Mutsuzsak hayatta değiştirmemiz gereken bir şeyler yok mudur?
2025 3. kitabı
Kapağı kadar huzurlu olan bu kitabı staj arkadaşımdan ödünç alıp okumuştum. Oldukça sade ve akıcı bir dille yazılmış olan bu romanda, Youngju adındaki başkarakter hayatın koşuşturmacasından, tantanasından ve meşguliyetinden bıkıp eşini ve işini bırakarak daha mutlu olacağını düşündüğü bir hayata atılmayı kafasına koyar ve küçüklük hayalindeki gibi bir kitabevi açar. Bu kitabevinde birçok yeni insanla tanışır ve kendini geliştirir. Ama hala mutluluğun ne olduğu ve nasıl yakalanacağı konusunda kafası karışıktır, tıpkı kitaptaki diğer karakterler gibi. İnsanlar tarafından kınandığı halde kendi inandığı yolu seçen Youngju, hayatı boyunca çabalasa da istediği işe giremeyen Minjun, oğlunu yetiştirmekte zorlanan Heeju, hayattan zevk almayan lise öğrencisi Minchul, sevdiği adamla evlendiği halde onunla sorunlar yaşayan Jimi ve daha birçok hayat... Ama dikkat! Bu karakterlerin hepsi Hyunam-Dong Kitabevi'nde hayatlarını mutlu olacakları yönde çevirmeyi öğreniyor. Bu romanda sadece karakterlerin yaşamına değil, aynı zamanda hepimizin zihninden geçen veya geçecek olan derin, manevi, felsefik düşünce ve soru işaretleri hakkında birçok karakterin bakış açısına şahit olarak yaşam hakkında yepyeni fikirler edinebiliyoruz. Kitabın başından sonuna kadar kitabevinin huzur verici hissiyatı ruhunuzu kaplıyor. Hepimizin hayatında Hyunam-Dong Kitabevi gibi bir yerle karşılaşması dileğiyle... Not: Kitap yoğun olaylar ve sarsıcı duygular içermemekle birlikte oldukça sakin bir kitaptır. Olaylı ve heyecan dolu bir kitap istiyorsanız size göre olmayabilir.
Hayata Dair
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415,1bin okunma