Anka Kuşu Efsanenin Ateşi
2025 40. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2025 10:54
#alinti Anka Kuşu " Saf ruhların ulu mertebesi ... Bütün kuşların kutsal padişahıdır Anka . Güneşe aşık , ateşe maşuk ve kule alışıktır. Kaf Dağı'na uçar , Hayat Ağacı ' na konar , yuvasını kendi yapar , günü gelir alev alev yanar . Ve küllerinden yeniden doğar . " Serinin son eserini de büyük bir keyifle okudum. Sonu gelince ölümün bir son olmadığını bir kez daha anladım. Ne kadar kurgusal bir eser gibi görünse de konusunda verilen mesajlar çok çok önemli tasavvuf yanı ağır basıp, araştırılmış ve konuya derinlik katılmış. Destansı anlatımı ile hayal gücünü zorlamış. Edebiyat yönü ile betimlemeleri kullanıp filmleri aratmayacak sahneleri yaşatmış. Ders niteliğinde cümlelere konuşmalar ile dolu. Okurken hayatın , hayattan sonrasının önemini , anlamını , yaşantımızın değerini sorgulamış oluyoruz. Bizi biz yapan değerleri ilk önce Camsab ile anladık daha sonra oğlu Kürşat ile arayışa girip öğrenmeye çalıştık. Hatice Hocam ölümsüzlük konusunu adım adım seri eserlerinde işlemiş. İlk önce Şahmeran ile ölümsüzlüğü öğrendik, daha sonra Lokman Hekim olup kadim sırrı çözmeye çalıştık şimdi ise Anka Kuşu ile ölümsüzlüğünün derin anlamını keşfettik. Kürşat babası Camsab' dan öğrendi bizde okudukça Kürşat gibi yaşayarak öğrendik. İyileştik , kıymet bildik , hayretler içerisinde kaldık , anlamaya çalıştık ... Bu eserin manevi değerini anlatamam ama okuyunca herkes kendine göre farklı duygular içinde değerler anlayıp , farkına varacaktır. Anka Kuşu efsanesinin bir de Hatice Hocam'ın kaleminde okuyun . Camsab ve Kürşat ile tanışıp onların maceralarına ortak olmalısınız. Keyifli okumalar dilerim.
Roman-Edebiyat
Anka KuşuHatice Üzgül · Yaren Kitap · 202511 okunma