Özge Naz #bronz1
Yeni dünya düzenini sağlamaya çalışan altı koltuk. Ve bu altı koltukta oturanlara verilen güç kartları… Arkana örgütünde bu kartlardan birini elinde tutan yenilmez bir güç ve dünya düzeni hakkında söz hakkına sahip oluyor. Haris Alatav masada olabilmek için bütün hayatını hiçe saymış ve kartlardan birine sahip olmuştur. Fakat bu kartların kendilerinden sonra bir varise daha ihtiyacı vardır. Haris Alatav’ın biricik varisi oğlu, feci bir kaza sonucu felç kalınca Arkana tarafından varis olamayacağı, yeni bir varise ihtiyaç olduğu ve yeni bir varis olmazsa kartın elinden sonsuza dek alınacağı bildirilmiştir.
Haris Alatav yeni bir varis için karısını uzun uğraşlar sonucu ikna eder ve Hisar Alatav (kendi tercihiyle His Alatav) adında bir kız çocuğu dünyaya gelir. Daha anne karnında yaşam mücadelesi vermeye başlayan His’i geldiği bu dünyada sevgisizlik beklemektedir. Annesi tarafından istenmeyen ve sevgi görmeyen, babası tarafından ise ölüm makinesi olarak yetiştirilen His, annesinin büyük tutkusu olan piyano aracılığıyla onun ilgisini çekmeye çalışır ve bu alanda başarılı bir piyanist olur. Zekası ve becerileriyle çok güçlü bir kadın haline gelir. Ailesini kaybetmesi sonucu annesinin onu neden sevmediğini öğrenmek için kayıp günlüğün peşine düşer. Ve bu arayış Bronz ile yollarının kesişmesine neden olur.
Bronz, yıllar sonra Arkana örgütüne baş kaldırmış, hepsinin elinden kartlarını alarak yeni bir düzen kurmuş kimsenin yüzünü dahi görmediği bir adam. Tek bir amacı var, kendisine ait olan kayıp aşıklar kartını bulmak. Ve bu kartı His Alatav’ın çaldığını düşünüyor. Aynı şekilde de His’in aradığı günlüğün kendisinde olduğunu iddia ediyor. Ve böylelikle ikili arasında istediklerini almak için büyük bir oyun başlar.
Arkadaşlarımın öve öve bitiremediği bu güzel serinin ilk kitabını, gerçekten övgülere layık olduğunu düşünerek okudum ve çok sevdim. His yaşadığı travmalar ve içsel çatışmalarıyla derinlikli bir şekilde işlenmiş. Kitabın merak uyandırıcı ve düşündürücü temalara sahip oluşu kitabı farklı ve sürükleyici bir kurgu haline getirmiş. Bronz gizemini korumaya devam ettiği için onunla ilgili değerlendirmeyi serinin diğer kitaplarını okuduktan sonra yapacağım. Eğlenceli ve gizemli bir çok yan karakter de var ve bunları devam kitaplarında daha derinlemesine okuyacağımızı düşünüyorum. Türü sevenler için tavsiyemdir.