2025 26. kitabı
Finansal özgürlük kavramını biraz yanlış anlamışsın galiba, yeteri kadar akçeye sahip olmak ve hiç çalışmamak değil mesele. Yeteri kadar paraya sahip olduğun için istediğin zaman istediğin işlerde çalışabilmek finansal özgürlüktür. Bu nasıl bir kitap??? Bu neee?? Mükemmel! Bir kitap hem bu kadar eğitici olup hem de nasıl böyle kurgulanabilir?! Gerçek hayatla arasında nasıl böyle bir metaforik bağ kurulabilir?! Bir insanın aklına böyle yazmak nereden gelir?! “Maarif Modeli” kapsamında finansal okuryazarlık becerisi için işte, alın okuyun, okutun bu kitabı. Gerçeğin, gerçekliğin böyle güzel kurgulanması beni gerçekten çok mutlu etti. Kitabı alalı çok oluyor aslında. Geçenlerde bir öğrencinin elinde görünce merak ettim, ben de okumak istedim. Başladığım gibi de bitti zaten. Küçük büyük demeden, yaş ayrımı gözetmeksizin, bu kitabı bence herkese okutmalıyız. Kitapla kalın. Müdür, “Burası gerçek bir okul. Diğerleri gibi sanal değil. Gerçek dünyanın birebir aynısı ve aynası olan bir okul.” “Eşitlik sence adil mi?” Sonra dış dünyadaki yani gerçek hayattaki lüks tüketim işini düşündüm. Bazı insanların kazanmak için bir ay çalıştıkları paraları bazı insanlar sadece bir akşam yemeğinde yiyordu. Bazı insanlar ne kadar çok harcarlarsa harcasınlar paraları pek de eksilmezken bazı insanlar ise iflas edebiliyorlardı. Aynı bizim gibi… “Bak evlat, dışarıda insanlar daha çok para için savaşlar çıkarıyorlar. Devletler birbirlerinin üzerine bombalar atıyor. İnsanlar daha çok kazanabilmek uğruna eşine, dostuna ihanet ediyor. Yeri geliyor üç kuruş için aileler dağılıyor. Bu işin şakası yok. Dışarıya çıktığınız zaman nasıl bir şeyle karşılaşacağınızı bilmelisiniz. Dışarıda acımasız bir hayat var. Birileri bir öğün yemeğe binlerce lira harcarken dünyanın bir diğer köşesinde her beş saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor. Dünyanın 4’te birinin temiz içme suyuna ulaşımı yok.” Paylaşmanın, yalnız değil de birlikte büyümenin gücüne inananların bir arada olduğu çok güzel bir topluluk olmuştuk. Yardımlaşma arttıkça okuldaki olumsuzluklar da azalmaya başladı. Mutluluk arttı. Kısa sürede eskisine göre çok daha iyi bir topluluk olmuştuk. Ekonomi Okulu Yaşar Bayraktar
Ekonomi OkuluYaşar Bayraktar · Timaş İlk Genç Yayınları · 2025259 okunma