2025 14. kitabı
KAĞIT GEMİLER Yazar: Ayşegül Çelik "Korkunç şeyler yaşıyoruz, bizi ezen, un ufak eden şeyler. Fakat nasıl oluyor da, bütün bunlar fazladan bir damla merhamet yaratmıyor dünyada? Nasıl oluyor da, biri çıkıp Cehennem'in kapısından dönmüyor? Neden herkes kendinden önceki suçunu üstlenip kaldığı yerden devam ediyor can yakmaya? Dağ, taş, bütün dünya değdiği yeri yakıp kül eden hikâyelerimizle dolu. Toprağa sızıyor bunlar, bu koskoca dünya yarattığımız acıyla kavruluyor." ✧ YÜZÜ DEĞİL, BAHTI GÜZEL OLMALI İNSANIN.. ♡ Herkese Merhaba Sevgili Ayşegül Çelik 'in kalemiyle tanışma kitabım oldu "Kağıttan Gemiler". Kısacık bir öykü kitabı, lâkin yazarın masalımsı anlatımına hayran kaldım. Kitabın kapağını açtığımızda bizleri böyle güzel bir yazıyla karşılıyor Ayşegül Çelik. "İki sayfa arasına bir reyhan yaprağı koyuyorum. Masalın ilk harfidir bu. Çünkü dev bir orman kuracağım onun altına. Okuduğun ilk satır, sabah güneşinin vurduğu buğulu bir patikaya götürecek seni. Ağaçlara dolanan çalı güllerinin, zakkumların arasından usul usul yürüyeceksin. Topraktan yükselen buğu, “Çınarları selamla!” diye fısıldayacak. O zaman durup etrafını saran ağaçlara bir daha bakacaksın. Bir daha ve yeni bir gözle. Nasıl dupduru bir mutlulukla topraktan fışkırdıklarına şaşıracaksın. Ağaç denen mucizeyi ilk görüşün bu olacak. Islak toprağın kokusunu içine çekeceksin. Çiy damlalarındaki güneş gözünü alacak. Aynı nehirden sulanan geyikle kaplanı, gökte kol kola gezen güneş ve ayı görünce, burada geçer akçenin merhamet, dilin aşk olduğunu anlayacaksın." Ve devamında birbiriyle bağlantılı olarak, belli bir olay örgüsü ile devam eden on bölümden oluşuyor. Önsöz 'den başlayarak son sayfaya kadar bir kadının toplumdaki yeri konu alınsa da, alt metinde çok net mesajlar da var.. Hepsi bu masalın içinde, masal ise her birimizin içinde.. Okuması oldukça keyifli, düşündürücü, bir o kadar da etkileyici ve içimizden bir öykü kitabı. Okumayı düşünen arkadaşlara naçizane tavsiyem, sakin kafayla okumaları... Yazarın diğer kitaplarını bulabilirsem, onları da okumayı düşünüyorum. Müthiş bir kalem... Bu kitabı da şans eseri bulmuştum, baskısı maalesef ki yok.. Denk gelirseniz mutlaka okuyun.. Tavsiyemdir Sevgiyle kalın
Kağıt GemilerAyşegül Çelik · Can Yayınları · 2013281 okunma