2025 22. kitabı
“Dâhilik ve deliliğin” farklı formlarının mevcut olduğu yazarımızdan birbirinden fantastik hikayelerden oluşan bu kitabı okumak çok keyifliydi. Özellikle kitaba ismini veren ‘Yedi Ulak’ ve ‘Yedi Kat’ öyküleri hep kendime tekrar ettiğim bir gerçeği bir defa daha yüzüme vurdu: Umudunu kaybeden her şeyini kaybeder. Bilinçli olsun ya da olmasın kökleri derinlerde gizli hikâyeleri, hayal gücünü daima ayakta tutmuş olan efsanelerin günümüze uzanmış hâlidir. Bilinmeyene ve kadere karşı koyulamayan bir güç tarafından anılarından ve hayatının köklerinden daha da uzaklaşması, sanki kaderi buymuşçasına, daha inandırıcı ve gizemli kahramanlar doğurmuş. Bir kattan ötekine inen bir hastanın hikâyesini anlatan ‘Yedi Kat’, içinden sağ çıkılamayan hayat macerasının korkunç metaforu olarak beliriyor. Ölüm inana varoluşuna hem anlam hem de anlamsızlık katıyor. Her kahramanla yazarın coğrafyasını dolaşırken yalnız insanın hüznünü hissetmemek olanaksız. Etkileyici, sürükleyici, akılda kalıcı öyküleriyle kesinlikle okunması gereken bir kitap! 🩵Ayrılmak her zaman hüzün verir, geride kalan güzel anıları düşünmek insanın hep canını acıtır. 🩵Doğrusu gökyüzü, hava, kuşlar, bulutlar, rüzgâr bana yeni ve farklı geliyordu ve ben kendimi yabancı gibi hissediyordum. 🩵Günahların bağışlanması için sadece vicdan azabı çekmek yeterli değil. 🩵Günden güne, imkansız bir hedefe doğru ilerlerken gökyüzünde hiç görmediğim bir ışığın parladığını hissediyorum. 🩵Hayatta olduğunun bilincindeydi, içinde yeni ve derin bir rahatlama hissediyordu. #gkyzktpasu
Yedi UlakDino Buzzati · Deli Dolu Yayınevi · 2017152 okunma