Puan vermedi·448 syf.····Okunma: 30 Nisan 2025 20:14 Tanrı Tebdil-i Kıyafet Gezer sürükleyici ve kolay okunan bir kitap. Hem iyi bir kişisel gelişim kitabı hemde keyifli bir roman.
Kitap Amerika'da büyümüş ama yarı kökleri Fransız olan Alan Gerenmoor ile yöntemleri fazlasıyla tartışmaya neden olmuş hatta bu konuda yargılanmaya kadar gitmiş eski bir psikiyatr olan Yves Dubreuil arasındaki bir anlaşmanın etrafında şekilleniyor. İntihar etmek üzere olan Alan, Eyfel kulesinin tepesinde Dubreuil ile karşılaşıp hayatı üzerine bir pazarlık ediyor ve kendi hayatının kontrolünü ona ve yöntemlerine teslim ediyor. Buradan sonra Alan'ın psikolojik deneyimlerinde bir yolculuğa çıkıyoruz işte.
Yazar Alan üzerinden insan psikolojisini öyle güzel kurcalıyor ki insanın korkularını, huzursuzluklarını, istediğinde kalabalık içerisinde ne kadar yalnız, yalnızken de duygularda ve düşüncelerde aslında ne kadar kalabalık olduğunu gözler önüne seriyor. İnsanın akışta olma korkusu ve kendini koruma içgüdüsüyle silik ve kayıp bir birey iken tehdit ve baskıya maruz bırakıldığında ise bir deney faresi misali sınırlarını nasılda zorlayıp kendinden yeni bir ben doğurabildiğini görüyoruz. Tabi bu örüntü için hikayede zaman, mekan ve farklı olanakların devreye sokulması, boş bir tuval üzerine aynı renklerle farklı kaç resim yapılabileceğini anlatır nitelikte.
Benim sizinle paylaşmadığım ve kitaptan kendi keseme kattığım (bir Özge klasiği:)) alıntı ise;
" En önemli şeyler kimi zaman hiç fark edilmeden geçip gidenlerdir." oldu.
Bence sonu ters köşe olan bu kitap okunmaya değer sevgili okur.
Sevgilerimle...