···Okunma: 12 Mayıs 2025 22:32 "KUSUR-SUZ"
Hayat bazen mükemmel olmaya çalışmanın ağırlığıyla geçer. Herkes bir “daire” ya da “kare” gibi olmayı, hatasız ve tam görünmeyi ister. Oysa, bu çabanın ardında bastırılmış bir özgünlük yatar. Bu duygularla yazılmış ilham verici bir hikâye: Çizgi’nin Yolculuğu.
Bir kalemin ucunda yaşayan küçük, utangaç bir çizgiyle tanışıyoruz. Çizgi, kendini kusurlu ve yetersiz hisseder. Etrafındaki mükemmel şekillere, dairelere ve karelere bakarak kendisini hep onların gölgesinde görür. Oysa henüz bilmediği bir şey vardır: Onun “kusurları” aslında eşsizliğinin ta kendisidir.
Günlerden bir gün kalem, çizgiye çok özel bir şey fısıldar: Mükemmel olmana gerek yok; sen böyle de harikasın. Bu farkındalıkla çizgi, kendi yolunu çizmeye başlar. Hikâye, bizlere küçük bir çizginin kendini keşfetmesiyle birlikte, hayal gücünü nasıl serbest bırakabildiğini gözler önüne seriyor. Kendimizi başkalarıyla kıyaslamaktan vazgeçtiğimizde, kendi potansiyelimizi görmeye başlarız. Kusurlarımız, bizi biz yapan, en insani yanlarımız.
Çünkü kusurlu olmak, ne olmak istediğimizi keşfetmek için harika bir fırsattır.
"Kusur-suz", çocuklara farklılıkların güzel ve değerli olduğunu, kendilerini oldukları gibi kabul etmenin önemini anlatan sevimli ve anlamlı bir çocuk kitabıdır. Açık dili, ilgi çekici karakterleri ve destekleyici görselleri sayesinde, çocukların hem keyifli vakit geçirmesini sağlıyor hem de önemli mesajlar içeriyor. Özellikle 4-8 yaş arası çocuklar için uygun olsa da, içeriği ve mesajlarıyla her yaştan okuyucuya hitap etmekte.
Haydi gelin, içimizdeki çizgiye kulak verelim. Belki de bir kalemin ucunda, kendi hikâyemizi yaratmanın tam zamanı gelmiştir ne dersiniz!
Kitapla Kalın.