2025 24. kitabı
Akşam simidi de çıkmıştı dünyada...Odanın içini simitçinin sesi doldurdu. Dünya ötedeydi. Yatağım,yorganım, gözyaşım yanmıştı. Havuzlar yanmıştır.Yapraklarını kışın dökmeyen ağaçlar yanmıştır. Anılar, anılar yanmıştır. Yanmış oğlu yanmıştır.Beni bugüne getiren kitaplar yanmıştır. Yalnızlık dünyayı doldurmuş. Sevmek bir insanı sevmekle başlar her şey. Burada her şey bir insanı sevmekle bitiyor . 18 Kasım 1906 yılında Adapazarı'nda doğan Sait Faik Abasıyanık Türk Edebiyatında öykü türünde çığır açan ,özgün ve sade anlatımı ile edebiyatımızda önemli bir yer almıştır. Edebiyat fakültesine kayıt olduktan sonra okulunu bitirmeden Fransa'ya gider .Fransa'da Fransız dili ve edebiyatı üzerine eğitim gören yazar yurda geri dönüş yapar.Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra babasının yanına gelir ve halıcılık yapar ve babasının işlerine yardım eder.Ailesinin maddi durumu çok iyi olduğu için hiçbir işte uzun süreli çalışmamıştır. Çalıştığı dönemlerde de etrafını incelemiş ve kısa öyküler ya maya başlamıştır. Eserlerinde küçük insanları, sıradan hayatları doğayı konu almıştır. Alemdağ'da Var Bir Yılan kitabıda öykülerle dolu okurken düşündüren, düşünürken kendimizden birşeyler hissettiren bir kitap.Kitabımız toplam on yedi kısa öyküden oluşmaktadır. Kitabı okurken sanki iç sesimiz gün içinde yaptıklarımızı bazen kafamızda konuşuruz ya anlatım işte tamda böyle. Yazarın kalemi şahane öyküler halktan içimizden biri.Çok samimi ve güçlü bir dil. The Kitap Yayınları @senemturkmen. @iremhattat. #saitfaikabasıyanık
Edebiyat & Roman
Alemdağ'da Var Bir YılanSait Faik Abasıyanık · The Kitap Yayınları · 202513,4bin okunma