Nisan 2025
9786256120310

Ragnar’dan Valhalla’ya yolculuk
2025 74. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2025 12:02
İçerisinde mitolojik karakterleri barındıran, akıcı ve sürükleyici bir kitaptı. Olayların devamlılığı ve merak uyandırıcı olmasını çok sevdim. Film tadında idi. Muhtemelen de devamı gelecek gibi bir sonla nihayete erdi. Beklemedeyiz efenim
Sawyer
Sawyer
Karakterler zengin ve takip edilebilir miktarda. Bu tarz kitaplarda bazen karakterleri takip etmek hayli zor olabiliyor çünkü. Olaylar da keza öyle, ne az ne çok, kararında. Naçizane eleştirim, zaman kaymaları. Geniş zaman ve geçmiş zaman arasında mekik dokuyarak okudum ve bence geçmiş zamanda anlatılması daha yerinde olacaktır. Zira çoğu “yapar, eder” zamanlarını beynim “yaptı, etti” şeklinde revize ederek okudu. Kısa sürede okuduğum ve sevdiğim bir kitap oldu, bir şans veriniz efenim ;)
2025 55. kitabı
Bilenler bilir, İskandinav mitolojisinde alışageldiğimiz vikinglerin yiğitçe öldükten sonra kutsal mekanları olan Valhalla'ya erişebilme arzusu vikinglerin ne kadar cesur ve korkusuz olduğunu gösteren bir betimleme gibidir aslında. Valhalla kitabı da bu açıdan korkusuzluğun oldukça vurgulandığı bir hikaye. Ana karakterimiz Ragnar'ın bu uğurda son savaşına çıkması ve yanında onunla birlikte savaşabilecek arkadaşlarını toplamasıyla küçük bir maceraya çıkarıyor sizi. Hikayenin temel bir konu üzerinde durarak anlatılması ve kısalığı, karakterlerle fazla empati yapmanıza izin verilmemesi yönüyle destanları andırıyor diyebilirim. Betimlemeler sade ve anlaşılabilir bir yapıya sahipti. Zihnimde canlandırmakta bir sorun yaşamadım. Anlatım şekli biraz garipti. Aşina olduğumuz geçmiş zaman kalıbı kullanılırken birkaç cümle sonra geniş zaman kalıbıyla anlatılmaya devam edilmiş. Bazı yerlerde karşılaştığım bir durumdu. Bu da arada bir hikayeye odaklanmamı zorlaştırdı. Bu hikayede hoş bulmadığım tek şey Ragnar'ın katletme konusunda aşırı bir sapkınlık içinde olmasıydı. Valhalla'ya girebilmesi için Odin'in gözüne girmesi gerekiyor ama bu uğurda çok fazla yanlış yaparak kendi yoluna taş koymuş oluyordu. Her ne kadar düşman da olsa bir çocuğa asla ama asla dokunulmamalı... Vikingleri mitolojide ne kadar barbar olarak görsek de böyle bir hikayeye bunun yansıtılmasını doğru bulmadım. Valhalla, çeşitli mitolojik varlıkları barındıran, vikinglerin asla geri adım atmadıklarını vurgulayan, arkadaşlığın ve maceranın birleştirdiği küçük bir hikaye gibiydi benim için.
Viking-Valhalla Çıkmazı
2025 102. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2025 20:18
Bugün mitolojik konulu bir kitapla birlikteyiz. Kitap henüz bu sene çıktı ve bende birinin isteği üzerine onu okumaya başladım (bizzat yazarı tarafından hem de, bunun gurur verici bir tarafı var
2025 27. kitabı
VALHALLA
Fazıl Şahin
Fazıl Şahin
Dilek Nazlıoğlu kitap  yazarı
Dilek Nazlıoğlu kitap yazarı
FAZIL ŞAHİN İskandinav mitolojisinde Valhalla inancı hikâyemizin temel yapısıdır. Ana karakterimiz olan Viking Ragnar savaşırken ölerek Valhalla'ya gitme hayali kuruyor. #kitaphakkında Ragnar Demirayak bir gün rüyasında Valhalla'yı, Tanrıları ve kendisini görüyor. Kâhine rüyasını yorumlattığı zamanda Odin'in ona Valhalla'ya gidebilmek için son bir şans verdiğini ve tanrıların sınavını geçmesi adına yollara düşmesi gerektiğini öğreniyor. Yanına iki yakın arkadaşı olan Torben ve Ulrik ile adamlarını toplayarak azminin, gücünün ve inancının sınanacağı yeni bir maceraya atılıyor. Ragnar bu işaretleri takip ederek elini kana buluyor. Sonra ihanete uğradığını anlayan Ragnar bu kez de Tanrılardan öç almak için çabalıyor. Hellhaim’da öldürdüğü Valkür’ün özel güçlerini alıyor ve ortalık savaş alanına dönüyor. Kitapta en çok Hellhaim olan bölümleri sevdim. Eğer Viking kitaplarını seviyorsanız bu kitabı okuyabilirsiniz.
2025 72. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2025 18:38
𝙇𝙞𝙙𝙚𝙧𝙡𝙞𝙠, 𝙮𝙖𝙡𝙣ı𝙯𝙡ı𝙠𝙡𝙖𝙧𝙡𝙖 𝙙𝙤𝙡𝙪, 𝙨𝙚𝙫𝙜𝙞𝙙𝙚𝙣 𝙮𝙤𝙠𝙨𝙪𝙣 𝙗𝙞𝙧 𝙙𝙪̈𝙣𝙮𝙖𝙙ı𝙧. Selamlar. Öncelikle ben mitoloji ile falan ilgilenmiyorum, okumuyorum, okumayıda sevmiyorum. Peki bu kitabı neden okudun derseniz, yazarı samimi geldi ve açıkçası ilk defa mitolojiye bir şans vermek istedim. Ve bence mitoloji okumaya başlamak istiyorsanız bu kitap ona çok uygun. Kitapta geçen çoğu mitolojik isimleri anlamadım, çünkü dediğim gibi daha önce hiç mitoloji falan araştırmadım. Valhalla'da galiba yunan mitolojisinde olan bir tanrı. Kitabın ilerleyeşi güzeldi. Okuması keyifliydi. En çok sevdiğim şey kitapta ana karakterin ilk defa mükemmel gösterilmemesi. Ana karakterimiz Ragnar, tabiatına yakışır şekilde gerçekten zalim. Karşısında af dileyenlere marhemet göstermiyor. Öyle bir şey beklemeyin. Sevmediğim bir şey ise kitabın yazım dili. Hikaye bir geçmiş zamanda, birde şimdiki zamanda anlatılıyor. Yani yazar bazen masal anlatır gibi anlatıyordu. Bu beni rahatsız etti açıkçası. Yine dediğim gibi ben mitoloji sevmiyorum, eğer siz seviyorsanız, yada ilgileniyorsanız eminimki bu kitabı seversiniz. Okumak isteyenlere keyifli okumalar >3
2025 87. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2025 17:30
Bu kitabın yazarı ve kitabıyla şans eseri tanıştım. Aslında hiçbir beklentim olmasa da #valhalla kelimesini görünce gözlerim ışıldadı. İskandinav mitolojisi #araştırmainceleme köşemde araştırmayı
ValhallaFazıl Şahin · Zet Yayınları · 202537 okunma
Valhalla "Büyük Savaşçıların Cenneti"
2025 37. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2025 00:26
FİLM GİBİ KİTAPTII!! Kurgusu ve betimlemeleriyle beni kendine hayran etti. Gerek ters köşeleri gerek metaforları kitabın ne kadar düşünülmüş olduğunu gösteriyordu. Ana karakterin bildiği tüm doğrular yanlış oluyor ve bu da kitabı arşa çıkarıyordu. Ancak kitap çok kısa olmuş karakterler anlatılsa da psikolojilerinin derinlerine inilmemiş. Karakterlerle bağ kurmamıza zaman tanınmamış. Anlatışı destana benzetilmek adına yer yer geniş zaman yer yer geçmiş zaman içeren bir kitap. Bu okurken benim odağımı ve okuma keyfimi biraz zedeledi ancak sizi etkilemeyebilir. Kitabın konusuna gelecek olursak Valhalla idealine ulaşmak isteyen Ragnar'ı ve tabiri caizse silah arkadaşlarının destanını okumak için başlıyoruz ancak olaylar bambaşka bir yönde ilerliyor. Bu da gerçekten kaderin acımasızlığını ve beklenilmedik getirilerini gözler önüne seriyor. İskandinav mitolojisi kitabı ancak bu mitolojiyi hiç bilmememe rağmen anladım. Böyle bir çekinceniz olmasın o yüzden. Son olarak toparlamak gerekirse film izler gibi hissettiren çok emek içerdiği belli bir kitap ve kesinlikle okunmaya değer. Sonu çok iyiydi, yazarın okuduğum son kitabı olmayacakk!
Tanrılar, Kader ve Bilinmezlik Üzerine
2025 142. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2025 20:14
Valhalla’yı okumaya sadece kelime anlamını bilerek başladım. Roman, epik bir destan havasında yazılmış. Karakterler, özellikle Ragnar, daha ilk sayfadan merak uyandırıyor. Sert bir savaşçı beklentisini, korkuları ve hayalleri olan bir adam gerçeğiyle yıkıyor. Yazar, tanrıların görevlerini okuyucuya neredeyse çaktırmadan metnin içine işlemeyi başarmış. Hel, ölüm tanrısı; Odin, tanrıların kralı; Thor, göklerin tanrısı... Böylelikle okuyucuyu kitabı bırakıp kim olduklarını araştırma zahmetinden kurtarmış. Bu da hem okuyucunun işini kolaylaştırıyor hem de romanın dünyasından çıkmamamızı sağlıyor. İsim konusunda Fazıl Şahin’in hakkını teslim etmek gerekiyor. Hem özü korumuş hem de Türkçeleştirmeyi başarmış. Torben Ölümsacan, Ragnar Demirayak gibi. Yazar, ilk sayfasından son sayfasına kadar merak ettirmeyi başarıyor. Zaten merak süreci had safhadayken, bir de Odin’in aslında kötü olma ihtimali daha da dikkatimizi çekiyor. Okurken, keşke filmi olsa dedirtiyor insana. Hikâye son ana kadar gerilimini koruyor, gizemli kalmayı başarıyor. Odin hakkında bilinmezlik, neler olacağını daha da merak etmemizi sağlıyor. Tanrıları öldürmenin tek yolunun kaderi yok etmek olduğunu söylemesi çok yaratıcı. Fazıl Şahin, Odin’in kötü olduğuna bizi inandırsa da romanın sonunda belirsizlikler yeniden ortaya çıkıyor. Hikâyenin devamı için kapı aralık kalıyor.
2025 43. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2025 21:15
Kitapta daha çok karakterlerin kendi mücadeleleri ve hayatta kalma arzuları üzerinde durulmuş. Karakterler hem kişisel hem de toplumsal sorunlarla yüzleşirken, geçmiş ile günümüz arasında köprüler kurulmuş. Olayın akışı kafa karıştırmayacak şekildeydi ve hem akıcı hem de merak uyandırıcıydı. Ana karakterin acımasızlığı, merhametsiz oluşu ve intikam duygusu bence tam olması gerektiği gibi yansıtılmış. Kitap akıcı bir üslupla anlatılmış, zihinde görsel algı yaratan, mitoloji temalı bir eser. Okurken hem keyif aldığım hem de "keşke filmi olsa" dediğim bir eser..
2025 25. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2025 23:35
Ragnar’ın hiç azalmayan Valhalla dileği her şeyi kökünden değiştirecekti. Cenneti düşleyen Ragnar, Valhalla’ya kavuşabilecek miydi?… Earl Ragnar bir rüya gördü ve kahine göre bu bir uyarıydı. Valhalla için son şansları vardı ve korkusuzluklarını ispatlamalıydılar. Zorlu yolculuğa çıkan Valhalla yolcuları binbir türlü zorluğun üstesinden geldi. Ölenler oldu, hatta Tanrılar ruhlarını bile kabul etti. Peki Ragnar’a ne oldu? Oğluna miras bıraktığı krallığına ne oldu?… İskandinav mitolojisine ait daha önceden bir eser okuduğum için olaya hakimdim biraz. Ama hiç bilmeseydim de, okurken zorlanmazdım çünkü yazar okuyucuyu sıkmayacak ve kafası karışmayacak şekilde almış kaleme eseri. Ayrıca bu eser aslında salt İskandinav mitolojisinden roman değil. Alt metinlerinde oldukça önemli mesajlar veren bir eser. Bu yönüyle de okura farklı bir açı sağlanmış. Yani gerçek mitolojiden yaratılmış bir kurgu ve alt metninde iletilen mesajlar… Bence şahane! Diyebilirsiniz ki; ne mesajı verebilir bu romanda? Kişinin bir hedefe kitlendikten sonra körü körüne ona bağlı kalmasının kendisine ve çevresine zarar vereceği, doğru ve gerçeğin birbirinden farklı şeyler olduğu, doğrunun taraflara göre değişebileceği ve duygusal yükün fazla olduğu zamanlarda doğru düşünmenin zor olduğunun mesajları var eserde. Yalın ve akıcı bir dille yazılan bu roman, heyecanlı ilerleyişi ve merak uyandıran gidişatı ile kısa sürede okutturuyor kendini. Devamının da geleceği bu eserin dilerim ki okuyucusu bol olur.

Fazıl ŞahinYazar · 0 kitap
Fazıl Şahin fantastik ve genç yetişkin türünde eserler veren bir Türk yazardır. "Lycaon" serisi en bilinen çalışmasıdır ve mitolojik öğeler ile doğaüstü varlıkları içeren fantastik bir evrene sahiptir. Ancak yazarın hayatı, yazarlık tarzı, etkileri ve eserlerinin detaylı eleştirileri hakkında şu an için sınırlı bilgi bulunmaktadır.