Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 17 Nisan 2025 14:55 Geçip giden bir hayatta kendin olmak için ne yapabilirsin?
Kendisi olmayı seçmiş, kendisi ile yüzleşmiş insanların dipteki yaşamlarını okuyoruz. Kitaptaki birbirinden tamamen farklı beş karakter dünyanın ekseninden çıkıp dibe inme cesaretini gösteriyorlar. Hayatları bir insanın içinde yaşadığı bütün duyguları ve durumları tasvir ederken onların birlikte insanın ne demek olduğunu anlatıyor. Kimi hayatını terk ederken, kimi tamamen unutmayı seçiyor. Birisi sonuna kadar savaşırken, diğeri hayatın baskısı altında ezilmişliği sembolize ediyor. Bana en garip gelen şey ise olumlu bir duygunun geçmediği bu dünyada birleştiklerinde bir bebek buluyor olmaları. Sanki hayat için verilen mücadelenin farklı yönlerini temsil ederken mücadele sonucu insanın kendisini yeniden doğurması gibi bir bebek buluyorlar. Yaşamdaki özgürlükleri verdikleri mücadele ile birleştiğinde kendileri olabiliyorlar. Belki de insanın kendi benliğini bulması için ayakları yere sağlam basacak kadar içindeki derinliğe inmesi gerekiyordur.