2025 75. kitabı
Herkesin aklından bir defa da olsa kitabevi veyahut kitap kafe açma düşüncesi geçmiştir. Youngju, iyi bir işi, sevdiği bir eşi ve kurulu bir düzeni olsa da her şeyi ardında bırakarak hayalini kurduğu kitabevini açıyor; Hyunam-Dong Kitabevi. Hissettiği duygular, kendi kabuğuna çekilmesi ve işiyle yalnız sürdüğü yaşamına, dükkanına gelen müşteriler, iş başvurusuna yanıt veren elemanlar dahil oluyor. Her hayat, beraberinde yaşanmışlıkları, tecrübeleri, acıları ve mutlulukları getiriyor. Kitaplar üzerinden kurulan samimi ve içten bağ, gün geçtikçe bilgi paylaşımına ve dostluğa dönüşüyor. Herkese nasihatler veren Youngju kim ve hayali olsa da uzun yıllar boyunca kitabevini ayakta tutmasının sırrı ne? Kitaplar üzerinden başlayan tespitler yerini hayatların getirdiği sorunlara bırakıyor. Aile, arkadaşlık, iş, gündelik yaşam gibi birçok konuda nokta atışı tespitler ve tavsiyeleri ile hem karakterlere hem de okuruna unutulmaz bilgiler sunuyor. Eser içerisinde daha öncesinde okuduğum yazar ve eserlere denk gelmek mutlu ederken okumadığıma eserleri de okumak üzere not aldım. Bir gömlek üzerinden ilik ve düğme benzetmesini hayat ile ilişkilendirmesini çok sevdim, işsizlik üzerine paylaştığımız fikirlerde oldukça yerindeydi. Her detayı ile çok sevdim, 2025 yılının açık ara favori eserim Hyunam-Dong Kitabevi, sizlere de canıgönülden tavsiyemdir
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415bin okunma