Puan vermedi·112 syf.····Okunma: 11 Mayıs 2025 23:24 Fuat sevimay - Bata Çıka Evet; yine, yeniden ve sürekli olacağı gibi Fuat Sevimay kitabı incelemesiyle geldim toplanın.
Fuat Sevimay okuyanlar ironik diline, mekandan mekana, zamandan zamana atlayışına alışkındır. Hah işte bu kitap öyle değil. Kabuk ismini verdiği bir gemi içinde geçiyor bütün roman. Kitabın başında birleşmiş milletlerin bir açıklaması televizyonda gösteriliyor, devletler kendi kendini feshetmiş. Hani bazen diyoruz ya kapatıp gidelim ülkeyi diye. Hükümetler tam da bunu yapmış. İşte bu haberler eşliğinde denize açılmış Kabuk.
Bunun üzerine gemi içinde geçen iktidar savaşını, iyi niyetli ama artık yöntemleri eskimiş kaptanın mücadelesini okuyacağız. Elbette Fuat Sevimay okuduğumuz için bol bol göndermeli cümlelerin nereye dokunduğunu anlamaya çalışacağız.
Sürprizini kaçırmamak için yazmıyorum ama isimlere, kitabım sonuna dikkat edin derim. Kim, neyi temsil ediyor kafa yormalık ve üzerine konuşmalık bir kitap. Elbette önerimdir. Okuyun efendim.