2025 12. kitabı
Herkese merhaba. Çocuk kitaplarından ‘Heidi’yi bilmeyenimiz yok. Daha önce İngilizce versiyonunu hiç okumamıştım. Hatta çizgi filmine denk geldiğimi bile hatırlıyorum. Ama ben hikayeyi farklı hatırlıyormuşum , okuyana kadar bilmiyordum. Erken yaşta ebeveynlerini kaybeden Heidi, büyükbabasının yanında İsviçre Alplerinde yaşamaya başlamıştı. Heidi büyükbabasına , arkadaşlarına alışmışken okulların başlamasıyla arkadaşsız kalmış ve çok sıkılmıştı. Üstelik okula da gitmesi gerekiyordu. Bu sebeple halasıyla şehirde yaşamaya başlayacaktı. Şehir hayatına alışacak mıydı ? Yeni arkadaşları olacak mıydı ? Heidi’yi nasıl bir macera bekliyor ?.. Yeşilin Kızı Anne, Heidi gibi kitapları nedense hiç sevemiyorum. Bu kitabı da sevemedim. Çocuk masalı olabilir ama *spoiler* kitabın sonunda tekerlekli sandalyeyi dağdan aşağı atmaları çok kötü bir örnekti. Ben Heidi’yi çocukken okuduğumda böyle bir olayın olmadığını hatırlıyorum. Birkaç gündür çocuk masalları ve kitapları okuyorum. Benim çocukluğumdaki okuduğum kitaplarda sanki böyle şeyler yoktu. Kötü kalpli cadılar hariç. Onlar fantastik olduğu için kabul edebiliyorum. Ama tekerlekli sandalye kullanan birini mağdur eden bir kitap düşünemiyorum. Umarım bir tek ben böyle düşünmüyorumdur. Akran zorbalığı ve kavgaları son günlerde çok arttığı için böyle şeylerden uzak tutmak daha doğru geliyor. Ancak ne mümkün :)) Neyse, dağlarda ve çayırda yaşayan iyimser ana karakteri olan kitaplar arıyorsanız Heidi gibi bir klasik iyi bir tercih olabilir. Kitaplarla kalın , sağlıkla kalın. Heidi Johanna Spyri
HeidiJohanna Spyri · Sis Yayıncılık · 20216bin okunma