1 Ekim 2018
Giz Kitap Yayınları

2024 11. kitabı
Yazar kitabın başında " Bu kitap tamamen hayal ürünü değildir. Yalova efsanelerinden tarihi kişi ve tarihi olaylardan esinlenerek yazılmıştır." diye bir uyarıda bulunmuş. Bu tarihi olayları ve kişileri gerçekten çok büyük bir titizlikle inceleyerek yorumlamış. Özellikle Mitra inancının Roma geleneklerindeki kökeni hakkında ayrıntılarına da yer vermesi derin ve yoğun çalışmalarının en güzel örneklerinden biridir. Hatice Hanım'ın başarılarının ve hikayelerinin devamı dilerim. Emeğinize sağlık.
2020 15. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2020 02:30
Kitap, üniversiteyi kazanınca gidip 2 yıl yaşadığım ve bağımın ömür boyu inşallah kesilmeyeceği Termal' in kaplıcalarının efsanesini anlatıyor. Yaşadığım yeri anlatması bakımından, çok hoşuma giden, zevkle okuduğum ve gözümde kolayca canlandırdığım bir kitap oldu. Üç kardeşler diye geniş bir alan var Termal'de ormanlık piknik alanı. Kime sorsam üç tane kız kardeş yaşıyormuş o nedenle adı böyle kalmış diyorlardi. Kitapla birlikte üç azizelerin gerçek efsanesini öğrenmiş oldum. Kitaba karşı beklentim çok yüksek değildi. Üniversitede bu kitap bana kantinde öylesine verilmişti, dağıtılıyordu. Küçük yer olduğu için belediye başkanını, eski belediye başkanını tanıyorduk. Bu nedenle bu kitabi okumaya başlayınca arkadaşlarım bana biraz güldüler. Nedeni sanırım siyasi olarak nitelendirip beklentilerini düşük tutmaları olabilir bilemiyorum. Ama gerçekten çok güzel bir iş olmuş, Termal kaplıcaları'nın efsanelerinin bu kadar güzel anlatılması ve tanıtılması adına. Bir belediye başkanınin sanata böylesine değer vermesini, ve bu fikrini kutluyorum, tebrik ediyorum. Gerçekten efsane okumayı seviyorsanız öneririm. Farklı yerlerin efsanelerini öğrenmek, belki de gezi rotanızı oluşturmak istiyorsanız kitabı güzellikle öneririm. Son olarak kitabın diyaloglarını başlarda basit buldum. Yani konuşmalar pek efsanevi değildi bilemiyorum ifade edemiyorum şu an sadece diyalogları basit buldum. Onun dışında çok güzeldi yolunuz açık olsun Hatice Üzgül.. Ayrıca KPSS çalıştığım için biraz yavaş okuduğumu da belirtmek istiyorum. Oysa bir iki günde okunacak çok akıcı bir efsanevi roman.
2020 76. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2020 18:06
Yalova, Termal kaplıcalarinın M.S. 300 lerse meydana gelen üç azizenin Hristiyanligi yayma cabasiyla baslayan Osmali kurulusunda Dervis Bineva ile devam eden efsanesi. Her kelimesini merakla okudugumuz kitabın aslında sadece şifa sularının nasil olustugu ile ilgili degilde, Hrisyanlığın nasıl dogruluktan saptirildigi ilede ilgili . Her din tek bir yaraticiya inanir ama insanlar bu inanisi keyiflerine gore yön vermekte. "Kardesini,insani sevmeyen görünmeyen bir tanrıyı sevebilir mi? "
Kültür-Sanat
2020 7. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2020 11:11
Kitaba başlarken Termal efsanlerinden bahsettiğini duyduğumda çok sevindim. Çünkü Yalova'da yaşıyorum ve efsaneleri,destanları da çok severim. Hikaye oldukça akıcı ve düşündürücüydü. Belki de ben her olaya felsefi açıdan bakmayı istediğimdendir,bilemiyorum. Kitapta beni tek rahatsız eden olay rahibelerden birinin büyük bir sıkıntı çektiğini anlatması için gereken baskı yapılmadan hemen anlatmaya başlamasıydı. En azından"derin bir nefes aldı, nasıl anlatacağını düşündü" gibi kızın zor durumda olduğunu belli edecek bir şeyler bekledim. Onun dışında kitabı beğendim. Yazara buradan saygılar. İyi okumalar
2019 69. kitabı
Tanıtımını okuyunca çok merak etmiştim kitabı. Beklentimi boşa çıkarmadı. Çok çok güzel bir kitaptı. Yalova efsanelerinden esinlenilerek yazılmış, inanılmaz bir kurguydu. Gidip görmek istediğim yerler arasına ekledim bu termali. Şans verilmesi gereken kitaplardan biri bence. Üç azizeler hikayesini de kısaca şuraya bırakıp gideyim: → Termal’de yaşadığı bilinen Menedora, Metredora ve Nymphodora adlı üç kız kardeş,Termal hamamları civarındaki tepelerden birine çekilerek burada ibadetle meşgul oldular. Sıcak sulara gelen hastaları iyleştirdikleri için ünleri günden güne yayılan kız kardeşlerin hıristiyan olmaları dönemin Bizans valisi Fronto’yu rahatsız etti. Kızların hıristiyanlığı terk etmesini isteyen vali 3 kız kardeşe işkence yaparak 4.yüzyılın 1. yarısında idam ettirdi. Efsaneye göre genç kızların işkence ve diri diri yakılmaları esnasında hiç tepki vermedikleri anlatılıyor. Daha sonra 3 kız kardeşe hıristiyanlar tarafından 3 Azize adı verildi ve kutsal sayıldı. Her yıl Vatikan’da 10 Eylül günü saat 10:09 da Üç Azizeler’i anma etkinliği düzenleniyor. Ayrıca burası Hıristiyan dini açısından hac niteliği taşıyor.
2019 28. kitabı
Yazarın ilk kitabı Şahmeran harikaydı. Efsaneler ile ilgili kitapları okumaya bayılıyorum, yeni şeyler öğrenip bir yandan da araştırmak çok güzel, ama Sihri Su’dan aynı tadı alamadım. Hatta gereksiz uzatılmış buldum maalesef. Yalova Termal Kaplıcalarının efsanesini anlatılıyor bu kitapta. O efsanelerin verdiği gizemi inanılmaz bulurum hep, bunda gizem de yoktu. Beğenerek okuyamadım. Oysa ki büyük beklentiyle başlamıştım. Efsaneye göre 3 kız cellattan kaçıyorlar, kaçarak bir mağaraya geliyorlar... Buraya kadar her şey çok güzel, ama ondan sonra hoopp orda hoopp burda konu. Kim kim, kim neci, ordaki rolü ne? Bunlar dahil olduğunda ortaya karışık çorba çıkıyor. Yani kısacası beğenemedim.
Sihri Su- Üç Azizeler
2023 4. kitabı
Yalovanın Termal ilçesinde geçen yaşanmış efsaneyi anlatıyor. Hristiyanlığın yasak olduğu ve bu dine mensup insanların yaşadığı zorluklar ve mucizeler... Okuyun ve okutun Sihri Su
Mistik Olaylar
2019 22. kitabı
Kitaptaki olaylar Yalova Termali Kaplıcalarının efsanesini anlatıyor. Üç azize var ve Hristiyan oldukları için öldürülmek isteniyorlar. Cellatlarindan kaçıp bir mağaraya sığınıyorlar ve orada şifalı su buluyorlar. Sonrasında acaba bu üç azizenin başlarına neler gelecek ? Bir de Derviş Bineva ile olan kısım vardı. Çok fazla spoi olmaması için detaylı yorum yazmayacağım. Genel olarak güzeldi kitap. Okurken insanı sıkmıyor. Zaten böyle efsane türü şeyleri ben çok severim. O kaplıcalara da gidesim geldi ya. Inşallah bir gün giderim. #parlakmeltemkitapligi
2019 28. kitabı
Yalova efsanelerinden esinlenerek yazilan bir eser.. Menedora Metedora Nymphodora... Uc azizeler.. Termal'den gelen sicak sular ile insanlara sifa olduklari icin isimleri artik herkes tarafindan biliniyor üç kız kardesin.. Ancak Hristiyan olduklari icin donemin Bizans valisinin hosuna gitmiyor bu durum.Valinin,kizlarin Hristiyanligi birakmalari icin iskence yapmaya basliyor. Ve sonunda kizlari idam ettiriyor. .