Puan vermedi·392 syf.··Beğendi
···Okunma: 03 Mayıs 2025 16:52 Gazeteci ve yazar Banu Avar'ın TRT de 'Sınırlar Arasında' adlı belgesel proğramı yaptığı dönemlerde , 2005-2006 yıllarında program için gittiği dünyanın çeşitli bölgelerindeki 14 ülkede edindiği izlenimleri anlattığı harika bir gezi, araştırma ve inceleme kitabı.
Kafkasya'dan, Güney Amerika'ya, Avrupa'dan Güney Asya'ya, Orta Asya'dan Afrika'ya, Ortadoğu'dan Küba'ya kadar tam 14 ülke. Yapılan röportajlar, yaşanılan tarihsel ve siyasi olaylar, azınlıklara yapılan eziyetler, küresel emperyalizmin ağına düşürülme operasyonları ve tabii ki bu operasyonlardan kurtulma mücadeleleri. Hepsi de net ve akıcı bir şekilde anlatılıyor. Olayların gelişimi ve perde arkasındakiler tanıtılıyor. Emperyalizmin her ülkede farklı şekillerde ortaya koyduğu tuzaklar sergileniyor. Bu tuzaklardan kurtulmayı başaran ülkelerin bunu nasıl yaptıkları ayrıntılarıyla aktarılıyor.
Bu muhteşem bilgi hazinesini ben büyük beğeniyle okudum. Herkesin , her Türk vatandaşının da mutlaka okumasını tavsiye ederim.