Puan vermedi·372 syf.····Okunma: 01 Mayıs 2025 02:07 Maalesef hayal kırıklığı oldu..
Bridgerton dizisini çok sevdiğim için devam sezonu çıkmadan kitabını da okumuş olmak istedim ama keşke okumasaymışım. Romantik bir kitaptan beklentim tam olarak neydi veya ne olmalıydı emin değilim ama açıkçası HER YERDE karşımıza çıkan erkek tiplemesinden bıktım. Sevgi gösterisi olarak yansıtılmaya çalışılan ama basbayağı taciz diyebileceğimiz hareketlerle kadın karaktere sunulan sevgi gösterileri(!) Okurken o kadar rahatsız etti ki anlatamam. Spoilersiz bir şekilde anlatmak istemiştim ama spoiler olmadan rezilliği nasıl gösterebilirim bilmiyorum.
Spoiler!
Kadın karakterimiz bir hizmetçi ve bir sahnede çalıştığı yerin sahibi ve birkaç birkaç arkadaşı tarafından neredeyse tecavüze uğrayacakken erkek karakter kendisini kurtarıyor. Kadına yeni bir iş bulacağını söylüyor, yagmur yağdığı icin beraber bir evde kalıyorlar ve daha iki gün önce tecavüzden kurtardığı kadına rahatsız edici ve bence açıkça taciz denilebilecek davranışlarda bulunuyor. Kadın karakter onunla kalmayı reddettiği için ona iftira atacağını ve bunun sonucunda ya sürgüne gideceğini da idam edileceğini hatırlatıyor. Bu tehditlerle kadın karakteri yanında götürüyor. Bu sahneleri okurken gerçekten kriz geçirdim ve kendime sürekli bunun dönem kitabi olduğunu hatırlatarak okumaya devam ettim ama değişen bir şey olmadı tabi. İlerleyen sayfalarda erkek karakterin sinirli olduğu bir sahnede kendisine "vurmak istedigini" fark eden ve bunun normal olduğunu çünkü suçlu olduğunu düşünen bir kadın karakter okuduk bu kitapta. Sanırım kitabın nasıl oldugunu açıklamak için bunlar yeterli olmuştur.
Bu tür kitaplardaki en büyük sıkıntı üzerine düşünüp sorgulamadan okuduğunuzda bu yaşananları "romantizm" adı altında normalleştirmesi ve okuyucunun da bu tarz bir aşk(!) bulacağına dair hayallere kapılması. Geçmişte okuduğum hiçbir romantik kitapta bu kadar rahatsız hissetmemiştim ama bunun sebebi içeriğin hepsinden kötü olması mı yoksa benim bu tarz içerikleri sorgulayacak olgunluğa yeni ulaşmam mı emin değilim.
Dediğim gibi diziyi çok sevdiğim için tüm kitapları okumayı düşünmüştüm ama şimdi diğerlerine şans vermek konusunda ciddi şüphelerim var.