu, Börüleri ortadan kaldırmak için İmparator'dan müsade isteyerek yola koyuldu.Yayla dağında ölüm kokusu çoktan yükselme başlamıştı. Oğuz Kağan'ın korkusuz ordusu Börüler ve Çin İmparatorluğu'nun güçlü ordusu Ejderhalar cenk'e başladı.Yayla dağında kılıçtan çıkan keskin çelik sesi ortalığı inletmeye başladı... Neler oldu neler bitti anlatmaya doyamayacağım için bundan sonrasını sizlere bırakıyorum.Serinin her kitabında olduğu gibi bu kitabında da tekrara düşmeden, akıcı bir dille yazılması, eski Türk dilindeki betimlemeler, karakterler, yer ve mekan düzeni, Orta Asya Türk tarihindeki unsurlar birleşince yer yer duygulandırıp yer yer de gururlandırarak soluksuz bir okuma sunuyor. Kararlılık, intikam, mücadele, entrikalar ve destanlar yazdıran kahramanlıklar hepsi sizleri bekliyor. Son olarak kitaptaki her karakter kendi karakterinin hakkını vermiş olsa da bu kitapta Dumrul börü favori karakterimdi. O nasıl bir yetenek o nasıl bir zeka... Ruhunuza iyi gelecek kitaplara denk gelmeniz umuduyla.🩷
Roman-Edebiyat
Büyük Duvar 3Bekir Sevik · Yengi Yayınları · 202413 okunma