Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum
10 yaşında bir kız çocuğu olan Mihrap 'ın gözlemleri ve duygularının aktarımıyla 12 dönemini okuyoruz kitapta.
Sakin, mütevazi bir mahalle hayatı, komşular, dostlukar. Yurdum insanları normal hayatlarına devam ederken bazı değişiklikler oluyor. Özellikle komşuları Ertan Abi 'nin tutuklanması sonrasında kalp krizi geçirerek vefat ediyor Mihrap 'ın babası. Cenaze günü komşularının söylediği bir cümle onu çok etkiliyor. 40 gün ölünün evinde, mahsllesinde dılştığını duyuyor ve kendşnce 49 gün içerisinde bireyler yaparsa babasının geri döneceğine inanıyor. Onun azimle ve inançla yaptıkları biz okurlarına biraz buruk bir tebessüm yaşatıyor. Kendince ne oldu da babam gitti sorusuna bulduğu cevap üzerine harekete geçiyor. Darbeyi bitirir, Ertan abiyi geri getirebilir, mahallelerinden askerler giderse işte o zaman babası geri dönecektir 40. gün babasının geri dönmeyeceği gerçeği ile yüzleştikten sonra mucize gibi bir fotogaf karesinde başardığını görüyor. Buruk bir mutlu son diyebilir miyim bunu bilemedim.
Mihrap 'ın iç dünyasında çocuksu bakış açısıyla 12 Eylül 1980 dönemini ve babasını kaybetmiş bir kız çocuğunun duygusal dünyasını okuduğumuz kitabın akıcı, anlaşılır, duru bir dili var. Hüzünlenirken tebessüm ettiren bir okuma deneyimi sunuyor.
Semra
@destekyayinlari