2025 8. kitabı
Tesadüflerle dolu, işi hep rast giden ve hiç yakalanmayan insanları anlatan yavan bir hikaye. Karakterleri zayıf buldum, iç dünyalarına dair bir şeyler de yoktu. Gerçi böyle bir iddiası yoktur belki yazarın ama böyle olunca bana hitap etmiyor ve sıkılıyorum. Çocuk kitabı gibi oluyor sadece olayların akışını takip etmek. Yine de yarıda bırakma huyum olmadığı için bitirmiş bulundum. Bu kitabı, yıllar önce lisedeyken dershane çıkışında sokak arasında bir kitapçıdan kendi kitaplarımı takas ederek aldığımı hatırlıyorum. Polisiye serpiştirmek istemişim okumalarımın arasına sanırım. Keşke Her Temas İz BırakırHer Temas İz Bırakır'a denk gelseydim o kitapçıda. Olsun bakalım. Bir şekilde yolumu buluyorum yine de. Pişman değilim. Bu kitaba denk gelmeniz şimdilerde düşük bir olasılık bence. Yine de yazıyorum incelememi. Hem kendime not olsun diye (bu mecrada amacım çoğunlukla bu zaten) hem de kötü bir kitabın beni kitap okumaktan ya da o türden vazgeçiremeyeceğini göstermek için (galiba yine kendime). Şimdi bu incelemede "kitap" yerine insan kelimesini koyun. Pesimist kişiliğimin en optimist yanlarından birini görmüş oldunuz, teşekkürler.
TetikçiLawrence Block · Koridor Yayıncılık · 2009239 okunma