2025 65. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2025 10:53
Merhabalar @zuhalugurtay 'ın yazmış olduğu "Ya Gitmeseydi?" eseriyle karşınızdayım Arsu, Taner, Kemal, Ayça, Selen, Şebnem'in içlerinde neler yaşadığını, neler hissettiğini okuyoruz bu eserde. Arsu işi ile alakalı bir seyahate sevgilisi Taner ile birlikte gider. Bu seyahat Arsu için Taner ile bir ilişkiyi yürütenediklerini anladığı bir seyahat olur ve ilişkilerinin çıkmazda olduğunu ne yapması gerektiğini düşündürür. Geri döndüklerinde Arsu çok hasta olur ve hastaneye gider burada Taner'in yüzüne baktığında onun orda mecburiyetten olduğunu anlar ve eve dönerken Taner'den ayrılır. Taner'den ayrıldıktan sonra acı çeker, ilişkisi hakkında düşünceler içerisinde olur ve bu kararın doğru olduğunu hisseder. Bu süreçte Selen ve Kemal destek olur. Kemal, Arsu'nun lise yıllarından beri arkadaşı ve çok yakınlar. Roma'da yaşamasına rağmen Arsu ile her an iletişim halindedir. Arsu'nun her an yanında ve ona en büyük desteği verenlerden biri olur. Bakalım Kemal ve Arsu'nun arkadaşlıkları nasıl ilerleyecek? Arsu'nun ilişki hakkında çıkarımları neler olacak? İlişkiler üzerine yazılmış, akıcı bir eserdi. Daha ilk sayfalarından beni içine çekmeyi başardı. Çok fazla spoi vermek istemiyorum o yüzden bu eseri bence okumalısınız. #alıntı "Zordur gitmeler... Bazen gidenlere, bazen kalanlara..." İnsan kendinde olmayanı arıyormuş. Anlaşılmayanı anlamak ya da anlamaya çalışmak, kendi rüyamızın güzel yorumu yapmak gibidir. Acılar iyileştirirmiş insanı. Yaşamazsa acılarını, hiçbir zaman iyileştirmezmiş insan. Peki siz bu kitabı okudunuz mu? Çalıkuşu Hayykitap #calikusuluukitaplarr #yagitmeseydi
Ya Gitmeseydi?Zuhal Uğurtay Ayaydın · Hayy Kitap · 202543 okunma