Tüyleri diken diken edecek bir kitap arıyorsanız o, bu.
2025 6. kitabı
Offf beni gerim gerim geren bi kitaptı. Bidaha asla gerilim kitabı almam, bünyeme zarar. Sonu gerçekten şaşırtıcıydı böyleli bi gariplik bekliyodum ama, direkt bu sonu da tahmin edecek birisi çıkmaz bence. Çok psikolojik gerilim okumuşluğum var azcık tahmin edebiliyorum sonunu ama son 20 sayfa dehşete düşürcek kadar stresliydi. Hatta kitapta şey diyor 'Öyküm bir film senaryosu gibi değil tabii. Nefes kesen, kan donduran, şiddet ya da kan içeren bir öykü değil. İnsanı yerinden sıçratmıyor. Bana göre bunlar korkutucu şeyler değil zaten. İnsanı sarsan, bildiğini sandığı şeyleri bilmediğini gösteren, gerçekliğe sekte vurup onu bozan şeyleri daha korkutucu buluyorum.' Evet öyle değil ama dehşet veriyor. 'İnsan kendini böyle bir durumda bulacağını düşünmüyor hiç. İzlenmek, takip edilmek, tutsak alınmak, yalnız kalmak. Bir insanın başka bir insana böyle eziyet edebileceğini düşününce midem bulanıyor. Nesi var insanların? Neden böyle şeyler yapıyorlar? Neden başkalarını bu hale getiriyorlar? Kötülük insanı şoke ediyor. Ama hedefi siz değilseniz, sorun yok. Unutuyorsunuz. Hayatınıza devam ediyorsunuz. Sizin başınıza gelmedi. Başka birinin başına geldi.' Off bu cümleler bile tekrar tüylerimi diken diken etti. Bilinçaltımdan bi an önce çıksın istiyorum ama konu gerilim türüyse bu kitap yürür arkadaşlar, çok iyiydi.
Edebiyat & Roman
Her Şeyi Bitirmeyi DüşünüyorumIain Reid · Hep Kitap · 20161,450 okunma