2025 39. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2025 00:08
Aşkın Nur Karataş #onyıl Buyrun, Lilian ve James’in hikayesine konuk olalım Lilian yaşadığı kasabada statüsü yüksek bir aileye mensup. Babası Yargıç Hamilton, Lilian’da dahil diğer çocuklarının kendisi gibi saygın bir işe sahip olmasını istiyor ve bu yönde eğitiyor. Fakat bir insanı ne kadar şekillendirmeye çalışırsan çalış kalbin bu konuda söz dinlemeyen bir organ olduğunu unutuyor. Lilian’ın yedi yaş doğum gününde herkesin dışladığı bir çocuğa pasta vermesi hayatının aşkını bulmasına sebep oluyor. James bir katilin oğlu ve toplum tarafından bu sebeple dışlanıyor. Annesi tarafından alınıp kasabadan uzaklaştırılıyor ve aradan on yıl geçiyor. Artık bu ikili birer genç. Ve James yeniden kasabaya dönüyor. Karşılaştıkları ve birbirlerini hiç unutamadıklarına dair itirafları sonrası o aşkı yeniden buluyorlar. Öyle bir aşk ki aradan ne kadar zaman geçerse geçsin bağlılıkları asla kopmamış. Fakat bunun yanında geçmişin izleri hala olduğu yerde durduğu ve silinmediği için Yargıç Hamilton, Lilian ve James’in birbirlerine hiç bir anlamda uygun olmadıklarını düşündüğünden Lilian’ı James’in geleceği için tehdit ederek ayrılmalarına sebep oluyor. Ve bu ayrılığın sonunda yeniden bir on yıl daha geçiyor. Lilian D.C de tuttuğunu koparan, kendini her anlamda ispatlayan başarılı bir boşanma avukatı. James ise dünyaca ünlü bir futbolcu. Her ikiside kariyer anlamında zirveleri yaşarken aşka dair inançlarını neredeyse kaybetmişlerdi. Ta ki yeniden karşılaşıp, önce birbirlerine nefretlerini sonrada aşklarını itiraf edene kadar. Peki defalarca ayrılmalarına sebep olan o acımasız gerçek ve bilmedikleri sırlar onların yeniden başlamasına izin verecek mi? Yazarın kalemiyle yeni tanışmış biri olarak bayıldığımı söyleyebilirim. Öyle keyifle okudum ki sayfalar nasıl akıp gitti farketmedim. Akıcı bir kalem, tutarlı ve boşluğu olmayan bir kurgu ve şahane karakterler…James’in hiç vazgeçmeyişi Lilian’ı yaşadığı bir çok şeye rağmen el üstünde tutması sahiplenmesi vs vs öyle güzel, öyle sıcak, öyle içtendi ki okurken pamuk gibi oldum Harika bir spor romantizmdi. Bu türü gerçekten artık çok severek okuyorum. Ve sevenlerine şiddetle tavsiyemdir
On YılAşkın Nur Karataş · Lapis Yayıncılık · 202555 okunma