···Okunma: 24 Mayıs 2025 19:48 Kitabı okur okumaz içimden geçen ilk cümle şu oldu: “Bu kitabı sadece okumamalı, özümseyip hayatıma uygulamalıyım.”
Başucu kitapları arasında yerini çoktan aldı. Paulo Coelho’nun diğer kitaplarını da severek okumuştum ama “Okçunun Yolu” bambaşka bir yer etti bende.
İlk bakışta adı ve kapağıyla okçulukla ilgili bir teknik kitapmış gibi hissettiriyor ama aslında tam tersine… Hayatın tam ortasından geçen, sade ama güçlü bir öğreti sunuyor. Okçuluk burada bir metafor; hedefini belirlemekten doğru anı beklemeye, esneklikten kararlılığa kadar pek çok kavram, yaşamın ta kendisiyle bağ kurarak anlatılmış. Satır aralarında sık sık durup düşündüm, kalem elimden düşmedi, birçok yerin altını çizdim.
Kişisel gelişim kitabı gibi ama klasik “motivasyon” kitaplarından değil. Samimi, sakin ve derin. Öğüt vermeye çalışmadan, hayatı okla, yayla anlatan bir dost gibi.
Kendine dönmek isteyen, hayatın yönünü arayan ya da sadece biraz ilham almak isteyen herkese gönül rahatlığıyla öneririm.