Lev Tolstoy her şeyi reddettiği, tüm öğretilenleri sorguladığı, bildiklerinden okuduklarından daha fazlası olduğuna inandığı arayışı anlatıyor.Bence bu herkesin belli döneminde yaşadığı bir münakaşa süreci bu yönüyle her dönem geçerli bir eser.
Mükemmel insan nasıl olmalı,herkesin mükemmel i aynımı?Sanat ve sanatçılar çerçevesinde işlemiş ve tabiki ölüm peki ölüm kurtuluş mu?yoksa yalnız yok oluş mu?
Bir aile, saygınlık tatmin için hayat için yeterli mi?bunlar hepimizin zihninde zaman zaman dolaşan sorular. İtiraflarım kitapta bu sorulara belki net yanıt olmayacak ama aydınlaticak başka kapılar açarak biraz da olsun tatmin edecek bir çok cümle/kavram yer alıyor.
Sosyal çevresinden yola çıkarak yaptığı gözlemler ,saptamalar çelişkilerini daha cok artırıyor ve bu merak içindeki tatminsizlikle birleşince ortaya başucundan ayırmayacağınız vecizeler ile dolu İtiraflarım bir kitap çıkıyor.
Benimsemediği bir seyi yapmak istememesi ve her olguya şüphe ile yaklaşması insanı insan yapan o eşsiz değeri hatırlatıyor.
Kendimce bir çok altını ve üstünü cizdigim cümleler olan akıcı ilerlediğim bir kitap oldu.
İtiraflarımLev Tolstoy · Antik Kitap · 201629,3bin okunma