·368 syf.····Okunma: 15 Mayıs 2025 10:54 yazar bu kitabını Sommer karakteri üzerinden, nazilerden gizlenerek kendi hayatının karanlığıyla boğuştuğu bir dönemde yazıyor. Bir kurgu gibi değilde bir itirafname , zihinsel çöküş günlüğü gibi okuyorsunuz.
Fallada , eski eşini öldürmeye teşebbüs etmekten ve bağımlılıktan dolayı akıl hastanesine kapatılmış, tıpkı kitaptaki karakter gibi.
Bağımlılığın bir insanı nasıl bir sona yaklaştırdığını bütün çıplaklığıyla okurken özellikle kitabın sonu çok vurucuydu benim için . Bağımlıların iyileşmekten çok nasıl tanıdıkları karanlığı tercih ettiği, aslında beden değil ruh meselesi olduğu ve kendilerini nasıl sabote ettiklerini anlatan dürüst metinlerden biriydi. İnsanlar bazen hayatı değil batışı tercih eder işte Sommer karakteri bu batışın romanıydı. Ben çok sevdim. Fallada’dan okuduğun ikinci kitap , devam edeceğim.