2025 72. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2025 18:38
𝙇𝙞𝙙𝙚𝙧𝙡𝙞𝙠, 𝙮𝙖𝙡𝙣ı𝙯𝙡ı𝙠𝙡𝙖𝙧𝙡𝙖 𝙙𝙤𝙡𝙪, 𝙨𝙚𝙫𝙜𝙞𝙙𝙚𝙣 𝙮𝙤𝙠𝙨𝙪𝙣 𝙗𝙞𝙧 𝙙𝙪̈𝙣𝙮𝙖𝙙ı𝙧. Selamlar. Öncelikle ben mitoloji ile falan ilgilenmiyorum, okumuyorum, okumayıda sevmiyorum. Peki bu kitabı neden okudun derseniz, yazarı samimi geldi ve açıkçası ilk defa mitolojiye bir şans vermek istedim. Ve bence mitoloji okumaya başlamak istiyorsanız bu kitap ona çok uygun. Kitapta geçen çoğu mitolojik isimleri anlamadım, çünkü dediğim gibi daha önce hiç mitoloji falan araştırmadım. Valhalla'da galiba yunan mitolojisinde olan bir tanrı. Kitabın ilerleyeşi güzeldi. Okuması keyifliydi. En çok sevdiğim şey kitapta ana karakterin ilk defa mükemmel gösterilmemesi. Ana karakterimiz Ragnar, tabiatına yakışır şekilde gerçekten zalim. Karşısında af dileyenlere marhemet göstermiyor. Öyle bir şey beklemeyin. Sevmediğim bir şey ise kitabın yazım dili. Hikaye bir geçmiş zamanda, birde şimdiki zamanda anlatılıyor. Yani yazar bazen masal anlatır gibi anlatıyordu. Bu beni rahatsız etti açıkçası. Yine dediğim gibi ben mitoloji sevmiyorum, eğer siz seviyorsanız, yada ilgileniyorsanız eminimki bu kitabı seversiniz. Okumak isteyenlere keyifli okumalar >3
ValhallaFazıl Şahin · Zet Yayınları · 202537 okunma
Çok güzel yazmışsın yalnız benim bildiğim kadarıyla Valhalla İskandinav mitolojisindeki bir yer ismi
Aynen, İskandinav mitolojisinde Odin'in büyük ziyafet salonu olarak geçer; savaşçı Vikingler için bir cennet olarak biliniyor.
Akıcı ve merak uyandırıcı bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık.
B.N.Ş26
Teşekkür ederim