"KURABİYE ORMANI"
"Tonton Amca ve Ponpon Teyze’nin masal kokan ormanında geçen bu macera, sevgi, sabır ve paylaşımın önemini etkileyici bir dille anlatıyor."
Ormanın derinliklerinde gizlenmiş küçük bir cennet vardı: Masal Kalbi. Her hafta sonu, ormanın mis gibi kokuları arasında çocuklar bir araya gelir, Tonton Amca’nın anlattığı büyülü hikâyeleri dinlerdi. Ardından da Ponpon Teyze’nin fırınından yeni çıkmış, sıcacık kurabiyelerin tadını çıkarırlardı. Neşe, kahkaha ve dostlukla dolu bu gelenek artık herkes için bir ritüel olmuştu. Ancak bu hafta işler biraz farklıydı. Afacan, adı gibi biraz yaramaz bir çocuktu. Her zaman meraklı, enerjik ama bu sefer bir o kadar da huysuzdu. Masal dinlemek istemediğini söylediğinde, herkes şaşkınlıkla ona baktı. Daha da kötüsü, ormanın huzurunu bozmak isteyen tuhaf kılıklı bir adamla iş birliği yapmıştı! Masal Kalbi tehlikedeydi!
Neyse ki Ponpon Teyze bu gibi durumlara alışkındı. Ona güzel bir ders vermek için kolları sıvar ve tarifi vermeye başlar. Kalbi sevgiyle dolu olan bu tatlı hanım, eline kepçesini aldı, fırının başına geçti ve özel bir tarif hazırlamaya koyuldu. Ama bu öyle sıradan bir tarif değildi! İçinde biraz sevgi, biraz bilgelik, bir tutam hayal gücü ve tabii ki bir ders saklıydı. Kurabiyeler piştiğinde, fırından yayılan nefis kokular herkesi mest etti. Afacan, dayanamayıp bir kurabiye aldı ve ilk ısırığı attığında… bir şeyler değişmeye başladı. Kalbindeki öfke yerini meraka, bencillik ise dostluğa bıraktı.
Çocukların hayal dünyasına hitap eden, çocukların hayal güçlerini besleyen ve onlara güzel değerler sunan eğlenceli ve öğretici bir çocuk kitabı. Belki de her kurabiyeye gizlice bir masal yerleştirmişti. Belki de bazen bir ders, en güzel şekilde kurabiye şeklinde sunulurdu…
5-8 yaş arası çocuklar için uygun olan, masalların gücüne inanan ve çocuklarına sımsıcak değerli hikâyeler armağan etmek isteyen herkes için eşsiz bir eser.
Kitapla Kalın.