Efsanenin Ateşi

Hatice Üzgül
2025
Yaren Kitap

Puan vermedi
Selamlaaarrr Efsaneler serisinin son kitabı olan Anka Kuşu ile geldim @hatice.uzgul ün kaleminden çıkan bu üçleme adı gibi efsane 2.kitapta Camsab yani Lokman Hekim sonsuz yaşamın ona sunduğu imkanlarla hem güzel bir hayat yaşar hem de bu hayatta sınanır. Sonsuz yaşamın en kötü yanı sevdiklerini birer birer toprağa vermektir. Bu sebeple Lokman, kendisiyle birlikte bu sonsuz hayatı yaşayacak birini ister ve bu kişi oğlu olur. Bunlar zaten 2.kitapta mevcut. Son kitapta ise Lokman ve oğlu Anka Kuşunun peşine düşerler. Bu yolculukla birlikte bu sefer farklı sınavlardan geçerler.. Bu sınav aynı zamanda okuyucu için de farklı bir deneyim oluyor. Çokça sınandıkları,düştükleri, tekrar tekrar ayağa kalkmak zorunda oldukları bu zorlu sınavı atlatabilecekler mi? Mitolojiyi sevenler bu seriyi kaçırmamalı.. Farklı bir alemdeymişsiniz hissinden kurtulamıyorsunuz seri boyunca
2025 58. kitabı
____ANKA KUŞU _EFSANENİN ATEŞİ_ Bazı kitaplar bir efsaneyi anlatmaz, onu yaşatır. Hatice Üzgül’ün kaleme aldığı Anka Kuşu, tam anlamıyla bu hissi uyandırıyor. Şahmeran’la atılan ilk adım, Lokman Hekim’le sürdürülen bilgelik arayışı, bu kitapla birlikte içsel bir tamamlanmaya ulaşıyor. Ama Anka Kuşu, sadece bir efsanenin yeniden anlatımı değil. Bu kitapta anlatılan yolculuk, aynı zamanda bizim içimizdeki kırılgan ama dirençli yanın da bir hikâyesi. Yazar, sadece karakterleri değil, okuyucuyu da sınavdan geçiriyor. Her sayfa, insanın kendine tuttuğu bir ayna gibi. Kaybetmenin, vazgeçmenin, düşmenin ve yeniden ayağa kalkmanın sembolü bu kitapta bir kuş değil sadece; bir hâl, bir bilinç, bir varoluş biçimi. Kürşat ve Sinnan’ın yolculuğu, hayal ile gerçeğin, zaman ile sonsuzluğun arasında salınıp dururken; biz de kendi iç yolculuğumuza istemeden çıkıyoruz. Mitolojiyle bezeli bu anlatımda Sümer’den Mısır’a, Hindistan’dan Çin’e kadar uzanan bir kültürel harita çizilmiş. Her durak ayrı bir anlam taşıyor. Ama ne kadar uzak diyarlara gidilirse gidilsin, anlatılan aslında hep “bizim içimiz”. Anka Kuşu’nun tüyü, sadece bulunması gereken bir nesne değil; bir tür fark ediş. Hayat Ağacı sadece mitolojik bir öğe değil; bilgiye ve anlamaya duyulan derin özlemin bir simgesi. Ve tüm bunların ortasında yazarın dili öyle şiirsel, öyle ölçülü ki; bazı bölümlerde durup sadece cümlelerin içinde kaybolmak istiyorsunuz. Tasavvufi yönü ağır basan ama asla didaktik olmayan bu kitap, özellikle hayatın anlamına, ölüme ve yeniden doğuşa dair düşünen herkese çok şey söyleyecek. “Son” sandığınız her şeyin aslında bir “eşik” olduğunu hatırlatacak. Yolun sonunda öğrendiğim tek şey varsa; bazen küller bile konuşur. Ve eğer içinizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş bir umut varsa, bu kitap
2025 56. kitabı
" Kainat devasa bir mucizeydi ve insanoğlu, alışkanlık denilen körlüğü yüzünden bütün bunlara tesadüf deyip küçümseyecek kadar aptallaşabiliyordu. " #okudumbitti #şahmeran serisinin son kitabı #ankakuşu sizlerle. Ölüm bir bitiş midir yoksa yeniden var olmak mı? Son dediğimiz şey aslında yeni bir başlangıç olabilir mi? Anka kuşu misali, küllerinden yeniden doğmak… Okurken çok sevdiğim, su gibi akıp giden bir seri oldu benim için. Hatice Hanım her şeyi öyle güzel işlemiş ki… <3 Okuyan herkese bir şeyler öğreteceğine, hayatın kıymetini fark ettireceğine, ölümün aslında bir son olmadığını göstereceğine eminim. Manevi yanı çok güçlü olan bu eserde herkes kendinden bir şeyler bulacak. Bu seri sakin bir zamanda sindire sindire okunmalı. Üzerine düşünülmeli. Şimdi küllerinden yeniden doğan Anka Kuşu hikayesini daha iyi anlıyorum.
Anka Kuşu Efsanenin Ateşi
2025 40. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2025 10:54
#alinti Anka Kuşu " Saf ruhların ulu mertebesi ... Bütün kuşların kutsal padişahıdır Anka . Güneşe aşık , ateşe maşuk ve kule alışıktır. Kaf Dağı'na uçar , Hayat Ağacı ' na konar , yuvasını kendi yapar , günü gelir alev alev yanar . Ve küllerinden yeniden doğar . " Serinin son eserini de büyük bir keyifle okudum. Sonu gelince ölümün bir son olmadığını bir kez daha anladım. Ne kadar kurgusal bir eser gibi görünse de konusunda verilen mesajlar çok çok önemli tasavvuf yanı ağır basıp, araştırılmış ve konuya derinlik katılmış. Destansı anlatımı ile hayal gücünü zorlamış. Edebiyat yönü ile betimlemeleri kullanıp filmleri aratmayacak sahneleri yaşatmış. Ders niteliğinde cümlelere konuşmalar ile dolu. Okurken hayatın , hayattan sonrasının önemini , anlamını , yaşantımızın değerini sorgulamış oluyoruz. Bizi biz yapan değerleri ilk önce Camsab ile anladık daha sonra oğlu Kürşat ile arayışa girip öğrenmeye çalıştık. Hatice Hocam ölümsüzlük konusunu adım adım seri eserlerinde işlemiş. İlk önce Şahmeran ile ölümsüzlüğü öğrendik, daha sonra Lokman Hekim olup kadim sırrı çözmeye çalıştık şimdi ise Anka Kuşu ile ölümsüzlüğünün derin anlamını keşfettik. Kürşat babası Camsab' dan öğrendi bizde okudukça Kürşat gibi yaşayarak öğrendik. İyileştik , kıymet bildik , hayretler içerisinde kaldık , anlamaya çalıştık ... Bu eserin manevi değerini anlatamam ama okuyunca herkes kendine göre farklı duygular içinde değerler anlayıp , farkına varacaktır. Anka Kuşu efsanesinin bir de Hatice Hocam'ın kaleminde okuyun . Camsab ve Kürşat ile tanışıp onların maceralarına ortak olmalısınız. Keyifli okumalar dilerim.
Roman-Edebiyat
Puan vermedi
__Dost olabilmek kolay mı sanıyorsun? Kaç kişinin harcıdır birine gönülden bağlanabilmek. Kaç kişi sadakat nedir, hatır vefa nedir bilir? ANKA KUŞU (Efsanenin Ateşi) HATİCE ÜZGÜL Kadim zamanlardan aktarılan edebiyata konu olan #Şahmeran la başlayan efsanevi üçleme Lokman Hekim le devam etti serinin son kitabı Anka Kuşu ile küllerinizden yeniden doğma zamanı hem de daha ihtişamlı biçimde, bir sonun olmadığı her düştüğümüzde yeniden ve yeniden daha güçlü biçimde ayağa kalkmanın kadim sırrını fısıldıyor. Dostluğu ve sevgiyi korumak için çıktılar bu zorlu yola, sırrı saklamak gerekiyordu sakladılar. Onların ruhu, çağları, dönemleri, mekanları aşarak birbirini bulmuştu. Zamanın ve mekânin görevlisinin klavuzluğunda her farklı çağa açılan bir kapıdan farklı boyutlara geçtiler. Efsaneler çağında başlayan bu boyutlar arası yolculuk Hatice Üzgül' ün kaleminden büyülü, şiirsel, destansı bir anlatıma bürünmüş, çok katmanlı bu yolculukta Kürşat ve Sinnan' a eşlik ederken Sümer' den başlayarak, kadim Mısır, Hindistan ve Çin kaynaklı efsanelere de konuk oluyoruz. Ölümsüzlüğün anlamını sorgularken, tasavvuf ağırlıklı cümleler düşündürüyor, edebi ağırlığı, felsefi gönderileri, betimlemeleriyle eşsiz tasvirleriyle bir film izliyormuş hissini de yaşayarak efsaneler çağında bir yolculuk yapıyorsunuz, her sayfayı ayrı merakla çevirirken yazarımızın müthiş hayal gücü ve kelimelerin büyüsü sizi etkisi altına alıyor. Kaleminizin mürekkebi kurumasın Kıymetli Hocam @hatice.uzgul __Mutlu olunacak şeyin ne olduğu kişiden kişiye değişen bir dünyada iyi ile kötünün mücadelesi de gece ile gündüzünki gibi birbirini kovalıyor. Anka Kuşu (Efsanenin Ateşi)
Anka Kuşu
2025 15. kitabı
Alev Alev yanıp kül oldum deseniz bile Umut bitmiş midir anka kuşu küllerinden her defasında yeniden doğuyor ve efsane oluyor ancak uyumasal değildi her düşüşün ardından yeniden ayakta kalmanın her kayboluşun ardından kendini bulmanın hikayesiydi Hatice uzgül kaleminden Anka kuşu okumak keyif vericiydi,
2025 175. kitabı
ANKA KUŞU Efsanenin Ateşi Herkese Merhabalar.. Bugün sizlere severek okuduğum bir kitap ile geldim Yazarımızın üçleme şeklinde yazdığı bu kitap yine harikaydı. Hepsi birbirine bağlı ve hepsi birbirinden güzel. Şahmeran da ölümsüzlüğü öğrendik Lakman Hekim de ölümsüzlüğü aradık ve Anka Kuşu'nda da ölümden sonrasına misafir oluyoruz. Eee herkes Anka Kuşu'nun küllerinden doğduğunu bilir. Bu kitapta herkes kendine göre almak istediğini alıp üzerine düşen payı alacak. Okurken sayfalar arasında düşünüp kendiniz için olan yerleri de itina ile bulacaksınız. Tasavvufi yanı ağır basan ve bunu hissettiren yaşatan bir kitap olduğunu da söylemek isterim. Yazarımızın kalemine yine hayran kaldım. Öyle güzel nakış gibi işlemiş ki bu kitabını da son sayfaya kadar ilgi ile okuttu. Gelin Anka Kuşu efsanesini birde Hatice Üzgül kurgusu farkı ile okuyun derim. İlk kitaptan beri tanıdığımız Cansab Anka Kuşu'nu aramak için Kaf Dağı'na doğru yola çıkar. Üstelik bu defa yalnız değildir. Oğlu Kürşat da yanındadır. Tabi o babası gibi bir gezgin olmadığı ve henüz farkında olmadığı için biraz isteksizdir. Anka Kuşu'nu bulmayı , bulunca ne yapacağını ve bulmanın onlara mı kaldığını da düşünmeden edemez. Ninesinin ona anlattığı efsaneler gibi Cansab da oğluna efsaneler anlatır. Oğlu ise o anlatılanları rüyalarında görür. Oğlu ölümsüz olmayı hak eden yegane kişidir. Cebrail Hazretlerinin vermiş olduğu kapkara taşlar bir tek denildiği gibi onun ellerinde beyaza döner. Ve içinden de bir ipucu çıkar. Onları ölümsüzlüğün olduğu yere götürecek olan bir ipucu Kaf Dağı...Abıhayat...Anka Kuşu...işte ondan sonra bu yola düşmüşlerdi...
2025 105. kitabı
Merhaba kitap sever dostlarım bugün müthiş bir serinin sonuna gelmiş bulunmaktayım. İlk kitap Şahmeran ve ikinci kitap Lokman Hekim'den sonra üçüncü kitap olan Anka Kuşu da beni çok etkiledi. Bu kitapta Lokman Hekim'in oğlu olan Kürşad'ın Anka kuşunu bulma yolculuğunu okuyoruz. Bir zamanlar Cebrail Aleyhisselam Lokman Hekime siyah taşları olan bir kutu vermişti. "Bu kutunun taşları kimin yanında beyaza dönerse, O seninle birlikte ölümcül olmayı hak eden kişidir. Allah ona ölümsüzün sırrını verilmesini emretmiş demektir. Açıldığında içinde bir ipucu çıkar. "demişti. Bu kutunun taşları Lokman hekimin oğlu Kürşad'ın elinde beyaza döner ve içinden çıkan ipucu ile bir yolculuğa başlar. Kürşad bu yolda hem Anka Kuşunu arar hem de büyük bir içsel dönüşüm yaşar. Geçmiş ve gelecekle iç içe geçen bu kurgu muazzam bir macera yaşatıyor okuyucusuna. Anadolu'nun sözlü mirasını, efsanelerini, mitolojisini kullanarak yepyeni bir bakış açısı getirmiş Hatice Hanım. Her bir kitabı ayrı ayrı etkilenerek okudum. Anadolu motifleri taşıyan ve köklerimizi yansıtan bir kitap okumanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu kitapta fantastiği, mitolojiyi ve Macerayı dolu dolu okuyacaksınız. Kesinlikle bu üçlemeyi herkese tavsiye ediyorum. Bu muhteşem kitapla tanışmama vesile olan sevgili Serpil Meriç ve Seher Koyunlu çok ama çok teşekkür ediyorum yeni kitaplarla buluşmak dileğiyle Sevgiler.
2025 24. kitabı
Anka Kuşu Efsanenin Ateşi @hatice.uzgul ün kaleminden #şahmeran ile başlayıp #lokmanhekim le #ankakuşu ile devam eden büyüleyici üçlemenin üçüncü kitabını okudum. Şahmeran'dan ölümsüzlüğü öğrendik, Lokman Hekim ile kadim sırrı çözmeye çalıştık Anka Kuşu ile ölümün bir son olmadığını öğreneceğiz. Lokman Hekim ve oğlu Kürşat gidilemeyen Kaf dağında ulaşılamayan Anka Kuşu bu bulmak için yola çıkarlar. Ancak Lokman Hekim'in desteği olmadan kutsal kaynağın peşinden gitmeliydi bu yüzden Lokman Hekim oğlundan ayrılır.O ise bu yolda yılların eskitemediği iki dost gibi Sinnan ile devam eder. Zaman ve mekanın görevlisinin yardımıyla farklı boyutlara geçerek birçok efsanelere konuk olurlar. Bu macerada üç seçeneği vardır. İlki Anka Kuşu'nun tüylerinden birini bulup yakmaktır. ikincisi hayat ağacında yükselebilecek kadar bilgin olmaktır. Sonuncusu ise Kaf Dağı'nın yedi vadisini geçecek kadar inançlı ve mert bir cengavere dönüşmesidir. Kürşat ve Sinnan ne gibi sınavlardan geçecek amaçlarına ulaşabilecekler mi daha fazlası kitapta Anka Kuşu her düşüşün ardından yeniden ayağa kalkmanın, her kayboluşun ardından kendini bulmanın hikayesi. Tasavvuf yönü ağır basan bu kitabı okurken çokça ders alacak hayatı kendinizi sorgulayacaksınız . #kitaptanalıntılar "Bazen bulduğun, aradığından daha değerlidir. " "Aşık bir insanın yaydığı nurla, kibirli bir insanın yutulduğu karanlık aynı değildir." "Allah yolunda bulduğunu asla kaybetmezsin."
2025 136. kitabı
Merhabalar @hatice.uzgul 'ün kaleminden "Anka Kuşu" eseri ile karşınızdayım. Şahmeran serisinin son kitabı. Anka kuşu küllerinden yeniden doğmayı anımsatır bize ve bu eser bunu ilmek ilmek işlemiş bana göre. Camsab (Lokman Hekim) oğlu Kürşat'ın ölümsüz olması üzerine bir yolculuğua çıkarlar ve bu yolculukta ölümsüzlüğün anlamını keşfettik. Ders niteliğinde, öğüt niteliğinde birçok cümlelerle bunu daha iyi anlıyoruz. Sümer'den başlayarak, Mısır, Hindistan, Çin gibi yerlere gidip buraların efsanelerini de keşfediyoruz. Yer yer tasavvuf içerikli cümleler ile ölümsüzlüğün sırrını, anlamını keşfediyoruz. Yazar öyle derin öyle ilmek ilmek işlemiş ki bizlere umut aşılıyor. Küllerimizden doğmamızı sağlayacak bir eserdi yazarımızı kalemi daim olsun. İyi ki okudum dediğim serilerden biri oldu. Peki siz bu eseri okudunuz mu? Sizin sevdiğiniz efsaneler neler? Hadi yorumlarda buluşalım Serpil Meriç Seher Koyunlu @yarenkitapyayinevi #kitap41 #anka #ankakuşu #okudumbitti #kitap #kitapyorumu #kitapönerisi #kitapfotoğrafı #bookpost #bookworm #booklover #bookwithme #books #bookstagrammer #booksbooksbooks #booksta #booksphotography #booksofinstagram #bookreviews #reklam yok #buseninokumaguncesi