SAVAŞ VE AŞK
Savaş ve Aşk kitabının yorumuyla sizlerleyim. Mitolojinin; savaş, entrika, ihanet ve aşk gibi konularla harmanlandığı destansı bir anlatımı olan güzle bir kitaptı. Furkan Çırak 'ın ilk kitabı olmasına rağmen usta işi bir kitap ortaya çıkarmış. İskitler'in Hazar Denizi kıyılarına yaptığı göç ve Azael'in canavarlardan oluşan ordusuyla yaptığı büyük savaş anlatılıyor. Tabii tüm bu olayların ışığında dillere destan olacak bir aşk hikâyesini de aktarıyor.
Savaş ve Aşk kitabından bahsedecek olursam; Türkler'de birlik düzen yoktu. İskitler'in diğer boylar tarafından itibar gören Akçın Bey tarafından yönetiliyordu. Üregirler ise Azael'in maşası konumuna gelmiş Qin Hanedanlığı ile iyi ilişkiler kurmuş ve Türk obalarına ihanet etmişti.
Akçın Bey, yapılan toy da göç kararı aldığını diğer ona beylerine bildiriyor. Göç için hazırlıklara başlayan İskitler'i ise sürpriz bir savaş beklemektedir. Qin Hanedanlığı'ndan aldığı destek ile Üregirler İskitler'e karşı savaş açtı.
Pers İmparatorluğu'nda ise Azael'in hizmetkârı Apsethus, büyük bir savaş için planlar yapmaktadır. Apsethus, Kral Darius'un sağ kolu konumunda yer alıyordu. Kral Darius, dillere destan olan Asur şehrine dinlenmek için yola çıkıyor, yerine ise ordu komutanı İlbars'ı vekil olarak bıraktı.
Asur şehri, mimarisiyle adından öz ettiren ve kültür anlamında muazzam bir şehirmiş. Asur şehri Babillerin şehirleri örnek alınarak tasarlanmıştı.
Akçın Bey'in oğlu Behnan her gece rüyasında muazzam güzellikte bir şehir ve dillere destan güzelliği olan bir Hatun görmektedir. Bu gördüğü rüya Behnan Bey için gelecekle ilgili bir işaret olabilir mi? Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar
#okudumbitti #kitapyorumu #bookstagram #keşfet #mitoloji #iskitler #persler #erdeminkitapligi #savaşveaşk #furkançırak #gecekitaplığı #sayfa135