Elimden geldiğince hiçbir şekilde spoiler vermek istemiyorum. Şunu söyleyebilirim: Açık ve samimiyetle bu kitapta kendinizi farklı bir boyutta tanıyabilme fırsatına erişebilirsiniz. Burada tanımlamak istediğim şey şudur: Kitapta bazı yerlerde aklımızı kullanmamız gerektiğini vurgular. Ve daha da önemlisi bazı yerlerde duygularımızın da aslında aklımızı kullanmamız kadar önemli olduğunu ifade eder. Ve bununla beraber her şeyin bizim özümüzden ibaret olduğunu kaçırmamamız gerektiğini önemser.
Kendimizi tanıyabilmemizin ne kadar önemli olduğunu anlatır. Kendimizi hangi alanda ve hangi konularda bilebilmemizin önemini vurgulayan kitap bir BEN'den söz açıyor.
Evet, kendimizi fiziksel veya akılsal olarak ne kadar tanımamız gerektiğinin önemi üzerinde durmaktadır. Burada özellikle vurgu yapıyor. Kitabın akışını bozmamak mahiyetiyle biraz da kitabın akıcı olmasından ziyade yoğun bir felsefi serüvenin olduğunu bizatihi izah etmek istediğimi özellikle belirtiyorum. Bu kitabı okuduğunuzda bunu kendiniz anlamış olacaksınız. Ne ifade ettiğimizi de kavramış olacaksınız.
Bu kitap gerçek anlamda yoğun olduğunuz zamanlarda değil, kendinizi iyi hissettiğiniz veya kendinizi tanımak istediğiniz bir zamanda veya vakitlerinizde okumanızı ayriyeten öneriyorum. Çünkü yoğun zamanınızda bu kitabı anlamanız pek de mümkün olmayacaktır. Evet, kitabı okursunuz ve okumakla devam edersiniz fakat özünde ne demek istediğini veya size hangi alanda hitap ettiğini karıştıracaksınız. Bu işi kendimden biliyorum. O yüzden özellikle yukarıdaki ifade ettiğim veya vurguladığım şeyi size samimiyetle tekrar etmek istedim. Ve şimdilik görüşürüz diyelim. Hadi iyi okumalar canlar. Bu kitabı ertelememeniz dileğimdir.
Ben Mücahit Özcanan
Beni takip etmeyi unutmayın.